- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

I got this – Yliopistourheilija ja roolimalli Amy Bockerstette palasi TPC Scottsdaleen

Iloinen jälleennäkeminen. Amy pelasi Gary Woodlandin kanssa TPC Scottsdalen 16. reiän Waste Management Phoenix Openin Pro-Amissa.

Major-voittaja Gary Woodland sanoo oppineensa nuorelta ystävältään paljon elämän perusasioista.

Tasan vuosi sitten 20-vuotias Amy Bockerstette oli kunniavieraana Waste Management Phoenix Openin 16. reiällä, jossa Amy pääsi pelaamaan Gary Woodlandin ja Matt Kucharin kanssa yhtä maailman kuuluisinta golfreikää.

Amy löi avauksensa bunkkeriin, mutta nosti pallonsa sieltä upeasti 2,5 metriin. Kun Woodland kysyi Amyn tunnelmia ennen par-puttia, Amy tuumasi sittemmin kuuluisaksi nousseet sanat ”I got this”.

PGA Tour -pelaajat tapaavat kauden aikana kymmenittäin ihmisiä, joiden kanssa he vaihtavat kuulumisia yhden reiän ajan. Sen jälkeen se unohtuu, eikä kukaan oleta, että ystävyys siitä sen enempää syvenisi. Mutta Woodlandin ja Amyn kohdalla tilanne lähti täysin toiseen suuntaan. Heistä tuli ystävät.

Downin syndrooman kanssa elävä Amy on toiminut inspiraationa Woodlandille, joka on useassa yhteydessä korostanut Amyn merkitystä hänen elämässään. Yksi golfreikä muutti heidän kummankin elämät.

”Miljoonat ihmiset ovat nähneet sen videon. Hänen asenteensa, energiansa ja rakkautensa on välittynyt ympäri maailmaa. Maailma tarvitsee enemmän Amyn kaltaisia ihmisiä”, neljä kertaa PGA Tourilla voittanut Woodland sanoo.

Viimevuotisen US Open -voittonsa jälkeen Woodland soitti videopuhelun Amylle, sillä hän koki, että Amyn positiivinen asenne oli tarttunut häneen ja auttanut häntä eteenpäin pelinsä kanssa. Kaksi päivää Pebble Beachillä pelatun US Openin jälkeen Woodland oli Amyn kanssa vierailemassa Today Show’ssa, jossa Woodland ojensi US Open -pokaalin Amyn syliin.

”Me voitimme tämän yhdessä.”

Viime aikoina vahvoja otteita PGA Tourilla esittänyt Woodland sanoo, että hän törmää jatkuvasti tilanteisiin, joissa hän kuulee ”I got this” -lauseen. Yksi esimerkki on noussut kuitenkin ylitse muiden.

”Yksi lapsi tuli luokseni Havaijilla lauantain kierroksen jälkeen. Hän sanoi, että oli nähnyt Amyn videon, ja että hänelläkin oli erikoistarpeita. Hän jatkoi, että videon ansiosta hänkin uskoo voivansa olla normaali lapsi. Siinä vaiheessa minä herkistyin. Mitä tarkoittaa olla normaali? Minun mielestä meidän kaikkien tulisi olla rakastavia ja huolehtivia ihmisiä”, Woodland korostaa tärkeää asiaa.

Amyn ja Woodlandin tiet kohtasivat uudelleen keskiviikkona, kun Amy oli jälleen kunniavieraana Waste Management Phoenix Openin 16. reiällä. Kilpailun järjestämisestä vastaava paikallinen Thunderbird-organisaatio oli lahjoittanut 25 000 dollaria Amyn I Got This -säätiölle, jonka tavoitteena on tarjota golfmahdollisuuksia Downin syndrooman tai muiden vastaavien kehitystä hidastavien sairauksien kanssa eläville lapsille ja nuorille.

Amy toimii loistavana roolimallina tässä, sillä hän on Yhdysvaltojen ensimmäinen Downin syndroomaa sairastava nuori, joka on saanut urheilijastipendin yliopistoon.

TPC Scottsdalen 16. reiän tiipaikalle mennessä Woodland kysyi Amyltä, jännittääkö häntä ison yleisön eteen meneminen. Amy sanoi olevansa enemmänkin innoissaan, mutta Woodland myönsi, että häntä jännitti yli 10 000 ihmisen eteen astuminen.

Stadionin muotoon rakennetun väylän katsomoihin oli jaettu kaikille vihreät paidat, joissa oli Amyn säätiön I Got This -teksti. Yleisö osoitti villisti suosiotaan, kun Amy ja Woodland kävelivät avauslyöntiensä jälkeen viheriölle. Yleisölle iloisesti vilkuttanut Amy otti tilanteen haltuun kokeneen konkarin tavoin.

Päivän päättäneessä lehdistötilaisuudessa ei edetty aivan tavallisen käsikirjoituksen mukaan, vaan tilaisuutta vetänyt mediavastaava astui syrjään ja antoi mikrofonin Woodlandille. Tämän jälkeen Woodland kyseli Amyltä hänen mietteitään keskiviikon Pro-Amista, ja kun tuli Amyn vuoro kysyä kysymys, hän laittoi major-voittajan koville.

”Milloin menemme pelaamaan yhdessä?” Amy kysäisi.

”Meidän pitää tehdä se. Se pitää tehdä pikimmiten. Kun tulen käymään täällä, niin menemme pelaamaan. Sopiiko?” Woodland vastasi ja sai hyväksyvän vastauksen Amyltä.

Ennen kuin tilaisuus lopeteltiin, Amyllä oli vielä lahja Woodlandille. Hän ojensi tälle greenihaarukan.

”Mikäs tämä on? Rakastan sitä, siinä lukee I Got This!” Woodland nauroi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje