18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Innokkaat mäenlaskijat eivät muistaneet kunnioittaa Talin remontoitua, ja aidattua, 18. viheriötä

Kuva: Helsingin Golfklubi/ Facebook

Aidat eivät pidätelleet pulkkailijoita, jotka valtasivat Talin kentän 18. väylän mäenlaskupaikaksi.

Kun kauan odotettu talvi saapui Helsinkiin, eivät innokkaat mäenlaskijat aikailleet. Pienetkin töyräät valjastettiin hetkessä pulkkamäiksi ja vähän isommille kukkuloille kerääntyi sankka joukko laskijoita.

Helsingin Golfklubin 6. ja 18. väylän jyrkkä mäki on perinteisesti ollut suosittu mäenlaskupaikka. Vanhasta tottumuksesta laskijat suuntasivat sinne tänäkin vuonna vähät välittäen siitä, että 18. väylän griini oli aidattu ja suojattu. Viheriö remontoitiin myöhään syksyllä perusteellisesti, ja siksi kulkua sillä tulisi nyt välttää. Mäenlaskijat kuitenkin käyttivät 18. väylän viheriötasannetta lähtöpaikkana laskulleen.

Helsingin Golfklubi suhtautui Facebook-tilillään asiaan tyylikkään maltillisesti. Sympatiaa riitti mäenlaskijoille, mutta samalla laskijoita pyydettiin kiinnittämään huomiota aidattuihin alueisiin ja jättämään ne rauhaan. Alkuviikosta kentän alueen kyltityksiä lisätään ja parannetaan, selvää alla näkyvästä, Helsingin Golfklubin tekemästä päivityksestä.

”Vihdoinkin lunta ❄️
Talin kentältä löytyy useampi mahtava pulkkamäki laskettavaksi 🛷
Harmiksemme saimme tänään huomata että aidatut alueet oli rikottu ja tuhottu.
Aitojen tarkoitus on suojata kyseistä nurmialuetta (griini) joka on syksyllä remontoitu.
Pyydämme, että laskijat huomioisivat tämän.
Laitamme kylttejä kartanon pihapiiriin, jotka ohjaavat pulkkamäkiin.”
Helsingin Golfklubin Facebook-päivitys 3.1.2021.
Sen verran suojaavaa lumikerrosta kentälle on onneksi jo kertynyt, että viheriö tuskin pahasti otti siipeensä innokkaiden mäenlaskijoiden visiitistä.

Talin golfkentän alueella mutkittelee talviaikaan myös varsin suosittu hiihtolatu. Kentän alue avataan hiihtäjille tänään maanantaina, mutta innokkaimmat sivakoitsijat olivat kentällä lykkimässä jo sunnuntaina. Helsingin kaupunki vastaa alueen latuhuollosta. Lunta ei kuitenkaan ole kertynyt vielä niin paljon, että raskaiden latukoneiden olisi mahdollista liikkua golfkentällä sitä vaarantamatta. Hiihtäjät joutuvat siis vielä toistaiseksi tekemään latunsa itse.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • KL1 says:

    On kerrassaan ikävää, ettei normikansalainen ymmärrä aidan merkitystä. Mutta koska näin on, niin olisi varmaankin kannattanut laittaa aitojen merkitystä korostavat kyltit viheriön ympärille, ja varmuuden vuoksi joka ilmansuuntaan, jotta tyhminkin kansalainen tajuaisi. Harmittaa Talin puolesta.