9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golftoimiala on Ruotsin hauskin työpaikka, julistaa tutkimus

Getty Images

Työssä viihdytään golfalalla nyt huomattavasti paremmin kuin vielä viisi vuotta sitten.

Golftoimiala (Golf Management Sweden) selvitti joulukuun 2021 ja tammikuun 2022 välisenä aikana, miten henkilöstö viihtyy ja millaisena se näkee ruotsalaisen golftoimialan työpaikkana.

Tulos on mairitteleva. Sen mukaan golftoimiala on Ruotsin hauskin työpaikka.

Tutkimuksen toteuttanut Quicksearch on yksi Ruotsin suurimmista tutkimusyrityksistä ja heillä on erittäin laaja asiakaskunta. Mistään pilipalitutkimuksesta ei siis ole kysymys.

Kysely koostui kahdesta osasta. Ensimmäinen on Net Promoter Score, joka vastaa kysymykseen: Kuinka todennäköistä on, että suosittelisit työpaikkaasi ystävällesi tai tuttavallesi? NPS on tunnusluku, joka osoittaa halukkuutta antaa suosituksia yrityksen sisällä tai ulkoisesti. Samaa NPS-lukua hyödynnetään esimerkiksi Suomen Golfliiton Players First -kenttäkyselyssä.

NPS voi vaihdella välillä -100 – +100.  Golf sai arvosanan 40:een, mikä on poikkeuksellisen korkea.

Kaikkien tutkittujen toimialojen keskiarvo Ruotsissa on 22. Toiseksi korkeimman tuloksen saanut toimiala on IT, data ja televiestintä, joiden NPS on 36. Pankki-, rahoitus- ja vakuutusalan NPS-luku on 32, vähittäiskaupan 27. Listan lopussa ovat kunnat, alueet ja viranomaiset, joiden NPS on 1.

”Minusta on tärkeää korostaa, että golfseuroissa työskentelevien ihmisten mielestä toimiala on sekä hauska että palkitseva”, sanoo Golf Management Swedenin toiminnasta vastaava Anna Tiden.

Tutkimus on toteutettu aikaisemmin vuosina 2014 ja 2017. Tuolloin NPS oli merkittävästi matalampi 19 ja 25.

”Vuodet 2014–2017 olivat golfalalla tasaista, mutta myös haastavaa aikaa. Ei paljon tapahtunut. Monilla klubeilla oli taloudellisia vaikeuksia. Pandemian myötä uusia ihmisiä tulvi golfkentille. Sen seurauksena seurojen taloudellinen tilanne on parantanut ja ne ovat voineet laajentaa toimintaansa”, Tiden näkee.

Kaikkia tuloksen takana vaikuttavia mekanismeja ja tekijöitä ei pystytä arvioimaan ja ottamaan huomioon, mutta Tiden tulkitsee, että kun golfkentillä on enemmän ihmisiä, niin bisnes pyörii ja yritys menestyy – työ on palkitsevampaa, vaikka sitä on paljon, ja jopa enemmän kuin ennen.

Kyselyn toinen osuus on perinteinen työtyytyväisyysindeksi, joka koostuu neljästä osa-alueesta: työilmapiiri, johtajuus, organisaatio ja visio/tavoitteet. Myös työtyytyväisyysindeksi on noussut edellisiin tutkimuksiin verrattuna.

Golftoimialan vahvuuksia työpaikkana ovat ylpeys työpaikasta, sitoutuminen, yrityksen kokonaistavoitteet, työtyytyväisyys, sosiaalinen asiakastyö ja mahdollisuus hallita omaa työtään. Mutta on golfalalla työskentelyssä myös huonot puolensa. Eräs hieman yllättäen esiin noussut kehittämistä vaativa seikka on konfliktien käsittely. Myös työn ja yksityiselämän tasapainoa ja työstä palautumista pitäisi voida parantaa. Esiin nousevat myös johtamiseen liittyvät ongelmat ja puutteet: palaute työntekijöille, vastuiden määritteleminen ja selkeys, sekä tuloksellinen johtaminen sekä Ruotsista puhuttaessa hieman yllättäen myös kommunikaation puute esimiesten ja työntekijöiden välillä.

Kokonaisuutena tulos on kuitenkin eriomainen ja auttaa varmasti uusien työntekijöiden rekrytoinnissa.

Lähde: Golfbranschen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje