15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

BBC menettää British Openin televisiointioikeudet

BBC saa vuodesta 2017 lähtien tyytyä British Openin päivittäisiin koosteisiin ja radion live-lähetyksiin. Kuva: Getty Images

Sky Sports –kanava vastaa vuodesta 2017 lähtien Euroopan ainoan miesten major-turnauksen British Openin televisionnista. Kahden vuoden kuluttua BBC:lle jää ainoastaan turnauksen päivittäiset highlight-koosteet sekä suorat radiolähetykset.

”Me olemme harkinneet tätä uutta sopimusta erittäin huolellisesti. Uskon, että toimiessamme yhteistyössä näiden kahden suurimman kanavan kanssa Iso-Britanniassa ja Irlannissa, saamme parhaan lopputuloksen turnauksen ja koko golfurheilun kannalta”; R&A:n pääjohtaja Peter Dawson sanoi.

Monet golfin pelaajat ovat BBC:n Open-lähetysten inspiroimina alkaneet harrastaa golfia. Tästä korkean profiilin esimerkkinä käy Lee Westwood.

”En pelaisi golfia, jos en olisi nähnyt Greg Normanin voittoa Turnberryssä vuonna 1986”, Westwood sanoi.

Kysymykseen, mitä mieltä hän on lähetysoikeuksien vaihtumisesta Skylle, Westwood vastasi: ”Teidän on kysyttävä, mikä on Royal & Ancientin rooli asiassa. He ovat lajin vartijoita, mutta rahasta tässä näyttäisi olevan kysymys.”

Briteille BBC:n Open-lähetykset ovat olleet samalla tavalla päivänselvää kuin että joulupukki on kotoisin Korvatunturilta. Perinteisiin tottunut väestö ei aina ymmärrä toimivien asioiden muuttamista.

Toiset ovat sosiaalisessa mediassa olleet sitä mieltä että Sky ansaitsee lähetysoikeutensa, koska se on tehnyt hyvää työtä mm. PGA Tourin tekemiseksi tutuksi valtakunnassa. Jotkut taas kantavat huolta siitä, että golflähetykset menevät nyt monilta potentiaalisilta harrastajilta ohi, koska Skyn kanavapaketit eivät ole ilmaisia.

”Kenties yksi ikävimmistä hetkistä lajin pitkässä historiassa”, viestitti eräs lukija BBC:n Twitterissä. ”Rahaa sisään ja ihmiset/fanit ulos.”

Yksi kommentoija taas sanoi innostuneensa golfista katsoessaan Faldon (Nick Faldo) ja Woosien (Ian Woosnam) peliesityksiä TV:stä. ”Kun lähetykset siirtyvät Skylle, putoaa kaikista ikäluokista uusia mahdollisia harrastajia”, hän jatkoi.

Lähde: BBC

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Myyrä says:

    Eipä enää paljon huvita katsella, mikäli lähetykset muuttuvat PGA tourin lähetysten kaltaisiksi: mainoskatkoja suurin osa ajasta, mikä näkyy esim Viasatilla tuloslistojen ja paikallisten lehvistöjen ”seuraamisena”. The Open a’ la BBC on ollut TV:stä ainutlaatuinen: aamusta iltaan golfia huipputiimin selostamana …

  • sad says:

    niin, sama tilannehan se on meilläkin. Ei näy Mikkoja jne. eikä LET:n tyttöjä muuta kuin maksamalla kaikenmaailman kanavapaketit. Mitä jos ne näkyis, tai edes joskus näkyisi ihan vaikka ilmaiseksi…Voisiko sillä olla vaikutus uusien harrastajien saamisesta lajin pariin?