Golfpiste seuraa: Karina Kukkosella huippupäivä La Mangassa – Toistakymmentä eurooppalaista nappasi kortin LPGA:n karsintafinaalista - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

Sami Välimäki on aloittanut kautensa upeasti. Kuva Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Karina Kukkosella huippupäivä La Mangassa – Toistakymmentä eurooppalaista nappasi kortin LPGA:n karsintafinaalista

Golfpiste.com:in uusi seuranta-artikkeli kertoo golfin lyhytuutiset nopeasti.

12.12.2022 18:07

Karina Kukkonen pamautti LET:n esikarsintojen kovimman tuloksen

Karina Kukkosella (+2) oli huippupäivä Espanjassa La Manga Clubilla jatkuneessa LET:n esikarsintakilpailussa. Hän pelasi maanantaina North Coursella kisan toistaiseksi kovimman tuloksen, 65, ja nousi jaetulle 18. sijalle.

Niin ikään North Coursella tuloksen 68 myötä onnistunut Tia Teiniketo on Kukkosen kanssa tasatilanteessa. Niina Liias (+7) mahtuu hänkin 54. sijallaan niiden 62 parhaan ja samassa tuloksessa olevien joukkoon, jotka olisivat tämän hetken tilanteen perusteella menossa karsintafinaaliin.

Turnauksen neljäs suomalainen, Emilia Tukiainen (+12) löytyy sijalta 93.

Suomalaiset pelaavat päätöskierroksella kenttäkeskuksen vaativammalla kentällä, South Coursella, jolla kovat tulokset ovat olleet karsintakilpailussa tiukassa.

Kärjessä jatkaa Itävallan Emma Spitz (-6).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

12.12.2022 15:53

Toistakymmentä eurooppalaista ansaitsi pelioikeuden LPGA:lle

Kaikkiaan 12 eurooppalaista pelaajaa sai kortin LPGA Tourille sunnuntaina Alabamassa päättyneessä karsintafinaalissa. Näiden joukossa eniten oli ruotsalaisia, joista neljä tarttui kiinni ensi kauden pelioikeuteen.

Päättyneellä kaudella Ladies European Tourilla kattavasti pelanneista maailman ykköskiertueelle siirtyvät Espanjan Luna Sobron Galmes, Marokon Ines Laklalech, Belgian Manon de Roey ja Argentiinan Magdalena Simmermacher. Huomattava osa kortin saaneista kilpaili tänä vuonna USA:n kakkoskiertueella Epson Tourilla.

Yhdysvaltain kiertueen mittavassa karsintahuipennuksessa pelattiin kahden viikon aikana kahdeksan kierrosta. Kortti heltisi 46 pelaajalle. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisosallistujia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

11.12.2022 18:49

Kaksi suomalaista LET:n esikarsinnoissa rajan oikealla puolella

Niina Liias ja Tia Teiniketo (+5) ovat 36 reiän jälkeen jaetulla 44. sijalla Cartagenassa Espanjassa pelattavassa LET:n esikarsintakilpailussa. Kaksikolla oli sunnuntaina vuorossa La Manga Clubin kentistä vaativampi, South Course, jolla Liias pelasi tuloksen 78 ja Teiniketo 80.

He ovat kisan puolivälissä kolmen lyönnin turvin strategisen rajan paremmalla puolella, kun 62 parasta ja samaan tulokseen yltäneet pääsevät ensi viikolla pelattavaan Ladies European Tourin karsintafinaaliin.

Sijaa 68 jakava Karina Kukkonen (+8) ja sijan 100 ulkopuolella oleva Emilia Tukiainen (+13) ovat kisan kaksi muuta suomalaisosallistujaa.

Turnauksessa ei ole sisäistä karsintaa, joten kaikki kilpailijat pelaavat neljä kierrosta.

Kilpailun live scoring

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.12.2022 19:06

Amatööri Teinikedolla napakka avauskierros LET:n esikarsinnoissa

Tia Teiniketo aloitti vahvasti Espanjan La Mangassa käynnistyneen Ladies European Tourin esikarsintakilpailun. Amatööristatuksella pelaava Teiniketo jakaa tuloksellaan 69 (-2) yhdeksättä sijaa.

