[6][5]

Heikki Mäntylä ja Ursula Tuutti alle 21-vuotiaiden mestarit

Ursula Tuutti

Heikki Mäntylä Kotka FAT 2000Rauman Golfin Heikki Mäntylä ja Kymen Golfin Ursula Tuutti ovat tämän kauden ensimmäiset Suomen mestarit. Jo ensimmäisen päivän jälkeen johdossa olleet pelaajat säilyttivät asemansa vaikka eivät yltäneetkään sateisessa säässä ensimmäisen tasolle. Miehissä Mäntylä aloitti päivän pelaamalla huonon kierroksen 80. Kierrokseen mahtui 6 bogia ja yksi tupla, muttei yhtään birdietä. Muut viimeisen ryhmän pelurit eivät hekään esittäneet parastaan, Mikko Korhonen (77) ja Caius Collin (80). Ensimmäisen kierroksen parhaasta tuloksesta vastasi Matti Meriläinen (74). Mikko Korhonen FAOssaToisella kierroksella Mäntylä palasi tasolleen ja varmisti voittonsa hyvällä kierroksella (73), johon mahtui 2 birdietä ja kolme bogia. Korhonen jäi ratkaisevasti jo kierroksen alkupuoliskolla tehtyään kaksi bogia ja yhden tuplan. Sisään Korhonen pelasi sitten hienosti yhden alle (35) varmistaen näin hopean. Pronssille nousi erittäin tasaisesti pelannut jo Kotkan FAT:n voittanut Peter ”Patu” Erofejeff vain lyönnin Korhosen perässä. Ensimmäisen päivän jälkeen kolmantena ollut Caius Collin putosi lopulta jaetulle 6. sijalle. Neljänneksi sijoittui niin ikään tasaisesti esiintynyt Tampereen Erik Stenman. Tulostaso ei ajoittain kovankin sateen takia noussut korkealle. Voittaja Mäntylä pelasi kolme hyvää kierrosta (72-70-73) ja yhden huonon (80). Sijalle kymmenen pääsi kun pelasi keskimäärin kierroksen viisi yli par’in (77). Kaiken kaikkiaan par’iin tai paremmin pelattiin 4 kertaa, joista yksi tuli viimeisenä päivänä. Mikko Pirinen pelasi viimeisen kierroksensa 72 lyönnillä, mutta oli menettänyt pelinsä kontrollin ensimmäisellä kierroksella (90!).

Ursula Tuutti selkeä voittaja naisissa

Kymen golfin jo Ruotsissakin väläytellyt Ursula Tuutti hallitsi naisten sarjaa alusta alkaen. Ensimmäisen kierroksen par’ia sivunnut tulos (72) olikin sitten koko naisten sarjan ainut. Itse asiassa 75 alitettiin vain kahdesti, molemmilla kerroilla Tuutin toimesta. Tuutti lähti viimeiseen päivään viisi lyöntiä edellä toisena ollutta Linda Mäkelää, joka hyytyi keskiviikkona lopulta seitsemänneksi. Pahimmaksi uhkaajaksi nousikin odotetusti Talin Sonja Halmela, joka oli kolme lyöntiä Ursulaa perässä ennen viimeistä kierrosta. Viimeisellä kierroksella Tuutti jätti Halmelaa kuitenkin 7 lyöntiä (74-81) ja lopulliseksi voittomarginaaliksi tuli 10 lyöntiä.halmela Pronssista uusittiin Minea Blomqvistin ja Kaisa Ruuttilan kesken, jossa lopulta Blomqvist osoittautui toisella uusintareiällä paremmaksi ja nappasi siten pronssin. Viidenneksi sijoittui Laura Vanamo ja kuudenneksi Tiina-Maija Peltokoski.