Golfin suosio kasvaa Norjassa hurjaa kyytiä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfin suosio kasvaa Norjassa hurjaa kyytiä

Yhdysvalloissa asuva Viktor Hovland on Norjassa erittäin suosittu urheilija. Kuva: Getty Images.

Norjassa pelataan nyt golfia enemmän kuin koskaan. Seurojen jäsenmäärät ovat myös huipussaan.

Meneillään olevan golfbuumi näkyy norjalaisten golfseurojen jäsenmäärissä, jotka lyövät laudalta kaikki edeltävät ennätykset. Syyskuun alussa Norjan golfliiton jäsenmäärä ylitti 126 000.

”Se on kaikkien aikojen korkein lukema. Etenkin nuoremmissa ikäluokissa golfin kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan. Siitä johtuen norjalaisten golfareiden keski-ikä on nyt ensimmäistä kertaa alle 50. Tällainen kehitys on luonnollisesti erittäin ilahduttavaa”, sanoo Norjan golfliiton puheenjohtaja Egil Hatling.

Edellinen jäsenennätys on vuodelta 2009, jolloin norjalaisissa golfseuroissa oli 125 388 rekisteröityä jäsentä. Huippuvuoden jälkeen jäsenmäärä kuitenkin laski kymmenen vuotta peräkkäin vuoteen 2019 asti, jolloin se oli vain 95 436.

Norjassa, kuten monissa muissakin golfmaissa, on paljosta kiittäminen covid-19 -pandemiaa. Kun monen muun lajin harrastaminen on ollut mahdotonta tai ainakin hankalaa, on golf ulkoilmalajina ollut houkutteleva vaihtoehto. Kun sen harrastaminen lisäksi tapahtuu omilla välineillä, on koronatartunnan riski hyvin pieni.

Oma lukunsa on Norjan golfiin uusi kuningas Viktor Hovlandissa, joka valittiin hiljattain mukaan Ryder Cupiin ja joka on maailmanlistalla jo sijalla 13. Hovland on Norjassa huippusuosittu. Kun hän heinäkuussa piipahti treenikierroksella Larvikissa, saapui kentälle satamäärin faneja seuraamaan miehen rentoa hupikierrosta kaveriporukassa.

Urheiluhullussa maassa Hovlandin näkyvyys on osaltaan merkittävä golfin suosioon vaikuttava tekijä. Myös edellisen, noin 15 vuotta sitten alkaneen golfbuumin taustalla vaikutti maailman parhaaksi naisgolfariksi nousseen Suzann Pettersenin valovoimaisuus.

Norjassa myös pelataan golfia enemmän kuin koskaan. Viime vuonna tilastoitiin 1,8 miljoonaa golfkierrosta, 92% enemmän kuin edellisvuonna, mutta tänä vuonna määrä rikkoutuu.

Norjassa iloitaan uusista harrastajista, mutta samalla valmistautumaan tekemään työtä sen eteen, että he myös pysyvät lajin parissa.

”Koko yhteiskunta on digitaalisessa muutoksessa, joka on kiihtynyt pandemian myötä. Mekin olemme mukana kehityksessä. Yhdistyksenä meidän tehtävämme on kehittää työkaluja ja palveluita, jotka hyödyttävät klubeja ja pelaajia. Työskentelemme jo sen parissa”, Egil Hatling näkee.

Lähde: Norsk Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Timo65 says:

    Aika erikoista Norjan golffissa ja sen kulttuurissa on se että edelleen Heinäkuu on ”perheloma” ja silloin voit pelata edullisimpia golfkierroksia, koska liki kaikilla kentillä greenfeet hinnat putoavat lähes 50% edlullisemmiksi. Samlla esim, Oslo Golf Clubiin on helpompi päästä pelaamaan vieras pelaajana.