Niina Liias (par) on sijalla T28. Muita suomalaisia ei löydy niiden 62 parhaan ja samassa tuloksessa olevien pelaajien joukosta, jotka olisivat näistä lähtökohdista menossa ensi viikon karsintafinaaliin.

Real Golf La Manga Clubin kahdella kentällä pelattavan nelipäiväisen kilpailun johdossa on Ruotsin Ebba Hellman (-5).

Kilpailun live scoring

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.12.2022 13:44

Janne Kaskelta identtinen kierrossarja Aasian kakkoskiertueella

Janne Kaske pelasi jokaisella kierroksella tuloksen 71, Riyadh Golf Clubilla Saudi-Arabiassa käydyssä Asian Development Tourin kilpailussa. Hän sijoittui PIF Saudi Open -turnauksessa jaetulle 55. sijalle kokonaistuloksellaan 213 (-3).

Kilpailun voitti Indonesian Naraajie E. Ramadhanputra (-19).

Kaske on pelannut tänä vuonna Aasiassa eri kiertueilla 26 turnausta, joista seitsemän on johtanut jatkokierroksille. Paras sijoitus on peräisin heinäkuussa Pattayalla pelatusta All Thailand Tourin kilpailusta, jossa hän oli 34:s.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.12.2022 11:10

Välimäellä sihti kohdallaan – jo kolmas eagle par-nelosilla!

Niukasti jatkoon Etelä-Afrikan Malelanessa pelattavassa DP World Tourin kilpailussa edennyt Sami Välimäki aloitti kolmannen kierroksen mahdollisimman komeasti. Hän teki toisella (Leopard Creek Country Clubin kentän 11.) reiällä jo turnauksen kolmannen eaglensa par-nelosilla, ja siirtyi tilanteeseen -3.

Välimäki jakaa tässä vaiheessa 46. sijaa. Eroa Alfred Dunhill Championshipin kärjessä olevaan Skotlannin Scott Jamiesoniin (-13) on kymmenen lyöntiä.

Kilpailun live scoring

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.12.2022 11:27

Välimäki heräsi taistelemaan – jälleen eagle par 4:lle!

Sami Välimäki taistelee tiukasti jatkopaikasta DP World Tourin Alfred Dunhill Championshipissä Etelä-Afrikassa. Pelattuaan toista kierrosta 15 reikää Välimäki on yhteistuloksellaan -1 cut-rajalla kiinni jatkopaikassa.

Ulosmenon jälkeen Välimäki oli pudonnut jo kolme lyöntiä cut-rajan taakse, mutta birdiet sisääntulon kahdelle ensimmäiselle reiälle nostivat hänen osakkeitaan. Leopard Creekin kuudennella reiällä (Välimäen 15:s) Välimäki teki saman tempun kuin eilen neljännellä reiällä, ja iski eaglen par 4 -reiällä. Se nosti hänet cut-rajan paremmalle puolelle.

Kilpailun Live scoring

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

09.12.2022 11:24

Janne Kaske kiinni jatkopaikassa

Janne Kaske pelasi Asian Development Tourin Saudi Open -kilpailun toisen kierroksen 71 (-1) lyönnillä. Samalla tuloksella hän myös käynnisti kilpailunsa torstaina. Kaske oli kierrostaan jo neljä alle, mutta lopun hankaluudet maksoivat muutaman lyönnin.

Yhteistulos -2 on viimeinen jatkokierroksille oikeuttava. Iltapäivän ryhmien jälkeen tulos saattaa vielä elää, mutta Kaske tulee todennäköisesti etenemään jatkokierroksille. Kisan kärkitulos on kahden kierroksen jälkeen -13

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

08.12.2022 15:20

Janne Kaske juuttui keskikastiin Aasian haastajakiertueen kisassa Saudi-Arabiassa

Janne Kaske teki tuloksen 71 (-1) Asian Development Tourin Saudi Open -kilpailun avauskierroksella torstaina Saudi-Arabian Riadissa. Hän jakaa kisassa sijaa 47, kun muutaman pelaajan kierros on yhä kesken.

Kisan kärki on tuloksessa -10. Erikoisuutena mainittakoon, että avauskierroksella diskattiin kolme pelaajaa, kaikki amatöörejä.

Perjantaina Kaske käynnistää kierroksensa kello 7.00 paikallista eli kello 6.00 Suomen aikaa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

08.12.2022 13:45

Sami Välimäki iski eaglen par 4:lla - wedge sisään väylältä

Sami Välimäki pelaa parhaillaan avauskierrostaan DP World Tourin Alfred Dunhill Championshipissä. Välimäen kierros alkoi tahmeasti kahdella parilla ja bogilla, mutta neljännellä reiällä alkoi tapahtua.

Välimäki iski par 4 -reiällä eaglen lyömällä wedgellään väylältä suoraan reikään. Eagle nosti Välimäen tulokseen -1.

Katso Välimäen suoritus alta.

Kilpailun Live scoring

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

07.12.2022 14:41

Tiger Woods palaa ja pelaa ainakin seitsemän reikää

Hero World Challenge -kilpailusta viime viikolla vetäytynyt Tiger Woods palaa kilpakentille tällä viikolla. Woods kärsii kantakalvon tulehduksesta, mutta osallistuu tämän viikon lauantaina pelattavaan The Match -näytösotteluun.

Nelinpeliottelussa kohtaavat Tiger Woods ja Rory McIlroy sekä heitä vastaan asettuvat Justin Thomas ja Jordan Spieth. Ottelu pelataan 12-reikäisenä best ball -reikäpeliotteluna, joka voi siis päättyä aikaisimmillaan jo seitsemän reiän jälkeen.

Järjestyksessään seitsemäs The Match -ottelu pelataan Pelican Golf Clubilla Floridan Bellairissa.

Woodsin on tarkoitus osallistua myös ensi viikolla pelattavaan kahden sukupolven parikisaan, PNC Championshipiin, poikansa Charlien kanssa.

Tiger Woods pelasi Charlie-poikansa kanssa PNC Championshipissä myös vuosi sitten. Kuva Getty Images

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

06.12.2022 10:02

Sami Välimäki Leopard Creekin safarikilpailussa

Upeasti kautensa aloittanut Sami Välimäki jatkaa Etelä-Afrikan-kiertuettaan. Välimäki osallistuu ainoana suomalaisena DP World Tourin Alfred Dunhill Championshipiin, joka pelataan Leopard Creekin maineikkaalla safarikentällä aivan Krugerin luonnonpuiston kupeessa.

Kaksi viikkoa sitten Välimäki sijoittui kauden avauskilpailussaan Joburg Openissa komeasti kakkoseksi, ja johti hetken aikaa myös DP World Tourin rankingia, historian ensimmäisenä suomalaisena. Tällä hetkellä Välimäki on rankingissa viidentenä.

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

06.12.2022 10:01

Meri-Teijo Golfille uusi toimitusjohtaja

Meri-Teijo Golf Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi naantalilaisen Juha Lehtosen. Lehtonen on työskennellyt aiemmin myynnin johtotehtävissä muun muassa DNA Oyj:ssä ja Moontalk Oy:ssä. Hän on toiminut myös naantalilaisen Aurinko Golf Oy:n hallituksessa.

Lehtonen aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. 2. tammikuuta.

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

06.12.2022 10:00

LPGA Tourin raastava karsintafinaali jatkuu

Naisten ykköskiertueen ensi kauden viimeiset pelioikeudet jaetaan tämän viikon jälkeen. Peräti kahdeksan kierrosta kestävä finaalikarsinta on ehtinyt puoliväliin. Viimeiset neljä kierrosta pelataan torstaista sunnuntaihin Highland Oaksin kentällä Alabaman Dothanissa.

LPGA:n finaalikarsinnassa ei ole mukana suomalaispelaajia. Pelioikeutensa LPGA Tourille ovat jo aiemmin varmistaneet Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

06.12.2022 09:00

Uusi seuranta-artikkeli pitää golfarit ajan hermolla

Golfpiste seuraa on uusi viikoittainen juttuformaatti, joka kokoaa golfin uusimmat tapahtumat ja lyhytuutiset päivittyvään seuranta-artikkeliin. Pääpainon seuranta-artikkelissa saa kilpagolf, mutta artikkeliin nousevat mukaan myös muut golfaiheet, kuten toimialan uutiset tai golfkenttien tapahtumat.

Seuranta-artikkeleita tehdään myöhemmin myös ajankohtaisista erikoisteemoista.

Golfpiste seuraa -artikkelit kulkevat Golfpisteen uutisvirrasta muiden uutisten mukana. Niihin löydät helposti myös Golfpiste.comin etusivun yläreunaan ilmestyvästä mustasta Golfpiste seuraa -bannerista aina silloin, kun banneri nostetaan näkyviin.

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

06.12.2022 09:00

Uusi seuranta-artikkeli pitää golfarit ajan hermolla

Golfpiste seuraa on uusi viikoittainen juttuformaatti, joka kokoaa golfin uusimmat tapahtumat ja lyhytuutiset päivittyvään seuranta-artikkeliin. Pääpainon seuranta-artikkelissa saa kilpagolf, mutta artikkeliin nousevat mukaan myös muut golfaiheet, kuten toimialan uutiset tai golfkenttien tapahtumat.

Seuranta-artikkeleita tehdään myöhemmin myös ajankohtaisista erikoisteemoista.

Golfpiste seuraa -artikkelit kulkevat Golfpisteen uutisvirrasta muiden uutisten mukana. Niihin löydät helposti myös Golfpiste.comin etusivun yläreunaan ilmestyvästä mustasta Golfpiste seuraa -bannerista aina silloin, kun banneri nostetaan näkyviin.

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

06.12.2022 10:00

LPGA Tourin raastava karsintafinaali jatkuu

Naisten ykköskiertueen ensi kauden viimeiset pelioikeudet jaetaan tämän viikon jälkeen. Peräti kahdeksan kierrosta kestävä finaalikarsinta on ehtinyt puoliväliin. Viimeiset neljä kierrosta pelataan torstaista sunnuntaihin Highland Oaksin kentällä Alabaman Dothanissa.

LPGA:n finaalikarsinnassa ei ole mukana suomalaispelaajia. Pelioikeutensa LPGA Tourille ovat jo aiemmin varmistaneet Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

06.12.2022 10:01

Meri-Teijo Golfille uusi toimitusjohtaja

Meri-Teijo Golf Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi naantalilaisen Juha Lehtosen. Lehtonen on työskennellyt aiemmin myynnin johtotehtävissä muun muassa DNA Oyj:ssä ja Moontalk Oy:ssä. Hän on toiminut myös naantalilaisen Aurinko Golf Oy:n hallituksessa.

Lehtonen aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. 2. tammikuuta.

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

06.12.2022 10:02

Sami Välimäki Leopard Creekin safarikilpailussa

Upeasti kautensa aloittanut Sami Välimäki jatkaa Etelä-Afrikan-kiertuettaan. Välimäki osallistuu ainoana suomalaisena DP World Tourin Alfred Dunhill Championshipiin, joka pelataan Leopard Creekin maineikkaalla safarikentällä aivan Krugerin luonnonpuiston kupeessa.

Kaksi viikkoa sitten Välimäki sijoittui kauden avauskilpailussaan Joburg Openissa komeasti kakkoseksi, ja johti hetken aikaa myös DP World Tourin rankingia, historian ensimmäisenä suomalaisena. Tällä hetkellä Välimäki on rankingissa viidentenä.

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

07.12.2022 14:41

Tiger Woods palaa ja pelaa ainakin seitsemän reikää

Hero World Challenge -kilpailusta viime viikolla vetäytynyt Tiger Woods palaa kilpakentille tällä viikolla. Woods kärsii kantakalvon tulehduksesta, mutta osallistuu tämän viikon lauantaina pelattavaan The Match -näytösotteluun.

Nelinpeliottelussa kohtaavat Tiger Woods ja Rory McIlroy sekä heitä vastaan asettuvat Justin Thomas ja Jordan Spieth. Ottelu pelataan 12-reikäisenä best ball -reikäpeliotteluna, joka voi siis päättyä aikaisimmillaan jo seitsemän reiän jälkeen.

Järjestyksessään seitsemäs The Match -ottelu pelataan Pelican Golf Clubilla Floridan Bellairissa.

Woodsin on tarkoitus osallistua myös ensi viikolla pelattavaan kahden sukupolven parikisaan, PNC Championshipiin, poikansa Charlien kanssa.

Tiger Woods pelasi Charlie-poikansa kanssa PNC Championshipissä myös vuosi sitten. Kuva Getty Images

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

08.12.2022 13:45

Sami Välimäki iski eaglen par 4:lla - wedge sisään väylältä

Sami Välimäki pelaa parhaillaan avauskierrostaan DP World Tourin Alfred Dunhill Championshipissä. Välimäen kierros alkoi tahmeasti kahdella parilla ja bogilla, mutta neljännellä reiällä alkoi tapahtua.

Välimäki iski par 4 -reiällä eaglen lyömällä wedgellään väylältä suoraan reikään. Eagle nosti Välimäen tulokseen -1.

Katso Välimäen suoritus alta.

Kilpailun Live scoring

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

08.12.2022 15:20

Janne Kaske juuttui keskikastiin Aasian haastajakiertueen kisassa Saudi-Arabiassa

Janne Kaske teki tuloksen 71 (-1) Asian Development Tourin Saudi Open -kilpailun avauskierroksella torstaina Saudi-Arabian Riadissa. Hän jakaa kisassa sijaa 47, kun muutaman pelaajan kierros on yhä kesken.

Kisan kärki on tuloksessa -10. Erikoisuutena mainittakoon, että avauskierroksella diskattiin kolme pelaajaa, kaikki amatöörejä.

Perjantaina Kaske käynnistää kierroksensa kello 7.00 paikallista eli kello 6.00 Suomen aikaa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

09.12.2022 11:24

Janne Kaske kiinni jatkopaikassa

Janne Kaske pelasi Asian Development Tourin Saudi Open -kilpailun toisen kierroksen 71 (-1) lyönnillä. Samalla tuloksella hän myös käynnisti kilpailunsa torstaina. Kaske oli kierrostaan jo neljä alle, mutta lopun hankaluudet maksoivat muutaman lyönnin.

Yhteistulos -2 on viimeinen jatkokierroksille oikeuttava. Iltapäivän ryhmien jälkeen tulos saattaa vielä elää, mutta Kaske tulee todennäköisesti etenemään jatkokierroksille. Kisan kärkitulos on kahden kierroksen jälkeen -13

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

09.12.2022 11:27

Välimäki heräsi taistelemaan – jälleen eagle par 4:lle!

Sami Välimäki taistelee tiukasti jatkopaikasta DP World Tourin Alfred Dunhill Championshipissä Etelä-Afrikassa. Pelattuaan toista kierrosta 15 reikää Välimäki on yhteistuloksellaan -1 cut-rajalla kiinni jatkopaikassa.

Ulosmenon jälkeen Välimäki oli pudonnut jo kolme lyöntiä cut-rajan taakse, mutta birdiet sisääntulon kahdelle ensimmäiselle reiälle nostivat hänen osakkeitaan. Leopard Creekin kuudennella reiällä (Välimäen 15:s) Välimäki teki saman tempun kuin eilen neljännellä reiällä, ja iski eaglen par 4 -reiällä. Se nosti hänet cut-rajan paremmalle puolelle.

Kilpailun Live scoring

Kirjoittaja: Jere Jaakkola

10.12.2022 11:10

Välimäellä sihti kohdallaan – jo kolmas eagle par-nelosilla!

Niukasti jatkoon Etelä-Afrikan Malelanessa pelattavassa DP World Tourin kilpailussa edennyt Sami Välimäki aloitti kolmannen kierroksen mahdollisimman komeasti. Hän teki toisella (Leopard Creek Country Clubin kentän 11.) reiällä jo turnauksen kolmannen eaglensa par-nelosilla, ja siirtyi tilanteeseen -3.

Välimäki jakaa tässä vaiheessa 46. sijaa. Eroa Alfred Dunhill Championshipin kärjessä olevaan Skotlannin Scott Jamiesoniin (-13) on kymmenen lyöntiä.

Kilpailun live scoring

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.12.2022 13:44

Janne Kaskelta identtinen kierrossarja Aasian kakkoskiertueella

Janne Kaske pelasi jokaisella kierroksella tuloksen 71, Riyadh Golf Clubilla Saudi-Arabiassa käydyssä Asian Development Tourin kilpailussa. Hän sijoittui PIF Saudi Open -turnauksessa jaetulle 55. sijalle kokonaistuloksellaan 213 (-3).

Kilpailun voitti Indonesian Naraajie E. Ramadhanputra (-19).

Kaske on pelannut tänä vuonna Aasiassa eri kiertueilla 26 turnausta, joista seitsemän on johtanut jatkokierroksille. Paras sijoitus on peräisin heinäkuussa Pattayalla pelatusta All Thailand Tourin kilpailusta, jossa hän oli 34:s.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.12.2022 19:06

Amatööri Teinikedolla napakka avauskierros LET:n esikarsinnoissa

Tia Teiniketo aloitti vahvasti Espanjan La Mangassa käynnistyneen Ladies European Tourin esikarsintakilpailun. Amatööristatuksella pelaava Teiniketo jakaa tuloksellaan 69 (-2) yhdeksättä sijaa.

Niina Liias (par) on sijalla T28. Muita suomalaisia ei löydy niiden 62 parhaan ja samassa tuloksessa olevien pelaajien joukosta, jotka olisivat näistä lähtökohdista menossa ensi viikon karsintafinaaliin.

Real Golf La Manga Clubin kahdella kentällä pelattavan nelipäiväisen kilpailun johdossa on Ruotsin Ebba Hellman (-5).

Kilpailun live scoring

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

11.12.2022 18:49

Kaksi suomalaista LET:n esikarsinnoissa rajan oikealla puolella

Niina Liias ja Tia Teiniketo (+5) ovat 36 reiän jälkeen jaetulla 44. sijalla Cartagenassa Espanjassa pelattavassa LET:n esikarsintakilpailussa. Kaksikolla oli sunnuntaina vuorossa La Manga Clubin kentistä vaativampi, South Course, jolla Liias pelasi tuloksen 78 ja Teiniketo 80.

He ovat kisan puolivälissä kolmen lyönnin turvin strategisen rajan paremmalla puolella, kun 62 parasta ja samaan tulokseen yltäneet pääsevät ensi viikolla pelattavaan Ladies European Tourin karsintafinaaliin.

Sijaa 68 jakava Karina Kukkonen (+8) ja sijan 100 ulkopuolella oleva Emilia Tukiainen (+13) ovat kisan kaksi muuta suomalaisosallistujaa.

Turnauksessa ei ole sisäistä karsintaa, joten kaikki kilpailijat pelaavat neljä kierrosta.

Kilpailun live scoring

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

12.12.2022 15:53

Toistakymmentä eurooppalaista ansaitsi pelioikeuden LPGA:lle

Kaikkiaan 12 eurooppalaista pelaajaa sai kortin LPGA Tourille sunnuntaina Alabamassa päättyneessä karsintafinaalissa. Näiden joukossa eniten oli ruotsalaisia, joista neljä tarttui kiinni ensi kauden pelioikeuteen.

Päättyneellä kaudella Ladies European Tourilla kattavasti pelanneista maailman ykköskiertueelle siirtyvät Espanjan Luna Sobron Galmes, Marokon Ines Laklalech, Belgian Manon de Roey ja Argentiinan Magdalena Simmermacher. Huomattava osa kortin saaneista kilpaili tänä vuonna USA:n kakkoskiertueella Epson Tourilla.

Yhdysvaltain kiertueen mittavassa karsintahuipennuksessa pelattiin kahden viikon aikana kahdeksan kierrosta. Kortti heltisi 46 pelaajalle. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisosallistujia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

12.12.2022 18:07

Karina Kukkonen pamautti LET:n esikarsintojen kovimman tuloksen

Karina Kukkosella (+2) oli huippupäivä Espanjassa La Manga Clubilla jatkuneessa LET:n esikarsintakilpailussa. Hän pelasi maanantaina North Coursella kisan toistaiseksi kovimman tuloksen, 65, ja nousi jaetulle 18. sijalle.

Niin ikään North Coursella tuloksen 68 myötä onnistunut Tia Teiniketo on Kukkosen kanssa tasatilanteessa. Niina Liias (+7) mahtuu hänkin 54. sijallaan niiden 62 parhaan ja samassa tuloksessa olevien joukkoon, jotka olisivat tämän hetken tilanteen perusteella menossa karsintafinaaliin.

Turnauksen neljäs suomalainen, Emilia Tukiainen (+12) löytyy sijalta 93.

Suomalaiset pelaavat päätöskierroksella kenttäkeskuksen vaativammalla kentällä, South Coursella, jolla kovat tulokset ovat olleet karsintakilpailussa tiukassa.

Kärjessä jatkaa Itävallan Emma Spitz (-6).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje