18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Annika Sörenstam kävi pokkaamassa torstaina kunniamerkin Donald Trumpilta

Annika Sörenstam ja Donald Trump poseeraavat yhteiskuvassa vuonna 2002 Trump International Golf Clubilla West Palm Beachilla pelatussa ADT Championship -kilpailussa. Kuva: Getty Images.

Annika Sörenstamin mies puolusti vaimonsa ratkaisua ja sanoi hänen olevan on ”ylpeä amerikkalainen.”

Donald Trump jatkoi velvollisuuksiensa hoitoa keskellä Yhdysvaltoja ravistellutta tragediaa, joiden seurauksena erovaatimukset presidenttiä kohtaan kovenevat. Trump jakoi torstaina vapausmitalit (Presidential Medal of Freedom) ja näiden Yhdysvaltojen korkeimpien siviilikunniamerkkien saajien joukossa oli myös kolme golfaria.

Mitalit myönnettiin jo maaliskuussa, mutta ne jaettiin eilen torstaina. Annika Sörenstam ja Gary Player kunnioittivat tilaisuutta läsnäolollaan. Se herätti sosiaalisessa mediassa melkoisen myrskyn, jakoihan mitalit jo melkoisessa vastatuulessa presidenttikautensa loppumetreillä seilaava Donald Trump, jota kohtaan esitetään koventuvaa kritiikkiä hänen viimeaikaisten edesottamustensa johdosta.

Trumpin katsotaan olevan vastuussa yllyttämisestä toimintaan, joka lopulta johti Capitol Hillin kongressirakennuksen valtaamiseen keskiviikkona. Trumpin puhe oli omiaan villitsemään kannattajia, eikä hän kutsunut komentamaansa kansalliskaartia paikalle tilanteen eskaloituessa. Tapahtumat eivät näytä juuri hetkauttavan Trmpia, sillä jo seuraavana päivänä hän jakeli kunniamerkkejä ansioituneille amerikkalaisille. Tilaisuus järjestettiin suljetuin ovin.

Sörenstam on vieraillut Trumpin kutsumana Valkoisessa talossa aikaisemminkin. Yhdysvaltojen golfpiirit ovat pääosin avoimen republikaanisia, joten ymmärtäjiä ratkaisulle varmasti löytyy. Vallitsevassa tilanteessa he ovat kuitenkin vähemmistössä ja Sörenstamin tilannetajua ja vastuuntuntoa voi perustellusti arvostella. Ruotsissa arvostelu on ollut rajua.

Helsingin Sanomien mukaan ruotsalainen Dagens Nyheter -lehti kertoi Annika Sörenstamin aviomiehen Mike McGeen lähettäneen toimitukseen tekstiviestin, jossa hän puolusti vaimonsa ratkaisua seuraavasti:

”Annika nimettiin vapausmitalin saajaksi keväällä, ja kutsu jakotilaisuuteen tuli useita viikkoja sitten. Hän on ylpeä amerikkalainen, jolle on suuri kunnia saada tämä kunniamerkki.”

Sörenstam, 50, on maailman menestyksekkäimpiä naisgolfareita. Hän on asunut Floridassa jo yli kaksi vuosikymmentä ja vuonna 2006 hän sai Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Sörenstam aloitti 1.1.2021 kansainvälisen golfliiton (IGF) puheenjohtajana.

Matilan sai postuumisti myös vuonna 1956 kuollut Babe Didriksson Zaharias.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje