Cadillac Championship vaihtanee maisemaa vuonna 2017 – taustalla Trumpin kohulausunnot - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Cadillac Championship vaihtanee maisemaa vuonna 2017 – taustalla Trumpin kohulausunnot

Pelataanko Cadillac Championship ensi vuonna viimeisen kerran näissä maisemissa? Kuva: Getty Images

PGA Tour harkitsee vakavasti yhteistyön päättämistä kiinteistöpohatta Donald Trumpin kanssa. Vuoden 2016 Cadillac Championship pelaamisesta Trump National Doral -golfkeskuksessa on jo päätetty, mutta jatko on vaakalaudalla. Syynä tähän on USA:n presidentinvaaleissa republikaanien ehdokkuutta tavottelevan Trumpin toistuvat, ihmisyyttä halventavat lausunnot.

”Trump-boikotti” nousi vastikään uudelleen otsikoihin, kun kiinteistöpohatta sanoi julkisuudessa, että muslimien pääsy Yhdysvaltoihin pitäisi kieltää.

”Herra Trumpin kommentit eivät sovi edustamaamme, lajia kunnioittavaan arvomaailmaamme. PGA Tour on tehnyt 53 vuotta yhteistyötä Doralin ja koko Miamin seudun kanssa. Haluamme pitää lupauksemme, ja vuoden 2016 turnaus pelataan Blue Monster -kentällä. Kisan jälkeen alamme kuitenkin kartoittaa kaikkia vaihtoehtoja sekä itse Cadillac Championshipiin että sen tulevaan kenttään liittyen”, kiertueen tiedotteessa kerrottiin.

Donald Trumpin leiristä ei oltu halukkaita kommentoimaan PGA Tourin tuoreita suunnitelmia kisan suhteen.

Monet haluaisivat siirtää World Golf Championship -sarjaan eli World Touriin kuuluvan kisan pois Doralista jo ensi vuonna. Aiheeseen liittyvään ja PGA Tourille osoitettavaan vetoomukseen koottiin nopeassa tahdissa 35 000 nimeä. Kiertueen edustaja Ty Votaw sanoi olevansa tietoinen vetoomuksesta, mutta ei ottanut siihen tässä vaiheessa kantaa.

Kenties kaikkien voimakkaimpia Trumpin vastaisia lausuntoja on kuultu Brittein saarten suunnalta. Skotlantilainen poliitikko ehdotti julkista boikottia Trumpin Aberdeenissä ja Turnberryssä sijaitsevia kenttiä kohtaan. Trump International Golf Links -kentän on määrä isännöidä Scottish Openia vuonna 2017. Maailman arvostetuimpiin kenttiin kuuluva Turnberryn Ailsa Course on sen sijaan yksi Open Championshipin säännöllisessä kierrossa olevista areenoista.

PGA Tour ei ole ainoa kiertue tai golfjärjestö, joka on tuskastunut Trumpin puheisiin. Yhdysvaltain golfliitto ja golfammattilaisten järjestö sekä LPGA Tour esittivät kesällä syvän paheksuntansa hänen muun muassa meksikolaisia siirtolaisia herjaavista lausunnoistaan.

Isoilla kiertueilla ja golfjärjestöillä ei ole USA:ssa tapana puuttua valtakunnan tason politiikkaan, jollaiseksi myös Trumpin sanomiset on miellettävä. Tässä tapauksessa ne tekivät kuitenkin poikkeuksen, osoittaakseen olevansa yhdessä rintamassa epäkohdan suhteeen.

PGA of America veti kesällä Grand Slam of Golf turnauksen pois Trumpin Los Angelesissa sijaitsevalta kentältä, ja päätti tuolloin, ettei kisaa pelata tänä vuonna lainkaan. Trumpin kentille myönnettyihin Senior PGA Championshipiin (2017) ja PGA Championshipiin (2022) liittyviin suunnitelmiin se ei toistaiseksi ole ilmoittanut tehneensä muutoksia.

Myös Trump National Bedminster -kentällä pelattavaan vuoden 2017 U.S. Women’s Openiin liittyen USA:n golfliitolla ja LPGA:lla ei ollut tässä vaiheessa uutta kerrottavaa.

Marko Kuivasaari

Lue juttu myös brittien tavoitteesta estää maahantulokiellon avulla Trumpin pääsy omille kentilleen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)