Golfliiton puheenjohtaja vaihtuu vuodenvaihteessa – myös uuden keulahahmon halutaan sitoutuvan tehtävään pitkäjänteisesti - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfliiton puheenjohtaja vaihtuu vuodenvaihteessa – myös uuden keulahahmon halutaan sitoutuvan tehtävään pitkäjänteisesti

Kuva Getty Images

Golfseuroilta odotetaan ehdotuksia uudesta puheenjohtajasta syyskuun aikana.

Hanna Hartikaisesta tuli Golfliiton puheenjohtaja marraskuussa 2016. Golfliiton liittokokous valitsi ensimmäistä kertaa vuonna 1957 perustetun lajiliiton puheenjohtajaksi naisen, eikä Hartikaiselle ole sen jälkeen löytynyt haastajaa.

Vuosina 2018 ja 2020 Hartikainen valittiin jatkamaan tehtävässään yksimielisesti ilman vastaehdokkaita. Ensi marraskuussa liittokokous kokoontuu jälleen valitsemaan Golfliitolle puheenjohtajaa, eikä Hartikainen voi enää asettua ehdolle. Hän on ollut tehtävässä liiton sääntöjen määrittelemän maksimiajan, kolme kaksivuotiskautta eli yhteensä kuusi vuotta.

Prosessi uuden puheenjohtajan löytämiseksi on jo käynnistynyt. Marraskuun lopussa pidettävän syysliittokokouksen kokouskutsut lähetetään kaksi viikkoa ennen liittokokousta, ja kutsujen mukana lähetetään valintatoimikunnan ehdotus uudesta puheenjohtajasta. Sitä ennen, lokakuun aikana, on pidettävä ehdotuksesta päättävä valintatoimikunnan oma kokous. Valintatoimikunta puolestaan odottaa Golfliiton alueilta ja seuroilta ehdotuksia valittavasta henkilöstä syyskuun aikana.

”Lähiviikkojen aikana Golfliiton kaikki alueet kokoontuvat ja pyrkivät löytämään tehtävään sopivan ja pätevän kandidaatin”, sanoo valintatoimikunnan puheenjohtaja Jukka Nylander.

Vaikka Golfliiton puheenjohtaja valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan, Nylanderin mukaan tavoitteena on löytää henkilö, joka voi toimia tehtävässä täydet kolme kautta, kuten Hartikainen.

”Tärkeä kriteeri on, että valittavalla henkilöllä on valmiudet hoitaa tehtävää pitkäjänteisesti. Pandemia näytti, kuinka tärkeää on, että meillä on tehtävään sitoutunut puheenjohtaja. Golf onnistui hoitamaan pandemian haasteet Hartikaisen johdolla erinomaisesti.”

Puheenjohtajan tehtävää voi hoitaa sitoutuneesti myös vaativan työn ohessa.

Lajiliiton keulahahmon rooli on myös ajankäytöllisesti vaativa. Golfliiton hallituksen johtamisen lisäksi puheenjohtajan rooliin kuuluu muun muassa uudistaa ja kehittää golftoimialan sisäistä yhteistyötä niin toimialajärjestöjen kuin golfyhteisöjen ja muidenkin golftoimijoiden suuntaan.

Puheenjohtajalle kuuluvat myös erilaiset edustustehtävät muun muassa kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa sekä kansainvälisissä golfjärjestöissä. Luottamustehtävän ansiokas hoitaminen edellyttää runsasta vuorovaikutusta ja mahdollisuutta liikkua ja matkustaa.

”Tähän tehtävään tarvitaan myös valittavan henkilön työnantajan suostumus. Käytännössä se tarkoittaa usein sitäkin, että osa loma-ajasta kuluu tehtävän hoitamiseen”, Jukka Nylander sanoo.

Hanna Hartikainen on omalla esimerkillään osoittanut, että puheenjohtajan tehtävää voi hoitaa sitoutuneesti myös vaativan työn ohessa. Hartikainen on puheenjohtajakautensa aikana työskennellyt OP-ryhmän johtotehtävissä sekä nykyisessä työssään LähiTapiola Vahinkoyhtiön toimitusjohtajana.

Puheenjohtajan lisäksi marraskuun syysliittokokouksessa valitaan myös uudet Golfliiton hallituksen jäsenet erovuorossa olevien tilalle. Aiemmin liittokokouksessa valittiin myös liiton varapuheenjohtaja, mutta käytäntöä on sittemmin muutettu normaalia yhdistystoimintaa vastaavaksi. Nykyisin hallitus valitsee varapuheenjohtajan itsenäisesti keskuudestaan.

Lue seuraavaksi: Muutosjohtaja Hanna Hartikainen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje