15.–22.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfreikien ”koronaholkeissa” edullinen tee-se-itse-ratkaisu on ylitse muiden

Helsingin Golfklubilla on päädytty toimivaksi todettuun letkuratkaisuun.

Väärän kokoisena hankittu polttoaineletku nousi arvoon arvaamattomaan Nevas Golfissa.

”Kuule, olisi yksi hassu kysymys”, sanon Nevas Golfin toimitusjohtaja Henri Nissiselle. ”Mitä letkua on se, josta olette tehneet Nevaksen reikäholkit?”

”Öö… Se on jotain, mitä meillä sattui olemaan”, Nissinen nauraa ja sanoo tarkistavansa asian Nevaksen kenttämestari Victor Backströmiltä.

Hetken kuluttua Nissinen soittaa takaisin.

”Olin ihan oikeassa, se oli jotain mitä meillä sattui olemaan”, hän nauraa.

”Se on polttoaineletkua, jota on joskus tilattu vähän väärän kokoisena. Ja koska meillä ei heitetä mitään koskaan pois, nyt sille löytyi käyttöä.”

Kuten Nevaksen esimerkkikin osoittaa, mitään standardiratkaisua reikien ”koronaholkeiksi” ei golfkentillä ole. Kentillä on muun muassa käännetty kuppeja nurinpäin sekä viritelty erilaisia valepohjia ja reikään upotettavia ”donitseja”.

Nevaksessakin kokeiltiin Nissisen mukaan kahta muutakin ratkaisua, mutta polttoaineletku todettiin parhaaksi. Ja sitä se myös Golfpisteen toimituksen tähänastisen kokemuksen mukaan todella on. Vastaavankaltaiseen ratkaisuun on päädytty ainakin Talissa.

Halkaisijaltaan tuuman paksuinen polttoaineletku on juuri sopivan kokoinen pitääkseen pallon maanpinnan tuntumassa ja helposti poimittavissa. Lipputangon ympärille sovitettuna letku myös joustaa sopivasti pallon pudotessa reikään, eikä sylje palloja pois, mikä muun muassa liian korkealle jätetyissä valepohjissa on valuvikana.

Mikään varsinainen kaunistus musta bensaletku ei reiässä toki ole, mutta eipä se myöskään golfkenttämaisemaa turmele.

Edullinen ratkaisu sen sijaan on. 18-reikäisen kentän holkit saa tehtyä noin puolentoista metrin pituisesta letkusta. Ellei huoltohallin päädyssä satu olemaan Nevaksen kaltaista varaosatavarataloa, letkunpätkään investoiminen keventää kenttämestarin hankintabudjettia muutamalla kympillä.

Lue seuraavaksi: Korona-ajan rajoitukset avaavat golfkentillä silmiä uusille käytännöille

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)