20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfpallo lentää pakkasellakin Paloheinässä

Pasi Metsänheimo hakee draiveihinsa tolkkua Petteri Nykyn opein

Tiistaina iltapäivällä Paloheinässä on mittarin mukaan puoli astetta pakkasta, varsin tyyntä ja aurinkoista.

Lauantaina avatulla rangella on vielä kohdealueiden takaosassa ja sivuilla lunta. Harjoittelijoita on muutama.

Pasi Metsänheimolle harjoituskerta Paloheinässä on jo kauden kolmas.

”Katsos mitä täällä on pallojen seassa”, hän osoittaa ämpäriin pallokoneesta eksynyttä jääpalaa.

52-vuotiaan Metsänheimon kotikenttä on Talma. Rakennus- ja kiinteistöalalla yrittäjänä työskentelevän vasurin konttori on lyhyen ajomatkan päässä Paloheinästä.

Pasi Metsänheimon kausi 2017 päättyi kavereiden kanssa marraskuussa järjestettyyn pelimatkaan Cannesin ympäristön kentille.

”Olen täällä Paloheinässä treenaillut useammalla kaudella etenkin kauden alkuvaiheilla. Ihan riittävästi on lämpöä kun lyö palloa ripeään tahtiin. Tuulikaan ei ole kohmettamassa lihaksia.”

Metsänheimo aloitti golfin kymmenen vuotta sitten lopetettuaan jääkiekon ja siihen liittyneen tuomaroinnin.

Tasoitus on pudonnut alle viitosen. Harjoituskierroksia kertyy etupäässä Talmassa kautta kohden yli 70, tämän päälle tulevat kilpailut, joista tärkeimpiä ovat 50+ vuotiaiden poikien kiertueella pelatut.

Tulos syntyy ehjällä pelillä

Haastattelun aikana Pasi Metsänheimo lyö itseään lämpimäksi rautaseiskalla.

”Tavoitteeni on edelleen parantaa tulostasoa. Uskon, että elämäni parhaat kierroksen tuloksen osalta ovat vielä edessä. Edelliskesänä tuskailin avauksieni kanssa. Kun draiverilla tulee kierrosta kohden 1-2 hukkikoukkua, ei tuloksenteko onnistu.”

Metsäheimo on ottanut muutamia tunteja Talmassa työskentelevältä Petteri Nykyltä.

”Hän on kyennyt yksinkertaistamaan ohjeet ymmärrettävään muotoon. Niillä ajatuksilla haen alkavalla kaudella menestystä. Olen siis kehittämässä entistä toimivampaa svingiä itselleni, ei tämä pelkkää ajankulua ole. Golfissa tärkeintä on pitää hauskaa ja nauttia pelaamisesta, ei tämä pakkomielteen puolelle ole mennyt”,  hän määrittää.

Paloheinän olosuhteita karummissakin keleissä Metsänheimo on ollut mailanvarressa, jopa kilpailuissa.

”Jokunen vuosi Vihdissä pelattiin helmikuussa scramble- kisaa. Lunta oli väylillä ja viheriöillä. Kilpailu päätettiin pelata, innokkaita osallistujia oli Keski-Suomea myöten.  Lunta kolattiin kesken kierroksenkin reitin varrelta, palloja etsittiin jopa keskeltä väylää. Kierros kesti 7,5 tuntia. Tästä huolimatta muistijälki kisasta jäi positiiviseksi, niin paljon tavanomaisesta poikkeava tuo reitti oli tavanomaisesta”, Metsänheimo muistaa.

Paloheinän range oli tiistaina neljättä päivää avoinna. Sunnuntain suotuisissa olosuhteissa rangella oli jopa ruuhkaa.

Pääkaupunkiseudulla range on avoinna Paloheinän lisäksi myös Tapiolassa ja Peuramaalla

Pääsiäispyhiksi on luvattu enimmäkseen pakkasen puolella pysyviä lämpötiloja, joten ruoholla pelaaminen Suomessa venyy huhtikuulle. Tyynessä kelissä pakkasella harjoitteleminen käy sekin hyvästä valmistautumisesta tulevaan kauteen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje