7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfkenttien murtoaalto jatkuu – nyt kohteina kolme satakuntalaista golfklubia

Murtovarkaat saivat Yyteri Golfista saaliikseen käteistä rahaa.

Hieman sivummalla olevat kentät ja klubit antavat murtovarkaille turhan houkuttelevan ”työrauhan”.

Golfklubeille tehdyistä murroista on muodostumassa Suomessa todellinen vitsaus. Pitkin kesää on raportoitu ympäri maata kentillä käyneistä kutsumattomista vieraista ja edellisyönä pitkäkyntiset olivat jälleen liikkeellä.

Lounais-Suomen poliisi vahvisti Satakunnan Kansassa olleessa uutisessa, että Yyteri Golf, Rauma Golf ja Nakkila Golf joutuivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä murtojen kohteiksi. Kyseessä vaikuttaisikin kaikessa laajuudessaan olevan järjestelmällinen murtoaalto.

Yyteri Golfista saaliikseen murtomiehet saivat käteistä rahaa. Klubilla oli rikottu myös ikkunoita ja turvakamerat peitetty.

Raumalla varkaat olivat ehtineet raahata kassakaapin ulko-ovelle, kun vartija saapui paikalle. Kenttäyhtiön toimitusjohtajan Joni Ylenin mukaan paenneita murtomiehiä oli haeskeltu koirien kanssa lähimaastoista, mutta tuloksetta.

Nakkilassa ikkuna oli rikottu ja kahvilan kolikot lähtivät vorojen matkaan.

”Paikkoja oli pengottu, mutta ikkunan ohella mitään muuta ei hajotettu. Rahaa ilmeisesti oli etsitty, sillä alkoholi ja tupakat ei ollut kiinnostanut. Meillä ei ole täällä kassakaappia, emmekä säilyttele klubilla isoja rahasummia”, toimistovastaava Joel Blom kertoi.

Nakkilan kenttä sijaitsee varsin kaukana asutuksesta. Vartija sattui kuitenkin olemaan lähistöllä ja ehti paikalle 14 minuutin kuluttua hälytyksestä.

”Tekijät olivat ehtineet jo siinä vaiheessa poistua paikalta.”

Golfklubeille tehdyt murrot ovat lisääntynyt vuosi vuodelta. Usein hieman syrjemmällä sijaitsevat klubit ovat pääsääntöisesti varustautuneet asianmukaisilla hälytyslaitteilla ja turvakameroilla, mutta nämäkään eivät näyttäisi estävän varkaiden aikeita.

Aikeensa nopeasti toteuttavat murtomiehet mitä ilmeisimmin saavat ratkaisevasti etumatkaa ennen vartijan ja/tai poliisin paikalle tuloa, mikä vaikeuttaa kiinnijäämistä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Lue seuraavaksi: Tarinagolfiin iskeneet murtomiehet valitsivat väärän päivän

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)