Insidegolf haastaa ruotsalaiset simulaattorissa pelattavaan maaotteluun - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Insidegolf haastaa ruotsalaiset simulaattorissa pelattavaan maaotteluun

Teemu Sallisen ja Ari Kosken Insidegolf haastoi ruotsalaiset simulaattorimaaotteluun. Kuva: Juha Hakulinen

Simulaattorikilpailut ovat nostaneet suosiotaan kuluvan talven aikana.

Tammikuu vetelee viimeisiään, mutta kevään ensimmäisiä ruoholla pelattavia golfkilpailuja joutuu odottelemaan vielä muutaman kuukauden. Jos  kilpailuviettiä kuitenkin löytyy, tulevana viikonloppuna on mahdollista päästä pelaamaan ruotsalaisia vastaan simulaattorikilpailussa. Eikä kilpailua tarvitse pelata millään peruskentällä, vaan maiden välistä paremmuutta ratkotaan Pebble Beachin upeissa maisemissa.

Kirkkonummella sijaitsevan Insidegolfin Teemu Sallinen sai idean simulaattorikilpailun järjestämisestä, ja Ruotsin Jönköpingistä löytyi sopiva vastustaja. Sekä Insidegolfissa että Ruotsin puolella Elmia Golf Centerissä on Foresightin simulaattorit, joissa kilpailu pelataan.

”Tämä idea tuli mieleeni jo siinä vaiheessa, kun tätä hallia alettiin rakentamaan. Ja se oli heti jotenkin selvää, että haastamme nimenomaan toisen hallin tähän kilpailuun. Ruotsista löytyi ensimmäinen vastustaja, mutta tämän jälkeen voisimme järjestää näitä kilpailuja vaikka Englantia vastaan, kun siellä on myös samanlaisia halleja olemassa”, Sallinen kertoo kilpailuajatuksen synnystä.

Jotta kilpailu olisi myös yleisöystävällinen, sen tulospalvelu hoidetaan Gamebookin kautta. Sovelluksen avulla pystyy ilmoittautumaan kilpailuun ja seuraamaan sen etenemistä reaaliajassa.

”Kilpailu pelataan perjantaista sunnuntaihin. Olemme Gamebookin kanssa tätä viritelleet. Kummassakin maassa palkitaan top 3 ja pisin draivi. Maiden välisessä kilpailussa mestaruus ratkaistaan kolmen parhaan pelaajan tulosten perusteella”, Sallinen selventää Callaway Masters -nimellä kulkevan kilpailun yksityiskohtia.

Kilpailuun pääsee osallistumaan Suomessa Insidegolfissa, joka sijaitsee Kirkkonummen Joo.Arenalla. Pelaajat voivat pelata kilpailukierroksensa itselleen parhaiten sopivana ajankohtana viikonlopun aikana.

”Kahdelta pelaajalta menee kierroksen kiertämiseen noin 2 tuntia. Kilpailu pelataan 50 prosentin tasoituksilla, ja puttaaminen hoidetaan auto putt -toiminnolla. Kannattaa tulla rohkeasti mukaan haastamaan ruotsalaiset”, Sallinen vinkkaa.

Insidegolfin simulaattorimaaottelun ohella simulaattorikilpailuja on pelattu ja tullaan pelaamaan useissa eri simulaattoreissa ympäri Suomea tämän talven aikana. Simulaattoreiden räjähdysmäisen lisääntymisen myötä kilpailuja voidaan järjestää ympäri Suomea, eikä pelaajien tarvitse matkustaa pois kotipaikkakunnaltaan.

Yksi esimerkki tällaisesta kilpailusta on useita simulaattoreita Etelä-Suomessa pyörittävän Golf Studiosin järjestämä talvikiertue, jossa pelataan kolme eri osakilpailua. Jokainen osakilpailu kestää kolme viikkoa, joiden aikana kilpailuun voi osallistua missä tahansa Golf Studiosin yhdeksässä simulaattorikohteessa.

Trackmanilla on myös oma maailmanlaajuinen virtuaaliliigansa, joten kilpailuvaihtoehtoja riittää moneen eri lähtöön.

Golfista on simulaattoreiden myötä tulossa yhä useammalle harrastajalle ympärivuotinen laji, ja kilpailutapahtumien järjestäminen on yksi hyvä tapa lisätä golfareiden palveluita talven aikana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje