Golfhallit sulkivat ovensa – moni range jo auki erikoisjärjestelyin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfhallit sulkivat ovensa – moni range jo auki erikoisjärjestelyin

Pääkaupunkiseudulla pääsee jo rangelle, mutta monessa paikassa poikkeusjärjestelyin. Lyöntipaikkoja on sijoitettu väljemmin, ja usein käytössä on itsepalveluperiaate.

Koronaviruksen pelko ja Suomen valtionjohdon ohjeet ovat pakottaneet golfhallit sulkemaan ovensa tavallista aikaisemmin: Helsingin Malmilla sijaitseva Green Golf päätti kautensa 18.3. ja samoin toimi Planmeca Areena Vuosaaressa. Espoon Finnoon puistossa sijaitseva Season Golf sulki ovensa viime viikon torstaina ja lappu laitettiin luukulle myös Vantaan Sanomalassa sijatsevan Suur-Helsingin Golfin, Keimola Golfin ja Nurmijärvi Golfin yhteisessä golfhallissa.

Samanaikaisesti kevät kuitenkin etenee, ja golfkenttien avauskin alkaa jo kolkutella ovella. Moni range on jo auki, joten svingiä pääsee hiomaan ulos. Ulkoilmassa onkin turvallisempaa harjoitella kuin neljän seinän tai puolikaaren sisällä, mutta rangellakin touhutaan niin lähekkäin, että koronaviruksen leviämisen riski on huomattavasti suurempi kuin kotioloissa. Rangeharjoitteluakin kannattaa siksi vallitsevassa tilanteessa harkita kahdesti.

Paloheinän range on pk-seudun suosituimpia. Se on auki, mutta erikoisjärjestelyin. Treenaamaan pääsee 10–19 vain varaamalla paikan etukäteen. Paikat varataan tunniksi kerrallaan ja palloja on käytössä rajattomasti. Käytössä on vain joka toinen lyöntipaikka, jolloin etäisyys lyöjien välillä on kuusi metriä. Puhelinpalvelu aukeaa yhdeksältä.

Megarange Vantaalla avasi kautensa 19.3. Pallokoneet toimivat maksukortilla, kahden euron kolikoilla sekä poleteilla. Koneet ovat auki 9–20 joka päivä. Range toimii itsepalveluperiaatteella ja kahvila pitää ovensa kiinni.

GoGolf Range Leppävaara aukesi niin ikään 19.3. Se on auki 9–20 ja toimii itsepalveluperiaatteella. Kahvila on suljettu.

Gumböle Golfissa ja Espoon Golfseurassa range on auki itsepoimintaperiaatteella ainoastaan seurojen omille jäsenille. Vuosaari Golf puolestaan pyrkii avaamaan kenttänsä 24.3. mutta range on poissa käytöstä.

Espoon Ringside Golfissa range on auki ja kenttäkin talviviheriöin. Master Golfissa range on suljettu. Keimola Golf avaa rangensa 25.3. kello 12.00. Lyöntipaikat sijoitellaan tavallista väljemmin. Palloja saa pankkikortilla ja latausnapilla.

Golfareille tieto avoimista rangeista, pian kenties kentistäkin, on mieluinen. Golfpiste kehottaa kaikkia kuitenkin nostamaan terveyden ja koronaviruksen leviämisen ehkäisemisen keskiöön. Harjoittelemaan voi ja kannattaa mennä, kunhan muistaa noudattaa annettuja ohjeita.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)