Golfviikko avaa kenttiä kokeilijoille - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfviikko avaa kenttiä kokeilijoille

Kansallisen Golfviikon aikana lajista kiinnostunut pääsee pelaamaan ilmaiseksi golfaavan kaverinsa kanssa esimerkiksi Pickalassa.

Golfliiton organisoimaan Golflehden Kansalliseen Golfviikkoon mahtuu noin 200 eri tapahtumaa. 85 kentällä järjestetään muun muassa avoimien ovien päiviä, junnuleirejä, ilmaisia golfin kokeilumahdollisuuksia ja kilpailuja. Golfviikko lyödään käyntiin avausriehalla Paloheinä Golfissa maanantaina 3.6. kello 14-18. Tilaisuuden juontaa televisiosta tuttu Matti Eve ja ohjelmassa on mm. lyöntinäytöksiä ja erilaisia golfin kokeilurasteja. Kansallisen Golfviikon perimmäisenä tarkoituksena on tutustuttaa uusia ihmisiä golfiin. Yhtenä viikon teemana onkin ”Rohkaise kaveriasi kokeilemaan golfia”. Samalla pyritään pitämään golfia näkyvästi esillä. ”Tavoitteenamme on, että 50 000 ihmistä kävisi golfkentällä Golfviikon aikana – olivat he sitten jo pelaavia tai golfin kokeilijoita. Ja ehkä vieläkin isompana juttuna pyrimme saamaan golfin ihmisten huulille. Seurat ovat tehneet hyvää työtä paikallisesti huomion saamiseksi ja toivomme, että mahdollisimman moni huomaisi golfin ja se jäisi ihmisille mieleen vaikka he eivät välttämättä kävisi kentillä”, Kansallista Golfviikkoa Golfliitossa organisoiva Aarni Nordqvist sanoo. Golfviikon lähestyessä Nordqvist on tyytyväinen golfseurojen osallistumisaktiivisuuteen ja tapahtumakirjoon eri kentillä. ”Tavoitteena tietenkin on, että kaikki seurat olisivat mukana, mutta jos vertaa viime vuoteen, jolloin Kansalliseen golfpäivään osallistui noin 45 seuraa, niin nyt ei voi olla kuin tyytyväinen ja iloinen, kun mukana olevien seurojen määrä on lähes tuplaantunut. Seurat näyttävät ottaneen tämän jutun omakseen ja sehän on kaikkien etu, että joka paikassa tapahtuu.” ”Ja tapahtumasisältöjen osalta tulee koko ajan kulman takaa entistä parempia ideoita ja teemoja. Kentillä on fiksua väkeä”, Nordqvist kiittelee.

Porin Golfkerho kertoi Kansallisesta Golfviikosta Satakunnan Kansan välissä koteihin kannetussa Kalafornia News -lehdessä.

Porin Golfkerho kertoi Kansallisesta Golfviikosta Satakunnan Kansan välissä koteihin kannetussa Kalafornia News -lehdessä.

Kokeilijat pelaamaan Nordqvist kiittelee golfklubeja siitä, että ihaltavan moni on avannut joko par 3 -kenttänsä tai varsinaisen kenttänsä Golfviikon aikana golfin kokeilijoille. Pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Sea Golf Rönnäsissä ja Pickalassa kokeilijat pääsevät ilmaiseksi pelaamaan isoille kentille kokeneemman golfarin seurassa. Porin Kalaforniassa Lintupuiston 9-reikäinen kenttä on nimetty Golfviikolla Golfkansankentäksi, jota lajista kiinnostuneet pääsevät kiertämään pelaavan kaverinsa kanssa. ”Näin on voinut tehdä meillä jo monta vuotta perjantai-iltapäivisin, mutta nyt samalla teemalla on tapahtumaa vähän jokaiselle viikon päivälle. Sehän vasta koukuttaa hyvin lajiin, kun näkee mitä se touhu siellä kentällä on”, Porin Golfkerhon toiminnanjohtaja Ville Tuovinen sanoo. Porin Golfkerho on kantanut ison kortensa myös golfin näkyvyyden kekoon julkaisemalla maakuntalehti Satakunnan Kansan välissä 16-sivuisen liitteen, jossa kerrottiin Kansallisesta Golfviikosta ja kehoitettiin ihmisiä tulemaan kokeilemaan golfia.

Muurame Golf tarjoaa sunnuntaina golfin kokeilijoille mahdollisuuden pelata kentällään par 3 -mittaan lyhennetyillä väylillä. Kuva: Kirsi Helin

Muurame Golf tarjoaa sunnuntaina golfin kokeilijoille mahdollisuuden pelata kentällään par 3 -mittaan lyhennetyillä väylillä. Kuva: Kirsi Helin

Golfia Muuramen markkinoilla Muuramen Golfseura järjestää Kansallisen Golfviikon yhteydessä juniorileirin kouluikäisille ja muksugolfleirin alle kouluikäisille. Golfiin pääsee myös tutustumaan ilmaiseksi kentän rangella kahtena iltana. Golfviikon muuramelainen huipennus on sunnuntaina 9. kesäkuuta, jolloin Muuramen Golfseura vie lajin kuntalaisten pariin – Muuramen markkinoille. ”Ne ovat Muuramen kesäkauden avaustapahtuma, joka kerää vuosittain tuhansia kävijöitä”, Muurame Golfin toimitusjohtaja Hannu Ahvenjärvi kuvailee markkinoita. Markkinoilla golfille on varattu oma nurmialue kunnantalon vierestä. Aluelle pystytetään Golfliitolta lainattu ilmalla täytettävä suuri golfkenguru, jossa oleviin kohteisiin lyödään birdie balleja. Kisailun ja lyöntikokeilun lomassa ihmisille kerrotaan golfista ja Muurame Golfin toiminnasta sekä ohjataan kiinnostuneita golfkentällä, missä vietetään avoimien ovien päivää. Avoimien ovien päivän ohjelmaan kuuluu muun muassa pelimahdollisuus kentällä par 3-mittaisiksi lyhennetyillä väylillä. ”Olemme suunnitelleet kaksi kolmen väylän kokonaisuutta ja paikalla on kokeneita golfareita, jotka lähtevät kokeilijoiden mukaan kentälle”, Ahvenjärvi kertoo.

Kemin Golf Klubilla vietetään Golfviikon yhteydessä muun muassa junioripäivää.

Kemin Golf Klubilla vietetään Golfviikon yhteydessä muun muassa junioripäivää.

Kemissä kuninkaallinen kilpailu Pohjoisen seuroista Kemin Golf Klubi järjestää monipuolista ohjelmaa Kansallisen Golfviikon aikana. Kemissä otetaan varaslähtö viikkoon jo sunnuntaina, jolloin kentällä järjestetään ”kuninkaallinen golfturnaus” The Royal Trophy. Kisan status juontaa juurensa siitä, että Kemissä valitaan joka vuosi kaupungin kuningas ja kuningatar. Tänä vuonna kuningattaren kruunun sai Kemin golfkentän kahvilanpitäjä Tarja Ikonen ja valintaa päätettiin juhlistaa ohjelmallisella hyväntekeväisyyskisalla. Kilpailun pelimuoto on greensome ja kunkin parin muodostavat jo pelaava golfari ja aloittelija. Kilpailupaikalle pystytetään musateltta, jossa on monenlaista ohjelmaa, muun muassa Kolopallorock-konsertti. Varsinaisen Golfviikon maanantaina vietetään Kemissäkin avoimien ovien päivää, jonka aikana voi tutustua golfiin kentän harjoitusalueella. ”Ja jos joku haluaa, niin varmasti on mahdollista käydä myös pelaamassa pari reikää”, seuran puheenjohtaja Osmo Happonen lupaa. Torstaina 6.6. Kemissä vietetään junioripäivää, joka on tarkoitettu seuran nykyisille junioreille, lajista kiinnostuneille junnuille ja heidän vanhemmilleen. Kemin Golf Klubi on Golfviikon ulkopuolellakin aktiivinen juniorikouluttaja. Klubin juniorivastaavat ovat mm. vieneet golfia kouluihin ja koululaisille on perustettu oma golfkerho, jota vetävät Kemin Golf Klubin kouluttamat koulujen opettajat. Golfviikon perjantaina 7.6. Kemissä järjestetään on ohjelmallinen naisten päivä nykyisille ja mahdollisesti tuleville ladygolfareille. Golfviikon huipentaa kauden avauskilpailu Kapteenien kisa sunnuntaina. Janne Knuuti

Kansallisen Golfviikon kaikki tapahtumat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje