3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfarit aktivoituvat muiden suomalaisten liikkujien tapaan tammikuussa

Season Golf on suosittu talviharjoittelupaikka. Kuva: arkistokuva.

Golfareille maistuu oman lajin lisäksi kuntosaliharjoittelu ja lenkkeily. Nuoremmat golfarit löytävät usein tiensä myös salibandyhalliin. Myös jääkiekko on golfareiden keskuudessa suosittu harrastus. Tulokset käyvät ilmi Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaistusta artikkelista, jossa tutkittiin suomalaisten liikuntatottumuksia.

HS käytti lähteenään Heiaheia-verkkosivustoa, jolla aktiiviset kuntoilijat kirjaavat suorituksiaan. Sivustolla rekisteröity käyttäjä näkee paitsi omat myös muiden käyttäjien suoritukset. Heiaheiaan on rekisteröitynyt jo yli 200 000 käyttäjää.

HS muistuttaa artikkelissaan, ettei kyseessä ole kattava otos suomalaisista urheilun harrastajista. Oletettavasti Heiaheian käyttäjäkunta on keskivertoa nuorempaa ja liikuntaa keskivertosuomalaista aktiivisemmin harrastavaa.

Aineistossa huomioitujen aktiivisten käyttäjien keski-ikä oli 35,3 vuotta. Sukupuolensa ilmoittaneista vastaajista naiset ovat enemmistönä.

Artikkelista kävi ilmi myös, että erittäin harvoin kipinä harrastukseen syttyy huippu-urheilumenestyksen myötävaikutuksella. Vain yksi kahdestakymmenestä viidestä vastaajasta koki, että huippu-urheilumenestys on vaikuttanut oman lajikokeilun taustalla.

Tammikuu näkyy suomalaisten liikuntaharrastuksessa selkeänä piikkinä. Hikipajoille etsiydytään jouluherkkujen sulattelun ja uudenvuodenlupausten ajamina. Eniten suomalaiset liikkuvat alkuviikosta. Viikonloppuisin levätään ja liikutaan kevyesti.

Golfista puhuttaessa on viikonloppu suosittua aikaa harrastamiselle. Seikka selittyy pitkälti jo lajin aikaa vievällä luonteella – monella ei arkiviikolla töiden jälkeen ole mahdollisuutta kiertää kierrosta. Talviharjoittelussa syksy on hiljaista aikaa, mutta golfaritkin aktivoituvat uuden vuoden alkumetreillä.

”Viikolla ainoastaan perjantai on selkeästi hiljaisempi, muina päivinä harrastetaan tasaisesti. Joulu on selvä taitekohta, sen jälkeen harjoittelu lisääntyy ja kiihtyy koko ajan kauden alkua kohti”, kertoo Erkki Välimaa Espoon Season Golfista.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje