Henrik Stensonilla edessään vaikea harkinta – Ryder Cupin kapteenin vakanssi vai Saudi-kiertue? - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Henrik Stensonilla edessään vaikea harkinta – Ryder Cupin kapteenin vakanssi vai Saudi-kiertue?

Yksi heistä, Henrik Stenson, Luke Donald tai Robert Karlsson, on luultavasti Euroopan seuraava Ryder Cup -kapteeni. Kuva: Getty Images

Stensonia on tiettävästi lähestytty jättimäisillä rahasummilla, mutta vastapainoksi hän saattaa menettää ainutlaatuisen mahdollisuuden toimia Euroopan joukkueen kapteenina.

Pohjoismaiden ainoa miesten major-voittaja Henrik Stenson on joutumassa Daily Telegraphissa olleen uutisen mukaan tiukan ratkaisun eteen: suostuako Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeniksi vai sitoutua kohuttuun golfin Saudi-kiertueeseen.

Ruotsalainen on noussut ykkössuosikiksi seuraavan Ryder Cupin kipparin virkaan, kun Lee Westwood ilmoitti loppuvuodesta, ettei ole käytettävissä tehtävään. Mikäli Stenson aikoo pelata Saudi-kiertueella, hänen nimensä todennäköisesti putoaa pois DP World Tourilla kapteenivalintaa tekevän komitean listoilta.

Useita huippupelaajia on tiettävästi houkuteltu Saudi-Arabian tukemalle kiertueelle jättimäisillä summilla, Stensonia lehden tietojen mukaan jopa 30 miljoonalla dollarilla.

Asian Tour teki viime lokakuussa 200 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen LIV Golf Investmentin kanssa. Saudi Public Investment -säätiö on puolestaan enemmistöomistaja LGI:ssä, jonka toimitusjohtaja on takavuosien tähtipelaaja Greg Norman. Australialaisen ilmestyminen kuvioihin on johtanut spekulaatioihin, että hän olisi myös Saudi Golf Leaguen keskipisteessä.

Mikäli Stenson, 45, vastaa myöntävästi Saudi-kiertueen kosiskeluihin, Ryder Cupin kapteenin vakanssia tullaan ilmeisesti seuraavaksi tarjoamaan Luke Donaldille tai Robert Karlssonille.

Euroopan uusi Ryder Cup -kapteeni olisi pitänyt alun perin nimittää jo tällä viikolla, mutta Telegraphin uutisen mukaan päätöstä on lykätty kuukaudella. Valintakomiteaan kuuluu muun muassa haasteottelun kolme edellistä kapteenia.

Tilanne on viidesti Ryder Cupissa pelanneelle ja viime vuonna apulaiskapteenina toimineelle Stensonille kaikkea muuta kuin helppo. Saudien tarjouksen hyväksyminen saattaisi kuitenkin viedä häneltä ainutlaatuisen mahdollisuuden kipparoida Euroopan joukkuetta, sillä tuleviin Ryder Cupeihin on tarjolla paljon hyviä kapteeniehdokkaita.

Stenson on yksi useista isosta nimistä, jotka ovat ilmoittautuneet helmikuussa käytävään Saudi International -kilpailuun. Tähänkin koitokseen pelaajia on tiettävästi haalittu seitsennumeroisilla starttirahoilla.

Seuraava Ryder Cup pelataan Roomassa Marco Simone Golf & Country Clubin kentällä syyskuussa 2023.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje