5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Rory McIlroy haluaa keskittyä jatkossa omiin peleihin ja perhe-elämään. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: McIlroy jätti luottamustehtävänsä Yhdysvaltain kiertueella

20.11.2023 20:40

Spieth korvaa McIlroyn PGA Tourin johtokunnassa

Jordan Spieth on valittu Rory McIlroyn tilalle PGA Tourin johtokuntaan pelaajajäseneksi. Kun pelaajajäsen jättäytyy johtokunnasta pois kesken toimikauden, muut johtokunnan pelaajajäsenet nimittävät hänen tilalleen uuden pelaajajäsenen.

Spieth täyttää paikan McIlroyn jäljellä olevaksi toimikaudeksi, joka jatkuu vuoden 2024 loppuun saakka. Hän on toiminut samassa tehtävässä vuosina 2019–2021 kuuluttuaan sitä ennen kahden vuoden ajan pelaajien neuvoa-antavaan toimikuntaan.

McIlroy ilmoitti viime viikon tiistaina luopuvansa paikastaan PGA Tourin johtokunnassa. Hän viittasi kiertueelle jättämässään erokirjeessä ratkaisun taustalla olevan ”ammatilliset ja henkilökohtaiset” syyt.

PGA Tourin johtokunnan muut pelaajajäsenet ovat Patrick Cantlay, Charley Hoffman, Peter Malnati, Webb Simpson ja Tiger Woods. Kun Hoffmanin toimintakausi päättyy vuoden 2023 lopussa, pelaajien neuvoa-antavan toimikunnan tämänhetkinen puheenjohtaja Adam Scott korvaa hänet johtokunnan pelaajajäsenenä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.11.2023 19:13

Tiger Woods pelaa Bahaman turnauksessa

Tiger Woods ilmoitti lauantaina tekevänsä paluun kilpagolfin pariin. Hän aikoo osallistua kahden viikon kuluttua Bahaman Albanyssä pelattavaan Hero World Challenge -turnaukseen, jota tähti myös isännöi.

Kutsukisa tulee olemaan Woodsin ensimmäinen turnaus sitten huhtikuussa käydyn Masters Tournamentin. Woods jätti kauden ensimmäisen majorin kesken kolmannella kierroksella, ja kävi kaksi viikkoa myöhemmin nilkkaleikkauksessa.

Tiger on pelannut Hero World Challengessa edellisen kerran vuonna 2019, jolloin hän sijoittui neljänneksi. Viime vuoden turnauksesta Woods vetäytyi jalan plantaarifaskiitin vuoksi.

Woods ajoi autonsa rajusti tieltä ulos helmikuussa 2021 loukaten pahasti oikean jalkansa. Hän kilpaili seuraavan kerran vuoden 2022 Mastersissa, jossa tuli 47. sija. 15-kertainen major-voittaja on kärsinyt onnettomuuden jälkeen jatkuvista jalkavaivoista, minkä vuoksi häntä on nähty vain satunnaisissa kilpailuissa.

 

Joulukuussa 48 vuotta täyttävä Woods kertoi toimineensa hiljattain poikansa Charlien caddiena 72 reiän junioriturnauksessa.

”Onneksi se oli tasainen kenttä”, hän totesi.

Marras-joulukuun vaihteen Hero World Challenge on 20 pelaajan kutsukilpailu. Patrick Cantlay ja Xander Schauffele ovat jääneet osallistujien joukosta pois, ja lista täydentyi Woodsin ohella Justin Rosella ja Lucas Gloverilla.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.11.2023 09:48

LPGA-finaalista kahden kauppa?

Amy Yang ja Nasa Hataoka (-21) tekivät irtioton Floridassa Tiburon Golf Clubilla jatkuneessa CME Group Tour Championshipissä. Kaksikko lähtee LPGA-finaalin päätöskierrokselle kolmen lyönnin johdossa ennen kisan puolivälissä paalulla ollutta USA:n Alison Leetä.

Panokset ovat sunnuntaina merkittävät, sillä 60 pelaajan kilpailun voittaja kuittaa kaksi miljoonaa dollaria palkintorahaa. Muista kisoista vain U.S. Women’s Openin ykköselle on ollut tänä vuonna tarjolla yhtä suuri palkintosumma.

Yang on voittanut urallaan neljä LPGA-kilpailua. Viikonvaihteessa hän tavoittelee ensimmäistä ykköstilaansa Amerikan mantereella. Voitoista yksi on tullut Etelä-Koreassa ja kolme Thaimaassa. Hataokalla voittoja Yhdysvaltain kiertueella on kuusi.

Maailmanlistan kuutonen, Nelly Korda (-14) teki lauantaina LPGA-uransa ensimmäisen hole in onen kentän kahdeksannella reiällä. Korda saa kuitenkin tehdä kovan tempun, mikäli hän aikoo vielä venyä vuoden ensimmäiseen LPGA-voittonsa kauden viimeisessä turnauksessa.

Euroooppalaisten panos finaalissa on jäämässä ohueksi. Espanjan Carlota Ciganda ja Skotlannin Gemma Dryburgh (-12) jakavat 11. sijaa. Matkaa kärkeen on yhdeksän lyöntiä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.11.2023 09:12

Mackenzie Hughes teki ”wallacet” PGA Tourilla

Ludvig Åberg (-20) pamautti tuloksen 61, ja säilytti johtonsa St. Simonsin saarella pelattavassa PGA Tourin kilpailussa. Ruotsalainen hurjasteli Sea Island Golf Clubin kentällä lauantaina eaglen ja seitsemän birdieä. Åberg ei kuitenkaan pystynyt lisäämään RSM Classicissa etumatkaansa, sillä myös toisena oleva Eric Cole pelasi par 70 -kentällä tuloksen -9.

Kovimmasta tuloksesta vastasi kolmantena oleva Mackenzie Hughes (-18), joka laittoi edellisiä lyönnin verran paremmaksi. Lauantai oli pääkiertueilla alhaisten tulosten päivä. Matt Wallace (60/-12) uhitteli Hughesin tavoin Dubaissa samanaikaisesti pelattavassa DP World Tourin finaaliturnauksessa viitosella alkavaa tulosta.

 

Pelaajat kohtelivat lauantaina kaltoin Seaside Coursea, sillä 78 jatkokierroksille päässeistä kilpailijoista 68 pelasi kuutosella alkavan tuloksen. Kahden kentän turnauksen toisena kenttänä toimii Sea Island Golf Clubin Plantation Course.

Åberg jahtaa RSM Classicissa ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla. Hän kamppailee Eric Colen kanssa tiukimmin kiertueen parhaan tulokkaan palkinnosta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

18.11.2023 09:05

Lee jahtaa LPGA-finaalissa debyyttivoittoa ja jättipottia

Alison Lee (-14) iski Tiburon Golf Clubin kentällä Floridassa meneillään olevan LPGA:n finaaliturnauksen toisena päivänä tuloksen 64. Se riitti nostamaan hänet CME Group Tour Championshipin kärkeen Japanin Nasa Hataokan rinnalle.

Yhdysvaltalainen on voittanut urallaan kaksi Ladies European Touriin kuuluvan Aramco Team Seriesin yksilöturnausta. LPGA:lla voittotili on kuitenkin vielä avaamatta. Yrityksiä on riittänyt, sillä hän on pelannut USA:n kiertueella vuodesta 2015 lähtien.

 

Ruotsin Anna Nordqvist (-8) jakaa parhaana eurooppalaisena kymmenettä sijaa.

Panosta viikonloppuna riittää, sillä kiertueen pistetilaston 60 parhaalle tarkoitetun kilpailun voittaja kuittaa kaksi miljoonaa dollaria palkintorahaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

18.11.2023 08:56

Yltääkö Ludvig Åberg tuplaan kauden päätöskisassa?

Ludvig Åbergin ensimmäiset kuukaudet ammattilaisena ovat olleet todellinen menestystarina. Parhaana yliopistopelaajana PGA Tourin kortin saanut Åberg ryhtyi kesäkuussa ammattilaiseksi, ja on jo ehtinyt voittaa turnauksen DP World Tourilla.

Syksyllä hän pelasi Euroopan voittoisassa Ryder Cup -joukkueessa, mutta tähän kauteen olisi vielä tarjolla yksi meriitti: ruotsalainen tavoittelee viikonvaihteessa tiukasti St. Simonsin saarella Georgian osavaltiossa käytävän PGA Tourin kilpailun voittoa.

Åberg (-11) pelasi RSM Classicin toisella kierroksella tuloksen 64, ja johtaa kisaa lyönnillä ennen Denny McCarthyä, Sam Ryderiä ja Eric Colea.

 

Hyvä menestys Sea Island Golf Clubin kahdella kentällä pelattavassa turnauksessa nostaisi Åbergin maailmanlistalla top 50:een, jossa hän todennäköisesti pysyisi vuoden loppuun saakka. Tämä avaisi paikan huhtikuussa pelattavaan Masters Tournamentiin.

Åberg kamppailee myös PGA Tourin vuoden tulokkaan tittelistä Eric Colen kanssa.

Vähintään yhtä merkittävää kamppailua RSM Classicissa käydään ensi kauden korteista. Täyden pelioikeutensa säilyttää kaikki FedEx Cupin pisteissä 125 parhaan joukkoon sijoittuneet pelaajat.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

17.11.2023 10:19

Ruotsalainen Ryder Cup -sankari tähyää tulokaspalkintoa PGA Tourilla

Eric Cole (-6) jakaa St. Simonsin saarella käynnistyneen PGA Tourin kisan kärkipaikkaa ensimmäisen päivän jälkeen. Toisen polven huippupelaajan kanssa samassa tuloksessa ovat Cameron Young ja Davis Thompson.

Cole, 35, on kypsynyt hitaasti kovan luokan tekijäksi. Hän oli ainoa tulokas, joka ylsi tänä vuonna FedEx Cupin pisteissä top 50:een ja pääsi mukaan PGA Tourin playoffien toiseen kilpailuun. Tämän lisäksi hän on sijoittunut kiertueen neljässä edellisessä syyssarjan kilpailussa kolmesti kolmen parhaan joukkoon.

Kahden kentän RSM Classic -kilpailussa Colen ainoana kantona kaskessa on Ludvig Åberg, joka on toinen varteenotettava ehdokas ”rookie-palkinnon” saajaksi. Hän on pelannut PGA Tourilla kymmenen turnausta, mutta jäänyt vain kerran viikonlopun kierrosten ulkopuolelle. Åberg oli John Deere Classicissa neljäs ja hävisi viiden pelaajan uusinnan Sanderson Farms Championshipissä.

Euroopan voittoisaan Ryder Cup -joukkueeseen kuulunut Åberg on tulokaskisassa Colesta pienen takamatkan päässä. Kauden viimeisen FedEx Cupin pisteitä tuottavan kilpailun ykköstila voisi tuoda hänelle arvostetun Arnold Palmer -palkinnon.

Åberg on RSM Classicissa jaetulla neljännellä sijalla. Eroa kärkeen on yksi lyönti.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

17.11.2023 08:20

LPGA Tourin finaali käynnistyi tulosilottelulla

LPGA Tourin finaali, CME Group Tour Championship käynnistyi eilen Floridassa. Kiertueen huiput painoivat välittömästi jalan kaasulle ja pedaalin pohjaan. Johtopaikkaa pitävät Japanin Nasa Hataoka ja Kiinan Ruosing Yin tuloksella 63 (-9). Kaksikosta lyönnin päässä on Australian Minjee Lee. Anna Nordqvist on parhaana eurooppalaisena neljäntenä tuloksella 65 (-7).

Kiertueen pistelistaa johtava Celine Boutier jakaa sijaa 22. tuloksella -3. Rankingkakkonen Lilia Vu on vasta sijalla T32. Suomen Matilda Castren ei ole mukana finaalissa. Hän sijoittui rankingissa sijalle 73.

Kovin vaikeaksi finaalikenttää ei oltu viritetty, sillä 60 pelaajasta 49 on alle parin ja vain kuusi yli parin.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

15.11.2023 19:47

Rory McIlroy erosi PGA Tourin johtokunnasta

Rory McIlroy ilmoitti tiistaina luopuvansa paikastaan PGA Tourin johtokunnassa. Hän viittasi kiertueelle jättämässään erokirjeessä ratkaisun taustalla olevan ”ammatilliset ja henkilökohtaiset syyt”.

Pohjoisirlantilaisen toimikausi pelaajajäsenenä alkoi vuonna 2022 keskellä LIV Golfin ennennäkemätöntä uhkaa. PGA Tourin suorapuheisin kannattaja myönsi, että tehtävät johtokunnassa vaativat enemmän kuin hän osasi odottaa. McIlroyn toimikauden oli määrä jatkua ensi vuoden loppuun.

Johtokunnan tämänhetkiset pelaajajäsenet, Tiger Woods, Webb Simpson, Charley Hoffman, Patrick Cantlay ja Peter Malnati tulevat valitsemaan McIlroyn paikalle uuden pelaajajäsenen.

Kiertueen komissaari Jay Monahan kertoi pelaajille välittämässään muistiossa, että PGA Tour jatkaa yhteistyöneuvotteluita Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston (PIF) kanssa. Tämän neuvottelukuvion arvelleen yleisesti vaikuttaneen McIlroyn vetäytymiseen kiertueen johtokunnasta. Kyseinen sijoitusrahasto toimii LIV Golfin taustalla.

Jon Rahm ilmoitti tuoreeltaan kieltäytyvänsä kunniasta ottaa McIlroyn paikan johtokunnan pelaajajäsenenä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

15.11.2023 19:47

Rory McIlroy erosi PGA Tourin johtokunnasta

Rory McIlroy ilmoitti tiistaina luopuvansa paikastaan PGA Tourin johtokunnassa. Hän viittasi kiertueelle jättämässään erokirjeessä ratkaisun taustalla olevan ”ammatilliset ja henkilökohtaiset syyt”.

Pohjoisirlantilaisen toimikausi pelaajajäsenenä alkoi vuonna 2022 keskellä LIV Golfin ennennäkemätöntä uhkaa. PGA Tourin suorapuheisin kannattaja myönsi, että tehtävät johtokunnassa vaativat enemmän kuin hän osasi odottaa. McIlroyn toimikauden oli määrä jatkua ensi vuoden loppuun.

Johtokunnan tämänhetkiset pelaajajäsenet, Tiger Woods, Webb Simpson, Charley Hoffman, Patrick Cantlay ja Peter Malnati tulevat valitsemaan McIlroyn paikalle uuden pelaajajäsenen.

Kiertueen komissaari Jay Monahan kertoi pelaajille välittämässään muistiossa, että PGA Tour jatkaa yhteistyöneuvotteluita Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston (PIF) kanssa. Tämän neuvottelukuvion arvelleen yleisesti vaikuttaneen McIlroyn vetäytymiseen kiertueen johtokunnasta. Kyseinen sijoitusrahasto toimii LIV Golfin taustalla.

Jon Rahm ilmoitti tuoreeltaan kieltäytyvänsä kunniasta ottaa McIlroyn paikan johtokunnan pelaajajäsenenä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

17.11.2023 08:20

LPGA Tourin finaali käynnistyi tulosilottelulla

LPGA Tourin finaali, CME Group Tour Championship käynnistyi eilen Floridassa. Kiertueen huiput painoivat välittömästi jalan kaasulle ja pedaalin pohjaan. Johtopaikkaa pitävät Japanin Nasa Hataoka ja Kiinan Ruosing Yin tuloksella 63 (-9). Kaksikosta lyönnin päässä on Australian Minjee Lee. Anna Nordqvist on parhaana eurooppalaisena neljäntenä tuloksella 65 (-7).

Kiertueen pistelistaa johtava Celine Boutier jakaa sijaa 22. tuloksella -3. Rankingkakkonen Lilia Vu on vasta sijalla T32. Suomen Matilda Castren ei ole mukana finaalissa. Hän sijoittui rankingissa sijalle 73.

Kovin vaikeaksi finaalikenttää ei oltu viritetty, sillä 60 pelaajasta 49 on alle parin ja vain kuusi yli parin.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

17.11.2023 10:19

Ruotsalainen Ryder Cup -sankari tähyää tulokaspalkintoa PGA Tourilla

Eric Cole (-6) jakaa St. Simonsin saarella käynnistyneen PGA Tourin kisan kärkipaikkaa ensimmäisen päivän jälkeen. Toisen polven huippupelaajan kanssa samassa tuloksessa ovat Cameron Young ja Davis Thompson.

Cole, 35, on kypsynyt hitaasti kovan luokan tekijäksi. Hän oli ainoa tulokas, joka ylsi tänä vuonna FedEx Cupin pisteissä top 50:een ja pääsi mukaan PGA Tourin playoffien toiseen kilpailuun. Tämän lisäksi hän on sijoittunut kiertueen neljässä edellisessä syyssarjan kilpailussa kolmesti kolmen parhaan joukkoon.

Kahden kentän RSM Classic -kilpailussa Colen ainoana kantona kaskessa on Ludvig Åberg, joka on toinen varteenotettava ehdokas ”rookie-palkinnon” saajaksi. Hän on pelannut PGA Tourilla kymmenen turnausta, mutta jäänyt vain kerran viikonlopun kierrosten ulkopuolelle. Åberg oli John Deere Classicissa neljäs ja hävisi viiden pelaajan uusinnan Sanderson Farms Championshipissä.

Euroopan voittoisaan Ryder Cup -joukkueeseen kuulunut Åberg on tulokaskisassa Colesta pienen takamatkan päässä. Kauden viimeisen FedEx Cupin pisteitä tuottavan kilpailun ykköstila voisi tuoda hänelle arvostetun Arnold Palmer -palkinnon.

Åberg on RSM Classicissa jaetulla neljännellä sijalla. Eroa kärkeen on yksi lyönti.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

18.11.2023 08:56

Yltääkö Ludvig Åberg tuplaan kauden päätöskisassa?

Ludvig Åbergin ensimmäiset kuukaudet ammattilaisena ovat olleet todellinen menestystarina. Parhaana yliopistopelaajana PGA Tourin kortin saanut Åberg ryhtyi kesäkuussa ammattilaiseksi, ja on jo ehtinyt voittaa turnauksen DP World Tourilla.

Syksyllä hän pelasi Euroopan voittoisassa Ryder Cup -joukkueessa, mutta tähän kauteen olisi vielä tarjolla yksi meriitti: ruotsalainen tavoittelee viikonvaihteessa tiukasti St. Simonsin saarella Georgian osavaltiossa käytävän PGA Tourin kilpailun voittoa.

Åberg (-11) pelasi RSM Classicin toisella kierroksella tuloksen 64, ja johtaa kisaa lyönnillä ennen Denny McCarthyä, Sam Ryderiä ja Eric Colea.

 

Hyvä menestys Sea Island Golf Clubin kahdella kentällä pelattavassa turnauksessa nostaisi Åbergin maailmanlistalla top 50:een, jossa hän todennäköisesti pysyisi vuoden loppuun saakka. Tämä avaisi paikan huhtikuussa pelattavaan Masters Tournamentiin.

Åberg kamppailee myös PGA Tourin vuoden tulokkaan tittelistä Eric Colen kanssa.

Vähintään yhtä merkittävää kamppailua RSM Classicissa käydään ensi kauden korteista. Täyden pelioikeutensa säilyttää kaikki FedEx Cupin pisteissä 125 parhaan joukkoon sijoittuneet pelaajat.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

18.11.2023 09:05

Lee jahtaa LPGA-finaalissa debyyttivoittoa ja jättipottia

Alison Lee (-14) iski Tiburon Golf Clubin kentällä Floridassa meneillään olevan LPGA:n finaaliturnauksen toisena päivänä tuloksen 64. Se riitti nostamaan hänet CME Group Tour Championshipin kärkeen Japanin Nasa Hataokan rinnalle.

Yhdysvaltalainen on voittanut urallaan kaksi Ladies European Touriin kuuluvan Aramco Team Seriesin yksilöturnausta. LPGA:lla voittotili on kuitenkin vielä avaamatta. Yrityksiä on riittänyt, sillä hän on pelannut USA:n kiertueella vuodesta 2015 lähtien.

 

Ruotsin Anna Nordqvist (-8) jakaa parhaana eurooppalaisena kymmenettä sijaa.

Panosta viikonloppuna riittää, sillä kiertueen pistetilaston 60 parhaalle tarkoitetun kilpailun voittaja kuittaa kaksi miljoonaa dollaria palkintorahaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.11.2023 09:12

Mackenzie Hughes teki ”wallacet” PGA Tourilla

Ludvig Åberg (-20) pamautti tuloksen 61, ja säilytti johtonsa St. Simonsin saarella pelattavassa PGA Tourin kilpailussa. Ruotsalainen hurjasteli Sea Island Golf Clubin kentällä lauantaina eaglen ja seitsemän birdieä. Åberg ei kuitenkaan pystynyt lisäämään RSM Classicissa etumatkaansa, sillä myös toisena oleva Eric Cole pelasi par 70 -kentällä tuloksen -9.

Kovimmasta tuloksesta vastasi kolmantena oleva Mackenzie Hughes (-18), joka laittoi edellisiä lyönnin verran paremmaksi. Lauantai oli pääkiertueilla alhaisten tulosten päivä. Matt Wallace (60/-12) uhitteli Hughesin tavoin Dubaissa samanaikaisesti pelattavassa DP World Tourin finaaliturnauksessa viitosella alkavaa tulosta.

 

Pelaajat kohtelivat lauantaina kaltoin Seaside Coursea, sillä 78 jatkokierroksille päässeistä kilpailijoista 68 pelasi kuutosella alkavan tuloksen. Kahden kentän turnauksen toisena kenttänä toimii Sea Island Golf Clubin Plantation Course.

Åberg jahtaa RSM Classicissa ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla. Hän kamppailee Eric Colen kanssa tiukimmin kiertueen parhaan tulokkaan palkinnosta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.11.2023 09:48

LPGA-finaalista kahden kauppa?

Amy Yang ja Nasa Hataoka (-21) tekivät irtioton Floridassa Tiburon Golf Clubilla jatkuneessa CME Group Tour Championshipissä. Kaksikko lähtee LPGA-finaalin päätöskierrokselle kolmen lyönnin johdossa ennen kisan puolivälissä paalulla ollutta USA:n Alison Leetä.

Panokset ovat sunnuntaina merkittävät, sillä 60 pelaajan kilpailun voittaja kuittaa kaksi miljoonaa dollaria palkintorahaa. Muista kisoista vain U.S. Women’s Openin ykköselle on ollut tänä vuonna tarjolla yhtä suuri palkintosumma.

Yang on voittanut urallaan neljä LPGA-kilpailua. Viikonvaihteessa hän tavoittelee ensimmäistä ykköstilaansa Amerikan mantereella. Voitoista yksi on tullut Etelä-Koreassa ja kolme Thaimaassa. Hataokalla voittoja Yhdysvaltain kiertueella on kuusi.

Maailmanlistan kuutonen, Nelly Korda (-14) teki lauantaina LPGA-uransa ensimmäisen hole in onen kentän kahdeksannella reiällä. Korda saa kuitenkin tehdä kovan tempun, mikäli hän aikoo vielä venyä vuoden ensimmäiseen LPGA-voittonsa kauden viimeisessä turnauksessa.

Euroooppalaisten panos finaalissa on jäämässä ohueksi. Espanjan Carlota Ciganda ja Skotlannin Gemma Dryburgh (-12) jakavat 11. sijaa. Matkaa kärkeen on yhdeksän lyöntiä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.11.2023 19:13

Tiger Woods pelaa Bahaman turnauksessa

Tiger Woods ilmoitti lauantaina tekevänsä paluun kilpagolfin pariin. Hän aikoo osallistua kahden viikon kuluttua Bahaman Albanyssä pelattavaan Hero World Challenge -turnaukseen, jota tähti myös isännöi.

Kutsukisa tulee olemaan Woodsin ensimmäinen turnaus sitten huhtikuussa käydyn Masters Tournamentin. Woods jätti kauden ensimmäisen majorin kesken kolmannella kierroksella, ja kävi kaksi viikkoa myöhemmin nilkkaleikkauksessa.

Tiger on pelannut Hero World Challengessa edellisen kerran vuonna 2019, jolloin hän sijoittui neljänneksi. Viime vuoden turnauksesta Woods vetäytyi jalan plantaarifaskiitin vuoksi.

Woods ajoi autonsa rajusti tieltä ulos helmikuussa 2021 loukaten pahasti oikean jalkansa. Hän kilpaili seuraavan kerran vuoden 2022 Mastersissa, jossa tuli 47. sija. 15-kertainen major-voittaja on kärsinyt onnettomuuden jälkeen jatkuvista jalkavaivoista, minkä vuoksi häntä on nähty vain satunnaisissa kilpailuissa.

 

Joulukuussa 48 vuotta täyttävä Woods kertoi toimineensa hiljattain poikansa Charlien caddiena 72 reiän junioriturnauksessa.

”Onneksi se oli tasainen kenttä”, hän totesi.

Marras-joulukuun vaihteen Hero World Challenge on 20 pelaajan kutsukilpailu. Patrick Cantlay ja Xander Schauffele ovat jääneet osallistujien joukosta pois, ja lista täydentyi Woodsin ohella Justin Rosella ja Lucas Gloverilla.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

20.11.2023 20:40

Spieth korvaa McIlroyn PGA Tourin johtokunnassa

Jordan Spieth on valittu Rory McIlroyn tilalle PGA Tourin johtokuntaan pelaajajäseneksi. Kun pelaajajäsen jättäytyy johtokunnasta pois kesken toimikauden, muut johtokunnan pelaajajäsenet nimittävät hänen tilalleen uuden pelaajajäsenen.

Spieth täyttää paikan McIlroyn jäljellä olevaksi toimikaudeksi, joka jatkuu vuoden 2024 loppuun saakka. Hän on toiminut samassa tehtävässä vuosina 2019–2021 kuuluttuaan sitä ennen kahden vuoden ajan pelaajien neuvoa-antavaan toimikuntaan.

McIlroy ilmoitti viime viikon tiistaina luopuvansa paikastaan PGA Tourin johtokunnassa. Hän viittasi kiertueelle jättämässään erokirjeessä ratkaisun taustalla olevan ”ammatilliset ja henkilökohtaiset” syyt.

PGA Tourin johtokunnan muut pelaajajäsenet ovat Patrick Cantlay, Charley Hoffman, Peter Malnati, Webb Simpson ja Tiger Woods. Kun Hoffmanin toimintakausi päättyy vuoden 2023 lopussa, pelaajien neuvoa-antavan toimikunnan tämänhetkinen puheenjohtaja Adam Scott korvaa hänet johtokunnan pelaajajäsenenä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Matilda Castren jäi finaalin ulkopuolelle – Bermudan kisan kärkikaksikon edellisestä voitosta yhteensä 14 vuotta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje