Ex-toiminnanjohtaja korvaa SGK:lle ja FGMA:lle aiheuttamansa vahingot – ”Kaikkien kannalta paras ratkaisu” - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ex-toiminnanjohtaja korvaa SGK:lle ja FGMA:lle aiheuttamansa vahingot – ”Kaikkien kannalta paras ratkaisu”

Golfin toimialayhdistysten toiminnan uskotaan ensi vuonna palaavan normaaliksi.

Suomen Golfkentät (SGK) ry ja Suomen Golfjohtajat (FGMA) ry ovat neuvotelleet yhdistysten yhteisenä toiminnanjohtajan työskennelleen Antti Hiltusen kanssa sovintosopimuksen korvauspäätöksestä, jolla tapahtuneet laiminlyönnit ja väärinkäytökset sovitetaan. Hiltunen korvaa yhdistyksille toimintansa aiheuttamat vahingot. Korvauksen suuruutta osapuolet eivät julkista, mutta SGK:n puheenjohtaja Jarmo Turtiaisen mukaan korvaussumma on merkittävä.

”Tämä oli kaikkien osapuolten kannalta paras ratkaisu. Sovintosopimus syntyi melko helposti, kun faktat lyötiin pöytään”, Turtiainen sanoo.

SGK:n ja FGMA:n toiminnasta löytyi viime keväänä vuoden 2021 tilinpäätöksen valmistelun yhteydessä taloudenhoitoon liittyviä epäselvyyksiä. Epäselvyydet koskivat toiminnanjohtaja Antti Hiltusen toimintaa, ja niiden vuoksi molempien yhdistysten hallitukset päättivät suorittaa erityisen tarkastuksen yhdistysten toiminnasta. KHT-tilintarkastaja Pasi Purasen tekemä tarkastus keskittyi vuosien 2018–2021 taloudenpitoon.

Selvityksen perusteella toiminnanjohtajan vastuulla olevista tehtävistä löytyi yhdistysten hallintoon ja taloudenhoitoon liittyviä epäselvyyksiä sekä toiminnanjohtajan tekemiä perusteettomia rahansiirtoja yhdistysten ja muiden osapuolten välillä. Toiminnanjohtaja oli tehnyt myös puutteellista ja virheellistä raportointia hallituksille sekä ylittänyt tehtävässä toimintavaltuuksiaan.

”Suomi Golfin tulevaisuuden miettiminen on kärsinyt tästä.”

”Selvityksen valmistuminen kesti oletettua pidempään. Erityisesti SGK:n osalta selvitettävää oli paljon, ja heille myös taloudelliset vaikutukset olivat suuremmat. FGMA oli tässä vähän sijaiskärsijänä, mutta olemme tyytyväisiä sovintosopimukseen”, FGMA:n puheenjohtaja Pekka Palmunen sanoo.

Yhdistyksillä on mahdollisuus tehdä vielä tutkintapyyntö Hiltusen toiminnasta, mikäli yhdistysten vuosikokoukset niin päättävät. FGMA kokoontuu vuosikokoukseensa 25. lokakuuta ja SGK marraskuun alussa. Puheenjohtajat uskovat, että hallitusten neuvottelema sovintosopimus riittää.

”Oma mielipiteeni on, että tutkintapyynnöstä ei olisi varsinaista hyötyä, sillä ulkopuoliset eivät ole tästä kärsineet, vain yhdistykset, ja niiden vahingot on nyt korvattu”, Turtiainen sanoo.

”FGMA:n hallitus tulee esittämään sovintosopimusta lopullisena ratkaisuna asiaan. Vuosikokous on kuitenkin yhdistyksen ylin päättävä elin, eikä hallitus halunnut ylittää toimintavaltuuksiaan. Jos vuosikokouksessa päätetään, että tämä ei riitä, vaan asiasta täytyy tehdä myös tutkintapyyntö, sitten toimitaan niin. Se ei kuitenkaan ollut sovintosopimuksen henki”, Palmunen sanoo.

Molempien yhdistysten toiminta on ollut selvityksen ajan rajoittunutta.

”Emme ole päässeet kehittämään painopistealueitamme, kuten esimerkiksi Hiilineutraali golfkenttä -projektia ja golfkenttien omaa verkkokauppaa. Myös Suomi Golfin tulevaisuuden miettiminen on kärsinyt tästä”, Jarmo Turtiainen sanoo.

Sekä Turtiainen että Palmunen kuitenkin uskovat, että ensi vuonna molempien yhdistysten toiminta palautuu jälleen normaaliksi.

”Toimintaan ei ole vaikuttanut ainoastaan tämä tapaus, vaan myös koronahässäkällä on ollut vaikutuksensa. Takana on jo kaksi poikkeavaa vuotta, mutta ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio on laadittu jo normaalin yhdistystoiminnan mukaan”, Palmunen sanoo.

Lue seuraavaksi: FGMA ja SGK teettävät erillisen tilintarkastuksen – taloudenhoidossa epäselvyyksiä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje