Halu suomalaisammattilaisten tukemiseen ei hyydy – The 59 Fund Invitational keräsi ennätyspotin - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Halu suomalaisammattilaisten tukemiseen ei hyydy – The 59 Fund Invitational keräsi ennätyspotin

Mikko Korhosen perustama The 59 Fund on vakiinnuttanut asemansa. Hyötyjiä ovat aloittelevat ammattilaiset.

Uransa alkutaipaleella olevien suomalaisten golfammattilaisten tilanne on hyvä, ainakin sikäli kun se heitä tukevasta The 59 Fund -rahastosta on kiinni.

Mikko Korhosen perustaman rahaston paikka Suomi Golfin tukemisessa on vakiintunut ja se on tärkeä osa Suomen ammattigolfin tukea. Rahaston kautta on tuettu suomalaisammattilaisten uraa jo kymmenillä tuhansilla euroilla, ja jatkoa on luvassa.

Eilen keskiviikkona Tapiola Golfissa järjestettiin järjestyksessään neljäs The 59 Fund Invitational -kilpailu, joka tuotti rahastolle 29 750 euroa, se on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ensi vuoden kisan on viisivuotisjuhlakisa ja ensimmäiset joukkueet ilmoittautuivat mukaan jo tämänvuotisen kisan kiitospuheiden aikana.

Paikalla TAGissa pelaamassa olivat mm. Teuvo Teräväinen, Reino Nordin, Esa Tikkanen, rapduo JVG ja Juha Perälä. Voiton korjasi Team JVG (Isopahkala, Brandt, Galle, Kontinen). Golfpisteen joukkue sijoittui kilpailussa jaetulle kuudennelle sijalle voittajista vain kaksi lyöntiä jääneenä.

”Fiilis oli taas loistava. Olosuhteet olivat todella haastavat, mutta pelin taso oli hyvä. Porukka oli innoissaan, ja mahtavaa että saatiin jälleen paljon eri alojen tähtiäkin paikalle. Ennen kaikkea on hienoa, että he kaikki haluavat omasta tahdostaan olla tukemassa suomalaista golfia”, Mikko Korhonen kommentoi.

Tänä vuonna Golfin Edistämissäätiön alla toimiva The 59 Fund on tukenut taloudellisesti kuuden suomalaisammattilaisen matkaa lajin huipulle seitsemällä tuhannella eurolla. Tukea ovat 2022 saaneet Sanna Nuutinen, Kiira Riihijärvi, Tiia Koivisto, Emilia Tukiainen, Matias Honkala, Oliver Lindell.

Koivisto on ehtinyt jo voittaa LET-kiertueella ja Riihijärvi LPGA Tourin haastajakiertue Epson Tourilla.

Ensi kauden tukien haku avautuu marraskuussa ja päätökset niiden myöntämisestä tehdään vuoden loppuun mennessä.

”Jonkin verran seuraan muiden suomalaisten otteita kauden mittaan, mutta tutustumme tarkemmin tilanteeseen kauden jälkeen. Oma tuntuma on se, että naiset ovat nostaneet tasoaan hienosti ja pelanneet hyvin laajalla rintamalla, mutta miehillä on vielä vähän parantamisen varaa.”

”Miehistä Lauri Ruuska on onnistunut pariin otteeseen hienosti. Ruuska on pelannut pitkään, ja hän on hyvä esimerkki siitä, millainen tämä laji on, golfissa voi breikata myöhemminkin”, Korhonen kommentoi.

Kivitippu Pro Am -kilpailusta The 59 Fund sai hiljattain yli 30 000 euroa tukea, joten kuluvanakin vuonna rahaston pääoma on karttunut hienosti.

”Tämä on taas kerran upea potti, jonka ansiosta pääsemme jatkamaan tätä työtä. Se on hieno juttu. Osa jätetään pesämunaksi, mutta suurin osa jaetaan pelaajille”, Korhonen kertoo.

Lisätietoa:
www.golfinedistämissäätiö.fi/59fund

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje