14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Isosaaren golfkenttä on jäämässä rakentamisen alle – alkamassa viimeinen kausi?

Isosaaressa on mahdollista pelata golfia kesä–elokuun ajan. Pelit kannattaa varata ajoissa, sillä pelaajamäärä on rajoitettu ja kentällä pääse vain kahtena päivänä viikossa.

Isosaaren linnoitussaarella on voinut pelata golfia vuodesta 2017 lähtien, kun saari vapautui Puolustusvoimilta muuhun käyttöön. Golfkenttä Isosaaressa on ollut vuosikymmeniä ja vuodesta 1991 sitä on pelattu yhdeksän reiän mittaisena.

Golfin tulevaisuus Helsingin edustalla sijaitsevalla luonnonkauniilla saarella ei kuitenkaan näytä valoisalta, sillä golfkenttä on jäämässä uudessa asemakaavassa rakentamisen alle. Tällä hetkellä näyttää siltä, että alkanut golfkausi on jäämässä viimeiseksi.

Isosaari on Senaatti-kiinteistöjen omistuksessa. Saarta kehitetään pääosin virkistys- ja matkailukäyttöön, mutta suunnitelmiin ei näytä mahtuvan saarella jo toimiva golfkenttä. Pysyvää asumista Isosaaressa ei sallita, mutta jatkossa uusi kaava mahdollistaa ympärivuotisen loma-asumisen saarella.

Jos kenttäharvinaisuus on bongaamatta, kannattaa Isosaareen suunta golfbägin kanssa tänä kesänä. Omat mailat ovatkin tarpeen, sillä välinevuokrausta saarella ei ole.

Aivan joka päivä tai oman aikataulun mukaan Isosaaressa ei golfia voi pelata. Yhdeksänreikäiselle par 3 -kentälle pääsee pelaamaan perjantaisin ja lauantaisin 1.6.–31.8. kello 17.30–21.25. Pelit aloitetaan yhteislähtönä. Peliaika on kolme tuntia ja siinä ajassa kentän ehtii kiertää kahdesti.

Isosaareen pääsee erillisellä golfristeilyllä. 65 euron hintainen golflippu sisältää laivamatkan reittiliikenteellä, green feen sekä saunan käytön. Jos saareen suihkii omalla veneellä, on hinta peleistä 50 euroa.

Peliliput on ostettava etukäteen verkkokaupasta, sillä pelaamaan mahtuu korkeintaan 36 henkilöä per päivä. Liput hankitaan etukäteen Isosaaren lippukaupasta.

Lue seuraavaksi: Isosaari tarjoaa todellisen golfseikkailun

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje