Jack Nicklausille Muhammad Ali Legacy -palkinto - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jack Nicklausille Muhammad Ali Legacy -palkinto

Jack Nicklaus sai yleisöltä isot aplodit Mastersin avajaisseremonioissa. Kuva: Getty Images

Sports Illustrated -lehti ja mediatalo Time Inc. julkisti tänään palkitsevansa Jack Nicklausin Muhammad Ali Legacy -palkinnolla. Vuonna 2008 lanseerattu palkinto myönnetään urheilijoille, jotka edistävät urheilun ja menestyksensä kautta hyväntekeväisyyttä merkittävällä tavalla.

Palkinnon nimi muutettiin tänä vuonna kunnioittamaan erästä kaikkien aikojen parhaista nyrkkeilijöistä. Nickalus on ensimmäinen uudelleen nimetyn palkinnon saaja.

”On hienoa tietää, että palkinto myönnetään yhdelle urheilun suurimmista elävistä legendoista, Jack Nicklausille”, Ali hehkutti.

”Urheilumaailmassa on hyvin harvoja ihmisiä, joihin määritelmä ’perintö’ (legacy) sopii niin hyvin kuin Aliin. Siksi palkinnon nimi on hyvin kuvaava. Tämä on mahtava tapa kunnioittaa hänen perintöään ja varmistaa, että myös tulevat sukupolvet tulevat oppimaan, kunnioittamaan ja ihailemaan sitä mitä Muhammad Ali on tehnyt urheilun hyväksi. Siksi on niin hienoa saada tämä palkinto ensimmäisenä”, Nicklaus sanoi.

Nicklausille huomionosoitus on vain jatkoa pitkälle listalle. Aikaisemmin tänä vuonna hänelle myönnettiin Yhdysvaltojen kongressin kultainen ansiomerkki vasta seitsemäntenä urheilijana palkinnon historiassa. Hän on myös vastaanottanut Presidentin vapaudenmitalin (Presidential Medal of Freedom) sekä lukuisia eri huomionosoituksia golfiin liittyen. Lajin Hall of Fameen hänet kiinnitettiin jo vuonna 1974.

Nicklaus on tehnyt jo vuosikymmenten ajan paljon hyväntekeväisyystyötä. Erityisesti Nicklaus on ohjannut varojaan lasten terveydenhuollon parissa toimivien järjestöjen tukemiseen ja lasten sairaaloille.

PGA Tourin vuoden pelaajaksi Nicklaus on valittu viidesti. Hän voitti urallaan 18 majoria ja yhteensä 115 ammattilaiskilpailua.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje