Brooks Koepka solmi välinesopimuksen sopivasti The Matchin alla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Brooks Koepka solmi välinesopimuksen sopivasti The Matchin alla

Brooks Koepka pelaa jatkossa Srixonin ja Clevelandin välineillä. Kuva: Srixon/Cleveland

Brooks Koepka on ollut ilman välinesopimusta vuodesta 2016 lähtien.

Välinevalmistaja Srixon ilmoitti maanantaina tehneensä monivuotisen sopimuksen Brooks Koepkan kanssa. Nelinkertainen major-voittaja on ollut tunnetuin sopimukseton pelaaja sitten vuoden 2016, jolloin Nike vetäytyi alan markkinoilta.

Sopimuksesta kerrottiin vain pari päivää sen jälkeen, kun Srixon oli julkaissut sosiaalisessa mediassa vihjailevan videon, jossa kasvot piilossa oleva vanttera pelaaja lyö palloja Srixonin draiverilla.

Koepka, 31, tulee käyttämään jatkossa Srixonin ZX5-draiveria ja ZX7-rautoja sekä saman emoyhtiön omistaman Clevelandin RTX ZipCore (Tour Rack Raw)-wedgejä. Pallonaan hän käyttää yhtiön Z-Star-prototyyppiversiota ja bägiä koristaa Srixonin logo.

”Olen ollut muutaman vuoden ilman välinesopimusta, joten on hauskaa sitoutua yhtiön toimintaan, ja auttaa heitä kehittämään tulevaisuuden välineitään”, maailmanlistalla sijalla 16 oleva Koepka sanoi tiedotteessa.

Hideki Matsuyama on ollut vuosikausia japanilaistaustaisen yhtiön ykköstykki saaden nyt Koepkasta huomattavan ”vahvistuksen” rinnalleen. Srixonilla oli selvä tarve profiilin nostoon, sillä talipelaajien joukosta ei edellisten lisäksi löydy Shane Lowrya ja Cameron Champia suurempia tähtiä.

Huippupelaajien sopimuksen kestosta ja rahallisesta arvosta ei ole tapana hiiskua julkisuuteen, mutta joidenkin arvioiden mukaan Koepkan kohdalla puhutaan 3–4 miljoonan dollarin vuosikorvauksesta.

Koepka oli viimeinen vapaana agenttina kuljeksinut Niken entinen tallipelaaja Tommy Fleetwoodin tehtyä noin vuosi sitten sopimuksen TaylorMaden kanssa. Yhdysvaltalainen käytti useita vuosia Mizunon rautoja, kunnes alkoi pelata tammikuussa 2021 Srixonin raudoilla. Tekstiilipuolella Koepka on jatkossakin Niken miehiä.

Harkittu ajankohta

Sopimuksen julkistamisen ajankohta ei ollut tietynlaisena voimannäyttönä sattumaa, sillä Koepka ja Bryson DeChambeau kohtaavat toisensa perjantaina Las Vegasissa Wynn Golf Clubin kentällä pelattavassa haasteottelussa.

Markkinavoimat ovat kääntäneet kaksikon keskinäisen nälvimisen edukseen, kun suuri yleisö kokoontuu malttamattomana vastaanottimien ääreen seuraamaan The Matchin tapahtumia – ja luonnollisesti verbaalisia ylilyöntejä odotellen.

Las Vegasin kulmilla liikkuu jo monenlaista pelaajiin ja The Matchiin liittyvää vitsikästä huhua. Sen mukaan DeChambeau olisi halunnut pelata ottelussa 24 reikää, mutta Koepkan mielestä puolet riittää. Tähän myös päädyttiin.

”Hyvä kompromissi. 18 reikää on liian pitkä aika viettää hänen kanssaan kentällä”, Koepka sanoi.

Kun Koepkalta kysyttiin, millaiset heidän välinsä ovat, tämä vastasi: ”Olemattomat”. DeChambeau puolestaan totesi parivaljakon ”halveksuvan toisiaan”.

DeChambeau uhosi näyttävänsä Koepkalle, miten golfia pelataan, ja muistutti, että Koepkalla on pari karsiutumista takanaan.

”Aika hiljaista taitaa olla tuollaisilla esityksillä.”

Yhdysvalloissa TNT-kanavalla näytettävän ottelun kommentaattoreina ovat muun muassa entinen koripallotähti Charles Barkley ja neljässä ensimmäisessä The Matchissa pelannut Phil Mickelson.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje