16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Huippugolfissa on uusi hulivili - John Daly II

John Daly II kilpailee tällä viikolla USA:n kakkoskiertueella. Kuva: Getty Images

John Dalyn poika osallistuu ensimmäiseen ammattilaisturnaukseensa Oklahomassa.

Uransa aikana paljon kohua muunkin kuin urheilullisen menestyksensä takia herättäneen John Dalyn poika John Daly II debytoi tällä viikolla ammattilaiskentillä.

”Little John” osallistuu Normanissa Oklahomassa torstaina käynnistyvään USA:n kakkoskiertueen Korn Ferry Tourin kilpailuun. Arkansasin yliopistojoukkueessa college-golfia pelaava 21-vuotias Daly II pääsi Compliance Solutions Championshipiin sponsorin kutsulla.

Nuorempi Daly nousi yleisön tietoisuuteen joulukuussa 2021, kun hän voitti isänsä kanssa perinteisen PNC Championship -parikilpailun. Dalyt ovat lisäksi saavuttaneet ”perhekisassa” kahdesti toisen sijan.

Daly II pelasi ”Razorbackin” riveissä kevätkaudella kahdeksan turnausta, joissa hänen kierroskeskiarvonsa oli 71,78. Hän kuuluu koulunsa joukkueen parhaimmistoon.

Myös isä John ”Wild Thing” Daly pelasi 80-luvulla Arkansasin yliopiston golfjoukkueessa, ja voitti aktiivisella ammattilaisurallaan kaksi major-titteliä. Aikansa ylivoimaisesti pisin draivaaja tunnetaan myös railakkaasta elämästään golfkentän ulkopuolella.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Korn Ferry Tour (@kornferrytour) jakama julkaisu

Daly kertoi keväällä 2020, ettei pystynyt enää vastaamaan tuolloin 16-vuotiaan poikansa draivien mittoihin. Vuoden 2022 PNC Championshipin yhteydessä hän kuvaili Daly II:n pelillisiä ominaisuuksia.

”Little John on todella vahva, minkä vuoksi hän lyö niin pitkälle. Svingin tasapaino on uskomaton. Oikea jalka ei koskaan petä, koska hän kiertyy hyvin. Myös follow-through on voimakas.”

Isä, John Daly on pelannut tällä kaudella yhdeksän kilpailua PGA Tour Champions -kiertueella ilman suurempaa menestystä.

Lue seuraavaksi: Golfin väriläiskällä on yhtä monta rautaa ja wedgeä bägissään – ja lavat täynnä lyijyä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje