Hill Side emännöi naisten ammattilaiskisaa - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Hill Side emännöi naisten ammattilaiskisaa

Valley-kentän ykkönen on pelaajan silmään kaunis ja vaativa avausväylä.

Valley-kentän

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Hill Side Golfin viimevuonna 18-reikäiseksi laajentunut Valley-kenttä toimii areenana kun LET:n alla toimivan kakkostourin, Ladies European Tour Access Series –haastajasarjan ammattilaiskilpailu pelataan 9-11.8.

Palkintopotissa on vähintään 30.000 euroa. Maksimimäärä pelaajia on 144, näistä minimissään 30 prosenttia on suomalaisia ammattilaisia ja amatöörejä. Kun Finnair Masters ja Aura Golfissa toistakymmentä vuotta pelattu Felix Ladies Finnish Open eivät ole kauden 2012 kisaohjelmassa, on Hill Siden kisa maamme suurin.

Jorma Erikssonin suunnittelema ja pitkälti hänen johdollaan rakennettu Hill Siden Valley-kenttä laajentui 18-reikäiseksi alkukesästä 2011. Sitä on markkinoitu maamme ensimmäisenä pay&play-kenttänä. Ensimmäisen kauden pelaajaprofiilista suurimman osan muodostivat greencardin ja seuratasoituksen omaavat vieraspelaajat sekä yritystapahtumien ja yhteisöjen kisoissa pelanneet.

Kentän

Lay-outiltaan Valley on kelpo peruskenttä. Profiililtaan sillä on muutamia mainioita väyliä, pituutta ja vaikeutta voidaan säädellä naisten tasolle sopivaksi. Viheriöiden osalta se saatiin hyvään kuntoon kauden aikana. Suurin haaste tulevan kisan alla on varmasti väylien ja nimenomaan karheikkojen kunto. Savipohjalle rakennettu kenttä paranee vuosien kuluessa. Suomen suurimman naisten kisan vieminen Valley-kentälle on suuri haaste, mutta myös mahdollisuus Hill Sidelle.

”Kenttä sopii hyvin tämäntyyppisiin tapahtumiin, logistiikka toimii mainiosti. Me halusimme olla mukana kun valmentajamme Hanna-Leena Ronkainen oli kisan suhteen aktiivinen”, kertoo syksylllä toimitusjohtajana aloittanut Ville Nurmi.

LET:lla ja Ruotsin Tourilla ammattilaisuransa aikana pelannut Ronkainen toimii yhteistyössä virallisen promoottorin Golfliiton kanssa. Hänellä on pitkälti kisan palveluiden myyntivastuu.

Hanna-Leena

”Tämäntyyppisen kisan järjestäminen on ollut pidempään mielessäni. Uskon, että haastajatason kilpailu antaa nimenomaan huippua kohden pyrkivile suomalaispelaajille oivan näyteikkunan ja mittarin oman pelitason suhteen,”Ronkainen iloitsi.

Kisan kotimaisina kummipelaajiks ovat lupautuneet ammattilaisista Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila, amatööreistä tässä vaiheessa Anne Hakula.

”Upeaa saada tällainen kisa Suomeen. Lähden innolla mukaan ja tavoitteeni on voitto”, kiteytti huhtikuussa 18-vuotta täyttävä Hakula.

Ursula Wikström oli vielä varovainen omasta roolistaan.

”Nostan peukut ylös ja olen hengessä mukana. Sitä, olenko mukana LET:n kauden ollessa tuossa vaiheessa menossa, en pysty vielä sanomaan”, vuodesta 2004 päätourilla pelannut ”Unski” kertoi.

Anne

Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi näkee naisten kilpailun olevan osa liiton olympiaprojektia.

”Meillä on tulevalla kaudella varsin kattava paketti kilpailuja.Toisessa päässä uutuutena 14-vuotiaiden SM-kilpailut, siitä ylöspäin entistä enemmän paikkoja muissakin SM-kisoissa. Oman lukunsa muodostavat sitten Challenge Tourin kisa, Finnish Open ja Women´s Bank Open”, Peltoniemi listasi.

Hyväntekeväisyys isossa roolissa

Kilpailu on tärkeä osa Golfliiton SGL Trophya, jonka kautta kerätään rahaa Naisten Pankille ja sen kautta hyväntekeväisyyteen.

”Golfaa naiselle ammatti” SGL Trophyn ensi kesän teema. Alkukilpailut pelataan viikoilla 24-26 (11.6.-1.7.) mies- nais- tai sekaparien kesken eri puolilla Suomea. Semifinaali pelataan Hill Side Golfissa Naisten Pankki -päivänä 7.8. ja finaali Golflehden lukijamatkan yhteydessä Turkissa lokakuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Naisten Pankki on suomalainen rahasto, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita. Naisten Pankki auttaa kehitysmaan naisia auttamaan itse itseään. Neljä vuotta sitten perustettu Naisten Pankki on kerännyt noin kolme miljoonaa euroa ja näillä varoilla on aloitettu 12 hanketta eri puolilla maailmaa. Kirkon Ulkomaanavun hallinnoiman Naisten Pankin voimavarana ovat aktiiviset vapaaehtoiset sekä lukuisat osakkaat, lahjoittajat ja yhteistyökumppanit

”Tämä on meille ensimmäinen kerta kun lähdemme mukaan tämänmalliseen toimintaan. Odotukset ovat korkealla ja se apu jonka golfarit pystyvät tässä antamaan menee varmasti hyvään kohteeseen, ” innosti Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi torstaina kisan julkistamistilaisuudessa.

Teemu Tyry

Naisten Pankki

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)