European Tourin ja PGA Tourin kumppanuus laajenee – Scottish Openista kiertueiden yhteisturnaus - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

European Tourin ja PGA Tourin kumppanuus laajenee – Scottish Openista kiertueiden yhteisturnaus

Yhdysvaltain Rickie Fowler voitti Scottish Openin Gullane Golf Clubilla vuonna 2015. Ensi kaudesta alkaen kilpailu kuuluu myös PGA Tourin kalenteriin. Kuva: Getty Images

Yhteistyötä aiotaan lisätä jatkossa tuntuvasti. Suunnitelmat avaavat ET-pelaajille portteja rahakkaalle PGA Tourille.

Golfin pääkiertueet European Tour ja PGA Tour julkistivat tiistaina tiedotteen, jonka mukaan niiden ensi kauden kilpailukalenterissa on yhteinen turnaus. ET:n Rolex-sarjaan kuulunut Skotlannin kilpailu saa uuden pääsponsorin ja kisa tunnetaan kaudesta 2022 lähtien Genesis Scottish Openin nimellä.

Viikkoa ennen Open Championshipiä pelattavassa turnauksessa on jaossa sekä Race to Dubai -rankingin että PGA Tourin kokonaiskilpailun FedEx Cupin pisteitä. Tämä merkitsee sitä, että Scottish Openin voitto avaa jatkossa kisan ykköselle kortin Yhdysvaltain kiertueelle kuluvan ja seuraavan kauden loppuun saakka.

Vastapainoksi 50 European Tourin pelaajalle on luvassa paikka Atlantin takana käytäviin PGA Tourin Barbasol Championshipiin ja Barracuda Championshipiin.

Ensin mainittu pelataan yhtä aikaa Scottish Openin (7.–10.7.) kanssa. Seuraavan viikon Open Championship on puolestaan kisakalenterissa samoina päivinä kuin Barracuda Championship tarjoten Barbasolin tavoin houkuttelevia kilpailunäkymiä isojen turnausten ulkopuolelle jääneille ET-pelaajille.

Molemmissa mainituissa Yhdysvalloissa pelattavissa kilpailuissa on tänä vuonna 3,5 miljoonan dollarin palkintopotti, joista voittajan osuus on 630 000 dollaria. Ensi vuoden turnausten palkintosummia ei ole vielä PGA Tourilla vahvistettu. European Tourilla on tällä kaudella ollut kutakuinkin vastaavan suuruinen potti muun muassa Omega Dubai Desert Classicissa ja Saudi Internationalissa.

Tämän lisäksi kiertueet ilmoittivat, että European Tourin perinteisen Irish Openin kokonaispalkintosumma tulee nousemaan kuuteen miljoonaan dollariin eli tuplasti nykyisestä potista.

Vuoden 2020 loppupuolella yhteisistä suunnitelmista ensimmäisen kerran tiedottaneiden European Tourin toimitusjohtajan Keith Pelleyn ja PGA Tourin komissaarin Jay Monahanin mukaan kiertueiden yhteistyö ottaa vasta ensiaskeleitaan.

”Olemme tehneet merkittävää yhteistyötä kulissien takana viime marraskuusta lähtien. Meillä on lisää ilmoitettavaa tulevina kuukausina. Tämä on vasta alkua”, Pelley ja Monahan kertoivat.

PGA Tour julkisti tiistaina kauden 2021–2022 kilpailukalenterin, jonka runkosarjassa on 45 kilpailua ja kolme FedEx Cupin playoffeihin kuuluvaa turnausta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje