Arizonassa nousi kohu kahdesta kaktuksesta - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Arizonassa nousi kohu kahdesta kaktuksesta

Saguaro (Carnegiea gigantea) on Arizonassa suojeltu kasvi. Kuva: Getty Images.

Toista sataa vuotta elävät kasvit saivat tehdä tietä LIV-kisan vierasteltalle.

Tucsonissa, Arizonassa on määrä pelata LIV Golfin kisa ensi viikolla. Kisakenttä The Gallery Golf Club kiinnitti paikkansa otsikoissa jo hyvän matkaa ennen kisan alkua, kun sen mailta poistettiin kaksi saguaro-kaktusta, jotka saivat tehdä tilaa kisan vierasteltalle.

Kyseessä ei ole mikä tahansa kaktus, vaan Arizonan alueelle tyypillinen ja suojeltu kasvi. Osavaltiossa on useita suojeltuja kasveja, eikä vähiten siksi, että hiekkaerämaassa eroosio valtaa herkästi alaa jättäen jälkeensä vain kuivaa hiekkaa.

Vesipulan keskellä kärvistelevässä osavaltiossa harva kasvilaji elää ja voi hyvin, mutta kaktukset kuuluvat harvoihin ja valittuihin. Niitä elää tyypillisesti golfkenttien laitamilla, sillä golfkenttien kasteluun vettä tuntuu riittävän.

Saguaro voi kasvaa 15-metriseksi ja elää jopa 175-vuotiaaksi. Niiden poistamiseen tarvitaan erityislupa, jota on haettava kuukautta–kahta ennen toimenpidettä. Tämä kuitenkin unohtui hötäkässä puunpoiston suorittaneelta Santa Rita Landscaping -yritykseltä.

Rikkeestä voidaan lätkäistä korkeintaan 5000 dollarin sakot. Jos golfklubi olisi kaivanut kaktukset ylös maasta ja istuttanut ne toiseen paikkaan, homma ei olisi vaatinut lupia. Hyvän tahdon eleenä klubi suunnittelee istuttavansa uusia kaktuksia, kunhan LIV-kisa saadaan pois päiväjärjestyksestä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje