Eväät reppuun ja menoksi – Livia Toivosen ensimmäinen oikea golfkilpailu oli aikaisesta aamuherätyksestä huolimatta huippureissu - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Eväät reppuun ja menoksi – Livia Toivosen ensimmäinen oikea golfkilpailu oli aikaisesta aamuherätyksestä huolimatta huippureissu

Alastaron kilpailun jälkeen Livia Toivonen ei jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan harjoitukset jatkuivat heti tiistaina. Kuva: Juha Hakulinen

Junioreiden Future Tourilla otetaan ensiaskeleita kilpagolfin maailmaan.

Herätyskello kilahti 6.20. Aamu alkoi aivan liian aikaisin, mietti Livia Toivonen ja alkoi hiljalleen nousta ylös sängystä. Pukiessaan vaatteita ylleen Toivonen pohti vielä kerran, josko sitä sittenkin kömpisi takaisin nukkumaan ja jättäisi pelihommat muille.

Viime viikon lauantaina käynnistynyt junioreiden kansallinen kilpailukausi tiesi myös sitä, että Tawast Golfin 11-vuotias tyttöjuniori Livia Toivonen lähti pelaamaan elämänsä ensimmäistä oikeaa golfkilpailua.

Ahkerana kilpailujen järjestäjänä tunnettu Alastaro Golf oli ottanut järjestettäväkseen Länsi-Suomen alueen ensimmäisen Future Tourin osakilpailun. Sinne myös Toivosten tie vei.

Livian lisäksi autoon kömpi kolme muutakin junioria, joten Volvossa riitti tunnelmaa. Menomatkalla syötiin eväsleipiä, joihin oltiin aamulla kukonlaulun aikaan paistettu kananmunat väliin.

Eväiden syönnin lisäksi menomatkalla kerrattiin golfin sääntöjä pidemmän kaavan kautta, ettei joutuisi kilpailun tiimellyksessä niitä turhaan arvailemaan.

Volvo kurvasi Alastaron moottoriradan kupeesta kohti golfkenttää, ja kuljettajana toiminut isä katsoi kaihoisasti asfalttiradan suuntaan. Kuinkakohan kovaa tämä vehje kulkisi tuolla, isä mietti hiljaa mielessään.

Siinä seiskaväylällä löin griinille seiskamailalla. Se oli päivän paras lyöntini.

Nyt oli kuitenkin sen verran kallisarvoinen lasti kyydissä, ja lapset piti saada turvallisesti perille, että hurjastelut jätettiin seuraavaan kertaan.

Valmentajansa ohjeiden mukaisesti Livia suuntasi kohti rangea. Lyötyään jokaisella mailalla, Livia suuntasi klubitalolle. Lähtöaika lähestyi, ja jännitys alkoi tiivistyä. Pelikaveritkin tulivat esittäytymään.

Sarjansa ainoana tyttönä oleminen ei Liviaa haitannut, vaan kentälle lähdettiin pelaamaan omaa peliä, eikä sillä peliseuralla ollut hänelle niin suurta merkitystä.

Alastaro Golfissa tiheät metsät kutsuvat vinoon menneitä palloja. Liviakin kävi muutamaan otteeseen kokeilemassa, miltä metsässä näytti. Viisi ensimmäistä väylää omia par-tuloksiaan pistebogissa nakutellut Livia joutui kuutosväylällä ongelmiin, kun avaus harhautui syvemmälle metsään. Lopulta pallo meni reikään vasta 10 lyönnin jälkeen.

Energiapatukan voimalla kierroksensa pelannut Livia ei pienestä hätkähtänyt, vaan hän taikoi seuraavalle reiälle komean parin.

”Siinä seiskaväylällä löin griinille seiskamailalla. Se oli päivän paras lyönti”, peräti viisi pistebogipistettä huippusuorituksellaan kuitannut Livia iloitsi.

Kehnoa puttipeliään harmitellut Livia pelasi lopulta Easy 9r -sarjassa tuloksen 20 pistettä, jolla hän sijoittui kilpailussa jaetulle kolmannelle sijalle. Se oli huippusuoritus ensimmäistä kilpailuaan pelanneelle tytölle.

Matka Alastaroon oli sen verran onnistunut, että Livian ajatuksissa on osallistua tänä kesänä muihinkin Future Tourin kilpailuihin.

”Sitä ennen Olli saa opettaa minut kuitenkin puttaamaan kunnolla”, Livia sanoi ja viittasi Tawast Golfissa opettavaan Olli Tapolaan.

Tapolan ja muiden valmentajien opit pääsevät testiin parin viikon päästä, kun Future Tourilla pelataan kauden toinen osakilpailu.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje