Aura Golf vapautti golfautojen käytön - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Aura Golf vapautti golfautojen käytön

Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere on tyytyväinen uusiin golfautoihin.

Vierumäellä lisääntyneeseen kysyntään vastattiin hankkimalla 40 uutta golfautoa.

Turun Ruissalossa sijaitsevalla Aura Golfin kentällä golfautoilu oli viime vuoteen asti mahdollista vain lääkärintodistuksella tai muulla painavalla syyllä. Tälle kaudelle linjausta kuitenkin muutettiin, ja nyt Aura Golfissa golfauton saa ottaa kierrokselle kuka vaan, jolla golfautoiluun vaadittava ikäraja ylittyy.

Samalla kun rajoituksista luovuttiin, Aura Golfin golfautokanta uusittiin kokonaisuudessaan. Nyt pelaajien käytössä on 10 uutta autoa. 18 reiän koeajon perusteella uudet autot ovat todella mukavia pehmeine ja muotoiltuine nahkapenkkeineen sekä usb-latauspistokkeineen.

Päätös autoilun vapauttamisesta oli kahden asian summa, sanoo Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere.

”Olimme saaneet palautetta aiheesta, että golfauton käyttö tulisi olla mahdollista kaikille pelaajille, ja olimme myös pohtineet sitä meidän omissa porukoissa, että sille saattaisi olla kysyntää.”

Alkukauden kokemusten perusteella golfautoilu on totta kai lisääntynyt edellisvuosiin verrattuna, ja Pere on myös tehnyt huomioita käyttäjäkunnan laajuudesta.

”Käyttäjäkunta on kaiken kirjavaa. Nuorista vanhoihin, ja kaikkea siltä väliltä. Autoa terveydellisistä syistä käyttävät ihmiset käyttävät edelleen autoa, mutta sitten siihen on tullut sitä mukavuuskäyttöä rinnalle”, Pere erittelee.

Pere ei näe golfautojen vuokraamista Aura Golfin talouden kannalta vielä kovin merkittävänä liiketoimintana, vaan se on selkeästi palvelu, jota jäsenistölle ja vieraspelaajille halutaan tarjota. Automäärän kasvattaminenkaan nykyisestä määrästä ei ole kovin todennäköistä.

”Meillä ja monella muullakin kentällä autojen säilyttäminen ja siihen liittyvät käytännön järjestelyt tuovat oman haasteensa. Jos siihen pitäisi palkata ihminen autoista huolehtimaan, niin tällaisilla määrillä se ei ole taloudellisesti mahdollista. Mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, Pere sanoo maltillisesti.

Iltakierrokselle lähtenyt Kasperi Kantonen oli kavereineen päätynyt autojen vuokraamiseen, koska takana oli jo pitkä päivä uimarannalla, eikä virtaa 18 reiän kävelyyn enää riittänyt.

”Oli pakko ottaa auto, kun oli ihan puhki. Ei me joka kierrosta autoilla pelata, mutta on se mukavaa välillä näitä käyttää”, rennolla tuulella ollut Kantonen kertoo.

Aura Golfin ohella myös Vierumäellä on tehty isoja päivityksiä golfautojen käyttöön. Vierumäellä on tällä hetkellä 40 golfautoa, 20 Classicin puolella ja 20 Cooken puolella. Toki tarpeen vaatiessa autoja on helppo siirtää kentältä toiselle.

Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho näkee golfautoiluun liittyvissä asenteissa selkeää muutosta.

”Golfauto ei ole enää vain apuväline heille, jotka eivät pysty kävellen pelaamaan, vaan autoja käyttävät kaiken ikäiset ihmiset, eikä sitä katsota pahalla”, Ruoho huomauttaa.

Suomessa on aikojen saatossa totuttu kärryjen kanssa pelaamiseen, mutta Ruoho nostaa yhdeksi esimerkiksi Yhdysvallat, jossa tilanne on täysin päinvastoin.

”Jenkeissähän on harvinaisempaa pelata kävellen kuin autolla. Ja on se autoilu Suomessakin hiljalleen yleistymässä”, Ruoho sanoo.

Vierumäellä järjestetään paljon yritystapahtumia, ja 40 golfauton armeijan avulla yritystapahtumat on mahdollista toteuttaa aiempaa monipuolisemmin.

”Pystymme tarjoamaan uudentyyppisen asiakaskokemuksen, kun on näin paljon autoja tarjolla. Se on yksi palvelumuoto”, Ruoho korostaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje