16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Arccos Golf ja Microsoft valmistivat ”maailman fiksuimman caddien”

Microsoft jakaa harrastajille samankaltaista dataa, joka on tyypillisesti tarjolla vain isojen ammattilaiskiertueiden pelaajille.

Arccos Golf ja Microsoft ovat tuoreen yhteistyönsä tuloksena tuoneet markkinoille Arccos Course Analyzerin. Sen tarjoama data antaa klubipelaajille samanlaiset mahdollisuudet lyöntien suunnitteluun kuin kovan tason ammattilaisille.

Seurantajärjestelmäyhtiö Arccos käyttää analysaattorissaan pilvipalveluna hyödynnettävää Microsoft Azure -sovellusalustaa, jonka avulla on mahdollista päästä ”käsiksi” miljooniin golflyönteihin yli 40 000 eri kentällä. Niiden avulla pelaajalle tarjoutuu yksilölliset suositukset sopivan pelistrategian valitsemiseksi maailman lähes jokaisella golfväylällä.

Viime marraskuussa Arccos esitteli yhdessä Cobra Golfin kanssa niin sanotun Cobra Connect -ohjelman. Sen myötä jokaisen uuden King F7 -, King F7+ – ja King LTD Black -draiverin gripin päähän on asetettu Arccos-sensori. Kyseisten mailojen käyttäjät voivat seurata älypuhelimellaan jokaisen draivin pituutta ja tarkkuutta.

”Meidän päämäärämme on luoda kaikkein edistynein golfissa käytettävä tekoälyalusta”, Arccos Golfin toimitusjohtaja Sal Syed sanoi.

”Olemme vasta alussa, mutta tietojemme mukaan Arccosin keskivertokäyttäjät ovat jo pudottaneet tasoitustaan keskimäärin 3,52 lyöntiä.”

50 miljoonan analysoitavan lyönnin avulla Microsoft sanoo pystyvänsä jakamaan keskitason golfareille sellaista dataa, joka on tyypillisesti tarjolla vain isojen ammattilaiskiertueiden pelaajille.

”PGA Tour hoitaa saman asian 350 vapaaehtoisen tiedonkerääjän voimin kaikissa turnauksissaan”, Microsoftin urheiluosaston johtaja Mike Downey sanoi.

”Arccos on ensimmäisenä yhtiönä murtanut tämän koodin, luomalla amatööreille virtuaalisen tunnistinalustan, joka integroituu näkymättömästi golfarin rutiineihin.”

Arccos Course Analyzer ensiesiteltiin viime viikolla Orlandon golfmessuilla. Varsinainen lanseeraus on tänä keväänä, jolloin analysaattori tulee jokaisen Arccos 360 -sovellusta käyttävän pelaajan saataville.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)