14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Iso-Britannia sulki kaikki golfkenttänsä vähintään kolmeksi viikoksi

Golfkentille pääsee Britanniassa seuraavan kerran aikaisintaan pääsiäisviikolla. Kuva: Getty Images

Ratkaisun taustalla on saarivaltakunnassa tiistaina voimaan astuneet tiukat liikkumisrajoitukset.

Englannin golfliitto England Golf on käskenyt maan kaikkia klubeja, kenttiä ja erillisiä rangeja sulkemaan fasiliteettinsa sen jälkeen, kun Iso-Britannia päätti maanantai-iltana ottaa koronaviruspandemian hillitsemiseksi käyttöön tiukat liikkumisrajoitukset ainakin kolmen viikon ajaksi.

England Golf piti ratkaisua ”erittäin valitettavana, mutta välttämättömänä”. Sen mukaan toistaiseksi voimassa oleva sulkemismääräys astuu voimaan kiireellisesti.

Rajoitukset voimaan saattanut pääministeri Boris Johnson vaati ihmisiä pysymään kotona, lääkäri- ja apteekkikäyntejä, päivittäistä liikuntaa, kauppa-asiointia ja työn edellyttämää matkustamista lukuun ottamatta. Hän lisäsi, että poliisille on annettu valtuudet valvoa määräysten noudattamista.

Golfklubeilla, -kentillä ja rangeilla on ollut tähän asti oikeus olla avoinna ehdolla, jotka liittyvät sosiaalisen kanssakäymisen turvallisiksi katsottuihin etäisyyksiin. Uudet tiukentuneet toimenpiteet eivät olleet enää yhteensopivia edellisen väljemmän ohjeen kanssa.

”Tämä päätöksellä pyritään rajoittamaan koronaviruksen leviämistä ja lievittämään kasvavaa painetta kansallista terveydenhuoltoamme kohtaan”, England Golf tiedotti.

Vaikka golf onkin ulkoliikuntaa raittiissa ilmassa, viesti on meille kaikille selvä.

”Golfkenttien pitäminen auki ei ole hallituksen linjausten mukaisesti sopivaa, kun tarkoituksena on säästää ihmishenkiä kansallisen hätätilanteen aikana.”

Pohjoinen naapuri Scottish Golf eli Skotlannin golfliitto seurasi pian England Golfin julkitullutta tiedonantoa omilla lausunnoillaan vallitsevasta tilanteesta.

”Vaikka golf onkin ulkoliikuntaa raittiissa ilmassa, viesti on meille kaikille selvä. Meidän on pysyttävä kotona, ja tehtävä oma osuutemme pyrkiessämme taltuttamaan koronavirusta”, SGU ilmoitti.

Englannin ja Skotlannin ohella myös Wales ja Pohjois-Irlanti noudatti Britannian valtiollista ohjetta sulkiessaan samanaikaisesti kaikki golfin pelaamiseen yhdistettävissä olevat sisä- ja ulkotilat.

Isossa-Britanniassa on vajaat 3000 golfkenttää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje