28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfliiton jäsenmaksut säilyvät ennallaan - liittovaltuusto hylkäsi hallituksen esityksen

Puheenjohtaja Harri Kainulainen johti liittovaltuuston syyskokousta, sihteerinä toimi Outi Kunttu.

Helsingissä lauantaina kokoontunut Golfliiton liittovaltuusto on hylännyt hallituksen esityksen Golfliiton jäsenmaksujen korottamisesta. Hallituksen esityksenä oli, että aikuisjäsenten jäsenmaksu nousisi 30 eurosta 32 euroon ja alle 22-vuotiaiden jäsenmaksu yhdeksästä kymmeneen euroon. Päätös asiasta meni äänestykseen, jossa korotusta vastustanut ehdotus voitti äänin 22–11.

”Hallitus ehdottaa ja liittovaltuusto päättää. Nyt hallituksen tehtävänä on sopeuttaa toiminta päätöksen mukaiseksi”, Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Timo Laitinen totesi maltillisesti kokouksen päätyttyä.

Jäsenmaksun korotuksen mahdollista kaatumista osattiin ennakoida, mutta kokouksen ja sitä edeltäneen seminaarin muuhun keskusteluun peilaten päätös asettui erikoiseen valoon. Golfliiton talousarvio palautuu päätöksen myötä nyt takaisin valmisteluun, sillä talousarvio oli rakennettu korotetun jäsenmaksun varaan, eikä hallitus tuonut kokoukseen vaihtoehtoista budjettia. Samalla lähinnä kosmeettisin muutoksin hyväksytty toimintasuunnitelma on sekin työstettävä uuteen muotoon. Uuden tarkastelun vaatii myös liittovaltuuston laajalti kiittelemä Suomen golfin strategia.

”Päätöksellä on dramaattiset vaikutukset toimintaolosuhteisiin ensi vuoden osalta. Tässä vaiheessa on vielä vaikea sanoa, mistä kuluissa ja toiminnassa leikataan, ja mitkä ovat ne strategian painopistealueet, joita voidaan viedä nyt eteenpäin”, Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi sanoi pettyneenä

Uuteen talousarvioon hallituksen on löydettävä noin 300000 euron kustannussäästöt, käytännössä vieläpä ensi viikon aikana.

Kokouksen toiseksi kuumaksi aiheeksi ennakoitu Golfliiton sääntömuutosehdotus kirvoitti muutamia puheenvuoroja, mutta keskustelu muun muassa liittovaltuuston lakkauttamisesta ja siirtymisestä kahden vuotuisen liittokokouksen malliin jäi lopulta melko maltilliseksi. Liittovaltuusto evästi hallituksen kierrättämään esityksen vielä jäsenseurojen kautta, jotta seurat voivat ottaa siihen halutessaan kantaa. Sääntömuutosesitys käsitellään päätöskohtana vasta kevään liittokokouksessa Jyväskylässä.

Esitykset henkilövalinnoista menivät kokouksessa sellaisinaan läpi. Golfliiton hallituksen uudeksi varapuheenjohtajaksi erovuorossa olleen Pekka Lindroosin (Suur-Helsingin Golf) tilalle valittiin Toni Laakso (Aura Golf). Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Jyrki Aaltonen (Vierumäen Golfseura) jaElisabeth Spåre (Kurk Golf). Harri Marjala (Golf-Porrassalmi) valittiin hallituksen jäseneksi uudelleen. Timo Laitinen ja Petri Peltoniemi valittiin Golfliiton edustajiksi Valo ry:n (entinen SLU ry) liittokokouksiin.

Golfliiton joka toinen vuosi kokoontuva liittokokous järjestetään helmikuun 14. päivänä Jyväskylässä.

Jere Jaakkola

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (13 kpl)

 • Kai Kilappa says:

  Harri Marjala Golf Porrassalman jäsen.

 • gux-embo says:

  Kummastuttaa hieman tuo Spåren rooli , välillä on hallituksen jäsen , sitten eroaa hallituksesta ja alkaa laskuttamaan liittoa , sitten taas hallituksen jäsen. Ja moraalisesti tässä ei ole kyse aseman hyväksi käytöstä. Siis hetkinen onko Laitinenkin pahvi vai ikuisena virkamiehenä tottunut vaan siihen, että itse ei tarvitse tuottaa kunhan muut ovat tuottavia voi ottaa muiden tuotoksista ?

 • Cobra 460 says:

  Olisiko jo nyt Peltoniemen lopulta uskottava että Golfliiton on sopeutettava toimintansa käytettävissä olevaan budjettiin ? Se budjetti kun ei suostu muotoutumaan nykyisen organisaation rahoitukseen, vaikka sitä joka vuosi sitkeästi yritetään läpi viedä.

 • Jere Jaakkola says:

  Kiitos, Kai. Lapsus korjattu.

 • Jussi A says:

  Organisaatio on itsetarkoitus, sen ei ole tarkoituskaan – on kiva ”kuulua”, ei niinkään toimia. 300 000 € säästö syntyisi helposti, kun Peltoniemi ja Marvaila laitettaisiin pois. Lähtijät voitaisiin myös arpoa ja toiminnassa ei edes huomattaisi muutosta. Kaikki olisi kuin nyt on.

 • HCP18 says:

  Liittohallituksen pitää ensinnäkin ottaa valtuuston päätös epäluottamuslauseena ja tehdä johtopäätöksiä. Toiseksi Peltoniemen on mietittävä asemaansa arvovaltatappion kärsineenä. Säästöiksi ehdotan lehden lopettamista. Jätetään sähköinen media käyttöön. Henkilökunnan saneeraus ja välittömät YT:t päälle talviajan lomautusten aloittamiseksi. Miesten kilpailutoiminnasta saadaan muutama kisa tiputtamalla myös isot säästöt. Näillä toimilla saadaan nopeasti n. 1,5 milj. säästöt. Säästä käytetään srategian mukaisesti lasten ja nuorten aktivointiin. Lisäksi 55 ohjelma strategian vastaisena lopetettava välittömästi.

 • ilkkaK says:

  Budjetista ylisuuren osan vie lehti. Siitä voi tinkiä 30-50% samalla tehostaen verkkoviestintää, jolloin saadaan tuplahyöty. Samoin 2 henkilön palkat voidaan säästää 1 henkilön vähentämisellä ja kahden muuttaminen osa-aikaisiksi ja kesäkauteen painottuviksi. Näiden yhteinen kustannusvaikutus on min -500 000€. Ja strategiaa ei tarvi muuttaa. Ei ole kovin vaikeaa, mutta edellyttää sitä, että peruutuspeilistä ei enää katsota tulevaisuuteen.

 • -sihteeri says:

  Golf lehden lopetus olisi syytä lopettaa tai ainakin Otava median tukeminen miljoonalla !! Eihän tuo Golfdigest ole mikään jäsenlehti, eikä näin ole mitään perusteita laittaa jokaista jonkun golfkerhon jäsentä maksamaan tuota. Jos ei liitto lopeta tuota, voi olla että tulee iso lasku liiton päättäjille kun joku vie asia käräjille ja 150 000 henkilöä vaatii 5 vuoden ajalta lehtimaksua takaisin, joka on pakolla veloitettu. Toinen asia, jos kerra golfseurat ovat ns. jäseniä ja maksavat tätä mafia-maksua 30 euroa / jäsen. On siinä golfseuratkin hiemna kusessa, onko missään tai koskaan minkään seuran vuosikokouksissa käsitelty tätä liiton maksua, vai onko seurojen toimarit ja hallitus maksaneet maksua ilman jäsenäänestystä. Lähetän kyselyn a) opetusministeriölle , miksi tätä mafia – liittoa tuetaan ? b) muille viranomaisille, mitä tälle pakkorahastukselle voi tehdä ! Jos liiton mafia maine menee viranomaisten silmissä, sillä ei ole vä’liä kun se on jo mennyt pelaajien silmissä. Ja Petri, pysy poissa lokkeilemasta klubeilta johon et ole maksanut maksua.!

 • teme says:

  Ota Teemu reippaasti kantaa tähän sotkuun. Pitäisikö Otavamedian tukeminen lopettaa lehden osalta? Elämme kuitenkin vuotta 2015 ja sähköinen media on täällä ja nyt.

 • Tauski says:

  Niin harva golfaaja hyötyy yhtään mitään golfliitosta, että tuossa nykyisessäkin maksussa on ainakin puolet liikaa. Kun siellä joku porukka matkustaa sadoilla tuhansilla Euroilla istumassa ympäri maailmaa erilaisissa turhissa kokouksissa niin budjetin kiristämisessä on paljon varaa.

 • Juha says:

  Kannatan printtimediaa, mutta en nykyisenkaltaista. Ellen väärin muista ja en muista, niin silloin kun lehti oli Tarmioiden hoidossa, siitä ei tullut liitolle kuluja, päinvastoin tuottoja. Sitten suuret ”business-miehet” olisko ollut Peltoniemen johdolla, päättivät muuttaa asioita ja palkkasivat jonkun kaverinsa liittoon viestintäpäälliköksi ja palkkasivat vielä toimittajia lisäksi liiton hoidettavaksi otettuun lehteen. No, homma meni perseelleen (tappiolliseksi), viestintäpäällikkö jouduttiin irtisanomaan ja lehdenteko ulkoistamaan suurin kustannuksin. Meniköhän se noin?

 • herätys says:

  Ollaanko kolopalloliitossa tullut pieneen mieleen koskaan ajatusta – miksi liitto on olemassa nykyaikana ja kenelle.. Kaikki toimet näyttää viittaavan siihen että liitto on vain ja ainoastaan eräille henkilöille ja heidän kavereilleen todella hieno suojatyöpaikka. Niin vähän hyötyä tavalliselle jäsenmaksunmaksajalle siitä oikeesti on. Miksi liitto ei ota suoria jäseniä vaan pelkkiä yhteisöjä (joilla on kenttäsopimus voimassa). Liitto puuhastelee yhdistysten kanssa omiaan, mutta suorituspaikkojen kanssa ollaan tukkanuottasilla ja kuitenkin henkilökunta/luottamushenkilöt pelaillee muiden piikkiin viikottain ”pummilla” . Eikä ymmärretä ettei ilman Oy pohjaisia kenttiä ole käytännössä liittoakaan nykymuodossa. Pakkosyötetty Otavamedialle sponsoroitu nykyinen golfjulkaisu on todella ala-arvoinen hintaansa nähden – joka kai vielä tuottaa tappiota liitolle, entisen verrattuna. Onko liitto edes tarpeellinen nykymuodossaa.. Ei ole..

 • Olav says:

  Golfliiton tiedottaminen vie budjetista vähintään 1 Me. Lehden ilmestymistä pitäisi harventaa. 4 lehteä/vuosi riittää. Sähköistä viestintää tulee kehittää.