13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Hanko avataan huomenna, Santa Claus ennätysvauhdissa – katso tilanne eri kentillä

Hangon kentälle päästään pelaamaan pitkäperjantaina.

Pohjois-Suomessa golfkausi on alkamassa tavallista aiemmin.

Kevät etenee Suomessa nyt vauhdilla, ja ensimmäiset kentät ovat jo ehtineet avata ovensa. Kunnolla golfkausi 2021 pääsee kuitenkin vauhtiin vasta lähiviikkojen aikana. Soitimme golfkentille eri puolille maata ja kysyimme, mikä on päivän tilanne ja milloin kenttä avataan.

Alla kerrotaan kahdeksan kentän kuulumiset huhtikuun 1. päivänä, järjestyksessä eteläisimmästä pohjoisimpaan. Aivan pituusasteiden mukaisessa järjestyksessä kenttiä ei kuitenkaan näillä näkymin avata.

Golfpisteen tiedossa oleva tämänhetkinen mutta jatkuvasti elävä tilanne kenttien aukiolon osalta on seuraava:

Avoinna: Eckerö Golf, Vihti Golf, Meri-Teijo Golf, Salo Golf, Hiisi-Golfin Farmi-kenttä, Bjärkas Golf, Nokia River Golfin ”Kevät”-kenttä, Ålands Golfklubbin par 3 -kenttä, St. Laurencen par 3 -kenttä, Pickalan par 3 -kenttä (omille pelaajille)

Avataan pitkäperjantaina 2.4.: Wiurila Golf & Country Club, Hangon Golf, Hills by GoGolf, Tapiola Golf

Avoimet kentät -palvelustamme löydät Suomen kenttien ajantasaisen aukiolotilanteen.

Hangon kenttä avataan pitkäperjantaina kesägriineille.

Hangon Golf

Kenttämme avataan huomenna perjantaina. Olisimme voineet avata jo viime viikolla, mutta neljällä väylällä oli vielä vähän lunta ja jäätä. Annoimme niiden ensin vähän kuivua. Kenttä avataan heti kesägriinille, ja kärryt ovat käytössä – mutta seuraava kokonaan vapaa tiiaika on ensi tiistaina. Kalenteri on täynnä vieraspelaajien lähtöaikoja, omat jäsenemme eivät ole ehtineet vielä paljon aikoja varata.

-Lena Haanpää, toimitusjohtaja

Hattulassa avataan uusi keinonurmirange.

Hattula Golf

Avaamme kentän ja kauden Hattula Golfissa lauantaina kello 12. Väylät ovat paikoin märät, mutta viheriöt ovat ajankohtaan nähden hyvässä kunnossa. Lunta on paikoin varjoisilla paikoilla ja bunkkereissa. Täällä on huippufiilis, sillä avaamme myös uuden keinonurmirangemme. Yhdeksän reiän green fee on vierailta 30 euroa ja Hattula Golfin jäseniltä 20 euroa.

-Anna Lindqvist, toiminnanjohtaja

Kotkassa pelataan näillä näkymin viimeistään vappuna.

Kymen Golf

Kenttämestarin kertoi tänään, että kentällä on vielä paikoitellen aika paljon lunta, varsinkin varjoisissa paikoissa. Erittäin märkää on, mutta kuivuminen tapahtuu nopeasti etenkin, jos tällaiset säät jatkuvat, sillä kentällämme ei ole routaa. Kentän avaaminen tulee varmasti ajoittumaan meidän normaalien kausien ajankohtaan, huhtikuun puolivälin ja vapun väliin. Talvehtiminen on sujunut kohtuullisesti, joskin muutamilla viheriöillä on hieman tautia näkyvissä. Range on avattu, mutta palloautomaatti ei ole käytössä, eli harjoittelijat keräävät pallot itse.

-Tommi Nousiainen, toimitusjohtaja

Vaasan kenttä vaikuttaa talvehtineen hyvin.

Vaasan Golf

Meillä lumen sulaminen on viime päivinä edistynyt nopeasti etenkin avoimissa paikoissa, joihin tuulee ja aurinko pääsee paistamaan. Par 3 -kenttä varmaankin pyritään avaamaan mahdollisimman pian. Klubille päättyvien keltaisen ja valkoisen kentän avaamiseen vaaditaan hiukan pidempi aika. Jos lämpötilat pysyvät plussalla, niin kausi lähenee päivä päivältä, ja tavoitteena on päästä avaamaan ainakin yksi yhdeksikkö huhtikuussa. Routaa on ollut vain vähän, ja vesi on mennyt hyvin kentästä läpi. Myöskään jääpoltetta ei esiinny.”

-Janne Laaja, toimitusjohtaja

Hiihto- ja golfsesonkien taite lähestyy Tahkolla.

Tahko Golf

Hanget korkeat nietokset, eli tilanne on vielä se, mikä hiihtokeskuksessa tähän aikaan vuodesta pitää ollakin. Kaikki rinteet ovat auki, ja käyttöaste Tahkolla on noin 90 prosenttia. Hiihtäminen alkaa olla vähäistä, mutta vielä meillä on latuja ja moottorikelkkareittejä auki. Tahkolla on ollut lunta enemmän kuin moneen talveen. Golfkauteen täällä kuitenkin jo varustaudutaan ja valmistaudutaan. Simulaattori on ollut kovalla käyttöasteella. Kenttä on tarkoitus avata vapun ja äitienpäivän välisenä aikana.

-Jukka Ilva, toimitusjohtaja

Kalajoella halutaan varmistaa, että kenttä avataan hyväkuntoisena.

Kalajoki Golf

Yritin kertoa, että kauden avauslyönti lyödään tänään kello kymmenen, mutta eipä ne uskoneet. Kentän avaaminen menee varmaan toukokuun alkupuolelle. Olemme varmaan normaalissa aikataulussa. Kentällä on jonkun verran lunta, mutta koko ajan aukeaa. Jos vähän hoputettaisiin, niin range voitaisiin saada pääsiäisen jälkeen auki. Kaikkiin viheriöihin on laitettu muovisuojat, ja ensi viikolla päästään katsomaan, mitä sieltä on tulossa. Ennusmerkit ovat ihan hyvät, kaiken pitäisi olla kunnossa. Keskeneräisenä emme kuitenkaan voi kenttää aukaista, emmekä tuohon kevätsesonkiin yritäkään. Odotusarvona on, että Kalajoki avaa kesägriineille, ja kun sitten avaamme, niiden on myös todella oltava kesägriinit.

-Esa Takala, toimitusjohtaja

Virpiniemellä range on jo auki, ja kenttä aukeaa toukokuun alussa.

Virpiniemi Golf

Täällä on ollut melkoinen lämpöaalto, minkä vuoksi lumet ovat sulaneet reilusti. Rangen saimme avattua aikaisemmin kuin koskaan. Sää on ollut kuiva ja tuulinen, mikä lisää kentällä tuulikuivumisen riskiä. Sitä on esiintynyt meillä ennenkin – tyypillinen merenrantakenttien ongelma, jota yritämme ehkäistä muovisuojauksella. Luotan siihen, että saamme avattua kentän toukokuun alkupuolella.

-Pasi Voutilainen, toimitusjohtaja

Talvigolfkausi uhkaa päättyä Rovaniemellä ennen aikojaan.

Santa Claus Golf

Talvigolfia meillä vielä pelataan, mutta kenttä meinaa sulaa alta pois. Valkioilla alkaa puskea jo nurmi läpi. Hyvä jos saadaan pääsiäinen pelattua. Kun viime vuonna avasimme toukokuu alussa, väylät olivat sulat ja meillä oli mahtavan vihreät griinit, mutta raffeissa oli vielä 70 senttiä lunta. Nyt meillä ei ole enää puoltakaan siitä, griinien päällä on enää ehkä 15 senttiä. Voi olla, että tämä on ennätyksellinen vuosi. Ikinä emme ole vappuna vielä avanneet, joskus on voitu avata vasta kesäkuun puolella, mutta tämä vuosi näyttää kovin erilaiselta. Sekin on mahdollista, että avaamme vielä huhtikuun puolella. Jos tämä maa joskus on tuntunut pitkältä, niin keväisin, kun etelässä on avattu kenttiä ja meillä on satanut vielä lunta. Mahtavaa, että ero etelän ja pohjoisen välillä alkaa olla jo niin paljon pienempi.

-Pia Lillberg, toimitusjohtaja

Lue seuraavaksi: Vihti ei ollutkaan ensimmäinen – Ahvenanmaalla avattiin kesägriineille jo tiistaina

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje