16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Elokapina viivytti Amsterdamin DPWT-kisan päätöskierrosta

Elokapinan mielestä KLM Open on viherpesutapahtuma. Kuva Haagista maaliskuulta 2024. Getty Images

Mikko Korhosen aikataulut menivät uusiksi.

Elokapinan protesti aiheutti kahden tunnin viivytyksen Amsterdamisssa pelattavan DP World Tourin kilpailun päätöskierrokseen. Turnausta johtavan Mikko Korhosen oli määrä aloittaa sunnuntaina KLM Openin neljäs kierros kello 13.58 Suomen aikaa, mutta hänen lähtöaikansa on vasta kello 15.58.

Luontoaktivistit estivät mielenosoituksensa aikana ihmisten pääsyn International Golf Clubille. Elokapina ilmoitti protestoivansa KLM:n, Tatan, Schipholin lentoaseman ja Audin kaltaisia yhtiöitä, joiden ydintoiminnassa fossiiliset polttoaineet ovat keskeisessä roolissa.

”Ne käyttävät urheilua kiillottamaan huonoa mainettaan. KLM Open saa rahaa suurilta saastuttajilta, joiden toiminta aiheuttaa uhreja maailmanlaajuisesti”, ympäristöliike kertoi.

Elokapinan tiedottaja Emile Springer sanoi, että KLM Open on viherpesutapahtuma.

”Turnaus on julistautunut Hollannin kestävimmäksi urheilutapahtumaksi, mutta se ei ansaitse tällaista asemaa fossiilisten sponsorointirahojen vuoksi. Fossiilisia polttoaineita suosiva teollisuus työntää meidät päivä päivältä syvemmälle tuhoisaan ilmastoon ja ekologiseen kriisiin.”

Mikko Korhonen kertoi Sky Sportsin haastattelussa ennen finaalikierrosta, että hän joutui viivytyksen vuoksi järjestelemään lentonsa uudelleen ja majoittumaan lisävuorokaudeksi hotelliin.

Kilpailua lyönnillä johtavan Korhosen kanssa sunnuntain kärkiryhmässä pelaa Italian Guido Migliozzi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Palmerin Arska says:

    Ihan sama mitä kapinoivat, ei vaikuta kuin tavallisten kansalaisten hermojen kiristykseen. Aiheuttavat liikenteessä ruuhkia ( liikenne saastuttaa enemmän kuin normaalisti) tyhjänpäivästä toimintaa.

    OikeaJuuso says:

    Elokapinalliset on systemaatisesti ja korkealta harhaan johdettuja ihmisiä, jotka vaikeuttavat normi-ihmisten arkea ja ovat haitaksi agendalleen(kin). En ihmettelisi, jos kohta jossain joku elokapinallinen saa nenuun pientä osumaa.

    Ja ehkä 50v. päästä voidaan jo virallisestikin nauraa näiden kohkaamisille ja ”maapallo on tulessa” kiihkoilulleen. Moni tekee sen jo nyt, koska olihan samaa aktivismia jo 50v sitten. Itsekin mietin 80-luvulla Hollannin kohtaloa kun se jää sulavesien alle kohtapuolin…. Eipä ole jäänyt.