Huippujännittävä päätöskierros luvasssa Openissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Huippujännittävä päätöskierros luvasssa Openissa

Thomas Levet, olisiko ranskalaisessa vielä jytyä nousta Openin sankariksi? © Getty Images

Todd Hamilton, suuri mahdollisuus edessä sunnuntaina &copy Getty ImagesJälleen yllättäjä tähtien kiusana ennen viimeistä kierrosta. Tälläkerralla Ben Curtisista poiketen pelaaja joka on osoittanut jo aiemmin kykynsä voittaa ammattilaiskisoja. Todd Hamilton, 38-vuotias konkari oli yliopistoaikoinaan tähti jolle PGA Tourin portit eivät kuitenkaan aunnneet, hän oli jopa lopettaa uransa ennen Aasiaan siirtymistään. Hamilton voitti Aasian Tourin ensiyrittämälllään 1992, pelasi kauko-idässä 11 vuotta ja osoitti kykynsä myös Japanin Tourilla. Hamiltonilla on peräti kuusi voittoa Japanista, näistä neljä kaudelta 2003. Hän onnistui vihdoin saamaan kortin PGA Tourille kuluvalle kaudelle ja voitti Davis Loven nenän edestä Honda Classicin maaliskuussa. Kausi on kuitenkin ollut hyvin vaihteleva, 20:n kisan aikana ei muita sijoituksia kymmenen joukkoon olekaan. -Olen pelannut jo pitkään huonosti , on hieman outoa olla kommentoimassa peliään täällä.Yleensä kun kommentoin, kuulijoina ovat vaimoni ja lapset, sävy on monasti vihaisenoloinen, Hamilton myönsi lauantain pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Majoreissa on viimeaikoina totuttu ensikertalaisvoittajiin, mikäli lyönnin Elsin edellä oleva Hamilton jatkaa sarjaa, on hän kahdeksassa kisassa jo seitsemäs ensimmäistä Majoria juhliva peluri.

Supert&auml,hdet jyr&auml,&auml,v&auml,t?

Phil Mickelson on hämmästyttänyt tasaisuudellaan &copy Getty ImagesErnie Els pääsee hiillostamaan Hamiltonia samaan pariin. Eroa on yksi lyönti ja kierroksen alku , helpot reiät näyttävät pelin kulun. Elsin kausi 2004 muistuttaa jo nyt melkoisesti vuotta 2000 jolloin hän oli kolmessa ensimäisessä Majorissa toinen. Huhtikuussa Phil Mickelsonin hurmio pudotti Elsin kakkoseksi Mastersissa, US Openissa viimeisessä ryhmässä pelannut Els putosi kovissa olosuhteissa yhdeksänneksi, maanmies Retief Goosen oli paras. Els on sekä USA:n että Euroopan rahalistoilla kakkosena, ja sunnuntai on hänelle hyvin merkityksellinen päivä, kolmas peräkkäinen ”tappio” voittopaikalta ottaisi toki koville. Els ei ole sijoittunut ET:lla yhdessäkään kisassa kymmenettä sijaa huonommin, ainakin allekirjoittaneelle hän on ykkössuosikki päätöskierroksella. Kauden aiemmat Major-voittajat Phil Mickelson ja Retief Goosen kirittävät toisiaaan edellisessä parissa. Ennustaminen on vaikeaa, mutta molemmat lähtevät voitto mielessään taistoon. Mickelsonin paras sijoitus Openissa on 11:s, Goosenillakin hänelle vaatimattomasti kahdeksas. Mickelsonin virheettömyys kisassa on hämmästyttävää ja uutta, hän on selvinnyt kaksi viimeistä kierrosta ilman bogeja. Tiger Woods nousi mainiosti kolmannen kierroksen aikana, muttei saanut sisääntulossa birdejä aikaan, vain yhden bogeyn. Woods on neljän lyönnin päässä, mutta kun edellä on kuusi pelaajaa joista kolme maailmantähteä ( Els, Goosen, Mickelson) saa Tiger pelata aivan huippukierroksen yltääkseen voittoon. Voitottomien Majorien sarja kasvanee yhdeksään…

Thomas Levet ja Colin Montgomerie Euroopan toivot

Eurooppalaisten mahdollisuudet elävät edelleen. Thomas Levet menetti johtonsa kolmannella kierroksella 11:lla tehtyään tuplan, viimeiselle hän lähtee samasta tuloksesta Mickelsonin ja Goosenin kanssa. Levet on loistava pallonlyöjä, supertähtien puristuksessa psyyke on varmasti kovilla, usein takkuillut puttipeli on sunnuntain avainsana. -Pelasimme lauantaina melkoisen myöhään iltapäivällä, olin selkeästi väsynyt loppukierroksella, Skotlannin mestari myönsi. Hänen pelikaverinaan on 44-vuotias Barry Lane joka osallistuu jo 22:n kerran Openiin, varsinkin alkuvuosina tie pysähtyi jo karsintoihin. Paras sijoitus on 13:s. Vaikka Lane voitti kymmenen vuoden tauon jälkeen keväällä ET:n kisan, olisi hänen venymisensä kärkeen supersensaatio. Colin Montgomerie on viisi lyöntiä kärjestä, skotti on pitkästä aikaa taistelemassa Majorin ykköstilasta, mahdollisuus voi olla yksi viimeisistä, ainakin kotikentällä Troonilla. Yleisön kannustus on hurjaa mutta asiallista. -Justin Leonard lähti 1997 (Troonilla) viiden lyönnnin takaa ja voitti kolmella, muistutti Monty mahdollisuuksistaan myös itseään. Viidestä ruotsalaisesta vain Joakim Haeggman taistelee kunnon sijoituksista, muut ovat 50:n huonommalla puolella. Haeggman teki avausreiällään birdien, tuonjälkeen vain kaksi bogeyta loppuvaiheilla, sijoitus on 23:s.

Open, live scoring

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje