26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jarmo Sandelin ja Jean Van de Velde kärjessä Madeiralla

Jim Furyk tunnetaan tiukkana taistelijana. US Openin 2003 voittanut Furyk on viikonloppuna muiden takaa-ajettavana © Getty Images

Jean Van de Velde on toinen lauantain pääsolisteista Madeiralla &copy Getty ImagesJean Van de Velde nousi toisella kierroksella Jarmo Sandelinin rinnalle tulokseen kymmenen alle Santo da Serran kentällä Madeiralla. Kärkikolmikon kolmas pelaaja on Belgian entinen lapsitähti, nyt 23-vuotias Nicolas Colsaerts. 40- vuotiasta ranskalaista ja 38-vuotiasta Sandelinia on viimeisten vuosien tapahtumien perusteella ehditty pitää menneisyyden miehinä, Colsaertsin etsikkoaika huipulle nousemiseksi on myös kulunut lähinnä työpaikan ( ET kortin) varmistamisen merkeissä. Sandelin ja Van de Velde istuivat Ryder Cupissa syksyllä kaksi ensimmäistä päivää penkillä, kapteeni Mark James laski heidät kehiin vasta kaksinpeleissä joissa molemmat hävisivät pelinsä. Van de Velde on vuoden 1999 ikimuistoisten British Openin sekoilujen jälkeen ehtinyt pelata mainiosti hetken aikaa PGA Tourilla. Polvivammat olivat päättää uran. Viimevuotinen Ranskan mestaruuskisojen kakkostila toi kortin ET:lle vaikka Van de Velde upottikin kaksi palloa kahdella viimeisellä veteen . Sandelin haki paikkaa karsinnoista ET:lle vuodelle 2006 ja on pelannut ollut viimeisten vuosien aikana vain varjo siitä väriläiskästä joka voitti ET:lla viisi kertaa vuosina 1995-2001. Ykköstila olisi Van de Veldelle tai Sandelinille osuessaan todella mannaa. Van de Veldella on yksi ykköstila 90-luvun alusta, Colsaertsilla kakkostila viimevuotisesta Skotlannin kisasta Gleneaglesista. Madeiran kilpailusta voi viikonloppuna tulla monen muunkin pelaajan sankaritarina, on vaikea uskoa kärkiparin karkaamiseen. Tuomas Tuovinen paransi toisena päivänä kymmenellä lyönnillä (79-69), mutta jäi neljän llyönnin päähän jatkopaikasta. Toni Karjalainen jakoi tuloksin 74-74 samaa 99:tta sijaa. Molemmilla suomalaisilla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan ensiviikon Portugalin avoimiin. Perjantain Tuovinen oli toinen varamies, Karjalainen viides. Suomalaiset ovat pelanneet neljä kilpailua ja päässeet kerran jatkoon.

Players Championshipissa tasaista

Jo avauspäivän jälkeen johtanut Jim Furyk on lyönnin johdossa Ponte Vedra Beachilla jossa palkintopotissa on peräti kahdeksan miljoonaa taalaa. Voitto tässä ”viidennessä Majorissa” on erittäin arvostettu ja kahden kierroksen jälkeen laulukuoroon lähti mm. kuusi pelaajaa PGA Tourin rahalistan kärkikymmeniköstä, eurooppalaishuipuista mm. Luke Donald, Padraig Harrington sekä Colin Montgomerie. Erityisen synkkä perjantai osui Davis Lovelle. Furykin kanssa pelannut Love sai avauspäivänä tuloksekseen 65, toisena lyöntejä kertyi 83 joista viimeisellä reiällä yhdeksän. Love karsiutui neljällä lyönnillä. Furyk saa kärkipalloon parikseen Stephen Amesin joka jakaa toista sijaa Adam Scottin kanssa.Mahdollisuus voittoon hyvää rautapeliä ja monipuolista lähipeliosaamista vaativalla kentällä vielä kuitenkin erittäin suurella joukolla pelaajia. Furyk on menestynyt kotikentällään aiempina vuosina vaatimattomasti, lyöntikeskiarvo 72,75 kertoo tästä oleellisen. Hyvissä asemissa, vain kaksi lyöntiä Furykista ovat mm. Vijay Singh (-6) ja Sergio Garcia. Jose-Maria Olazalille (-5) TPC at Sawgrass sopii erinomaisesti. Muistaa sopii sekin, että Olazabalin kaikki kuusi voittoa USA:ssa ovat tulleet suurissa kisoissa, päällimmäisinä kaksi Mastersin ykköstilaa ja kaksi voittoa NEC Invitationalissa. Bernhard Langer (-2) johti kilpailua perjantaina aamupäivällä mutta hiipui kauas kärjen taakse- Henrik Stenson (-4) on parhaana pohjoismaalaisena 15:s. Retief Goosen (-4)Tiger Woods (-3), Ernie Els (-2) ja Phil Mickelson (-1) saavat esittää parastaan saadakseen viikonloppuna tuntuman kärkeen.

PGA Tour, live scoring

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje