Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Arvio: luvan vastaisesta toiminnasta Vantaan Golfpuistossa miljoonien eurojen taloudellinen hyöty

Vantaan kaupungin sisäiset selvitykset toiminnasta Vantaan Golfpuiston alueella ovat johtaneet poliisille tehtyihin tutkintapyyntöihin.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Vantaan Golfpuisto Oy:n ja alueella toimivan urakoitsijan toiminnasta.

Tutkintapyyntö perustuu kaupunginjohtajan sisäisellä tarkastuksella teettämän tarkastuksen tuloksiin. Tarkastuksessa tuli esille, että alueella on ollut huomattavaa vuokrasopimuksen ehtojen vastaista toimintaa ja lisäksi toimintaan ei ole haettu ympäristölupia. Toiminnasta on saatu arvioiden mukaan useiden miljoonien eurojen arvosta taloudellista hyötyä.

Vantaan kaupunki vuokrasi Vantaan Golfpuisto Oy:lle noin 56 hehtaarin alueen 30 vuoden vuokra-ajalla vuoden 2015 alusta lukien.

Ympäristölautakunta on aikaisemmin pyytänyt, että aluehallintovirasto määrää vesilain nojalla Vantaan Golfpuisto Oy:n lopettamaan golfkenttätyömaalle veden virtausta padottavat toimenpiteet.

Ympäristökeskus on myös tehnyt tutkintapyynnön Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle vesilain rikkomisesta tai rikoslain 48 luvun ympäristön turmelemisesta Vantaan Golfpuisto Oy:n työmaalla.

Golfpiste ja Suomen Kuvalehti tekivät aiemmin helmikuussa laajan selvityksen Vantaan Golfpuiston epäselvyyksistä. Jutun julkaisemisen jälkeen Vantaan Golfpuisto on saanut velkomusasioissa kuusi yksipuolista tuomiota, joiden kokonaissumma on yhteensä yli 270 000 euroa.

13:52 Juttua täydennetty velkomustuomioiden osalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje