22.–29.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

Isosaaren golfkenttä Helsingissä saa jatkoa uuden operaattorin alaisuudessa

Kuva: Lassi Pekka Tilander

Helsingin saaristossa pelataan jatkossa GoGolf Isosaaren golfkentällä.

Isosaaren golfkenttä Helsingin edustalla, entisellä sotilassaarella uhkasi painua unholaan kuluvan kauden jälkeen. Kentän jatko näyttää kuitenkin turvatulta, kun GoGolf tiedotti vuokraneensa Isosaaren golfkentän ja aloittavansa sen operoimisen.

Isosaareen on päässyt pelaamaan reittialuksella Helsingin kauppatorilta, tilauskyydillä tai omalla veneellä, sillä Isosaaressa on 35 veneen vierasvenesatama. Tänä kesänä lähtömäärä on ollut varsin rajallinen, mutta tiedotteessa kerrotaan, että jatkossa kentän kapasiteettia kasvatetaan.

Helsingin ulkosaaristossa sijaitsevan yhdeksänreikäisen par 3 -kentän miljöö ja historia ovat ainutlaatuisia. Isosaari kuului puolustusvoimille vuoteen 2017 saakka. Saarella asunut kantahenkilökunta rakensi omaan käyttöön golfkentän, ja se oli pitkään suljettu siviileiltä.

”Kenttä on ollut vähäisellä käytöllä ja haluamme päästä tarjoamaan tätä ainutlaatuista elämystä myös laajemmalle yleisölle. Isosaaressa yhdistyvät luonto, historia ja nyt myös liikuntaharrastaminen”, GoGolfin perustajaosakas Hanni Tyry sanoo.

Vuokrasopimuksen kestosta tiedotteessa ei ole mainintaa, mutta oletettavasti kyse ei ole lyhyestä sitoutumisesta, sillä kentälle laaditaan myös kehityssuunnitelma. Siitä vastaa arvostettu kenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilander.

“On suorastaan hämmentävää, kuinka hieno kenttä on pystytty rakentamaan talkoovoimin ja karun ulkosaaren saaren rajallisin resurssein. Isosaaren kenttä edustaa perinteistä puistokenttää, jollaisia voi edelleen löytää esimerkiksi Britteinsaarten suurten kaupunkien puistoista”, Tilander kuvailee.

Faktoja Isosaaresta

  • Isosaari sijaitsee Helsingin edustalla, noin 10 kilometrin päässä keskustasta.
  • Suomen Saaristokuljetuksen laivalla matka kestää noin 40 minuuttia.
  • Ensimmäinen reikä valmistui vuonna 1989 ja kuusi reikää oli valmiina 1991. Kenttä laajeniIso 9-reikäiseksi 2000-luvun alussa.
  • Uusitulla kentällä väylien pituudet ovat 50–120 metriä.
  • Entisessä upseerikerhossa toimii nykyään ravintola, jossa on tilava terassi.
  • Saarella on kaksi saunaa ja uimarantaa, joista toinen sijaitsee kentän yhteydessä.
Lue seuraavaksi: Salaperäisen Isosaaren jo kerran suljettu golfkenttä avataan vielä hetkeksi uudelleen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje