Colin Montgomerie edelleen johdossa Openissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Colin Montgomerie edelleen johdossa Openissa

Mikko Ilonen pelaa ensimmäistä kertaa urallaan Major-kilpailussa viikonloppuna. Eroa kärkeen on kahdeksan lyöntiä. © Getty Images

Colin Montgomeriella on ollut syytä hymyillä. Johtopaikka säilyi British Openissa &copy Getty ImagesColin Montgomerie piti paikkansa British Openin kärjessä pelattuaan tuloksen 70, yksi alle perjantaina. Skotti aloitti vaatimattomasti, teki bogeyn toisella reiällä, mutta nousi pian uudelleen kärkeen. Monty oli parhaimmillaan yhteensä kahdeksan alle parin, bunkkeriin 15:lla päätynyt avaus tuotti bogeyn. Lopputulos seitsemän alle jätti Pierre Fulken lyönnin päähän. Montgomerien saldo pelaamistaan 11:sta Openista on kovin vaatimaton, hän on kertaalleen ollut kymmenen joukossa, silloinkin kahdeksas. Nyt on mahdollisuus todelliseen jättipottiin jota häneltä on odotettu jo vuosia… Kärjessä on paljon kokeneita pelaajia, kärkeä kohden nousivat mm. Eduardo Romero (-4), päivän parhaan tuloksen 65 pelannut Des Smyth (-3) sekä Openin jo kertaalleen voittaneet Mark O´Meara (-3) sekä Tiger Woods. Omat mahdollisuutensa ovat myös Darren Clarkella(-3), Vijay Singhilla (-2), Davis Love III:lla (-2) sekä NIck Pricella ( -2). Smythin ja Loren Robertsin ( -2) menestys osoittaa sen, ettei Open tänävuonna ole pelkkä pituuslyöntikisa, vaan tarkkuutta ja kärsivällisyyttä tarvitaan, samoin hyvää lähipeliä. Torstaina viimeisillä kuudella reiällä viisi bogeyta rakentanut Padraig Harrington (-1) pelasi nyt 66 nousten lähes sata sijaa tuloslistalla.

Mikko Ilonen vaivatta jatkoon

Torstaina loistaneen Mikko Ilosen peli lähti valitettavasti toisella reiällä kulkemaan väärään suuntaan. Hän teki tuplabogeyn, jonka onnistui kuittaamaan vasta birdeillä ulosmenon kahdella viimeisellä reiällä. Lisää kylmää vetta niskaan Iloselle tuli 11:lla, par viitosella jossa hän teki triplabogeyn. Kierrostulos 75 sinetöityi viimeisen reiän bogeylla, yhteistuloksellaan yksi yli parin nuorukainen on komeasti samassa tuloksessa mm. Lee Westwoodin, Stewart Cinkin, Michael Campbellin ja Jose-Maria Olazabalin kanssa. Eroa kolmanteen sijaan on tässä vaiheessa kuusi lyöntiä, tasaisessa kisassa mitataan viikonloppuna lyöntivarmuutta ja henkistä kestävyyttä. Romahtamisia ja katastorofeja tulee varmasti, mikäli perjantaina tyynenä pysynyt tuuli yltyy. Viikonlopusta tulee todella mielenkiintoinen, ensimmäistä Majoriaan jahtaavan seitsenkertainen Euroopan rahaykkönen kärjessä kannoillaan kolme ruotsalaista ja suuri joukko muita haastajia. Mikko Ilonen teki kuin huomaamattaan taas suomalaista golfhistoriaa päästessään Major-kisassa jatkoon. Kärkikymmenikköön tuskin on enää asiaa, kovassa seurassa tarttuu taas väkisinkin kokemusta kotiin vietäväksi.

The Open, leaderboard

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje