23.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

HS: Vantaan kaupunki vaatii Vantaan Golfpuiston konkurssipesältä 17 miljoonan euron korvausta

Poliisi selvittää myös sitä, miten Vantaan kaupungin virkamiehet ovat Vantaan Golfpuiston ongelmavyyhdissä toimineet.

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina Vantaan kaupungin vaativan Vantaan Golfpuiston konkurssipesältä peräti 17,2 miljoonan euron saatavia. Kaupunki on ilmoittanut konkurssipesän hoitajille saatavista, mutta ei ole tehnyt vielä päätöstä jatkotoimiin ryhtymisestä.

Vantaan Golfpuiston kenttäyhtiö ajettiin konkurssin lokakuussa. Kentän etuyhdeksikkö ehti valmistua pelikuntoon 2017, mutta jälkimmäisen yhdeksikön rakennustyö jäi alkutekijöihinsä.

Kenttäyhtiön toimista on käynnissä poliisitutkinta ympäristörikoksiin ja talousrikoksiin liittyen. Tutkinnan syynä on maanläjitystoiminta, joka on ollut huomattavasti ilmoitettua laajamittaisempaa. Vantaan kaupungin kannan mukaan golfkenttähanke on ollut väline maanläjitykselle liiketoimintana.

Kaupungin teettämän laserkeilauksen perusteella ylijäämämaata on läjitetty alueelle noin 1,8 miljoonaa kuutiota. Kaupungin mukaan kenttäyhtiöllä on ollut lupaa 400 000 kuutiolle, kenttäyhtiön kannan mukaan 700 000 kuutiolle. Luvanvarainen määrä on tulkinnasta riippumatta ylitetty moninkertaisesti.

Ylimitoitetun maanläjitystoiminnan takia maamassat sortuivat viime kesänä luonnonvaraiseen Herukkapuroon aiheuttaen mittavan tulvan.

Helsingin Sanomien mukaan Vantaan korjausvaatimus perustuu laskelmaan läjitysmaan poisviennistä kaupungille aiheutuvista kustannuksista. Lisäksi Vantaa vaatii konkurssipesältä saamatta jääneitä vuokrasaatavia vuokra-ajan päättymisen jälkeiseltä ajalta siihen asti, että alue on puhdistettu.

Vantaa katkaisi vuokrasuhteen viime kesänä sillä perusteella, että kenttäyhtiö oli luovuttanut alueen maanrakennusyhtiö KRY:n käyttöön sopimusehtojen vastaisesti. KRY on vastannut läjitysmaan kuljetuksesta alueelle. Vantaan Golfpuisto on jättänyt vuokrasuhteen yksipuolisesta katkaisusta tutkintapyynnön poliisille.

Poliisi selvittää myös sitä, miten kaupungin virkamiehet ovat asiassa toimineet. Asiasta tehtiin poliisille kantelu yksityishenkilön toimesta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje