Ammattilaiselle lätkäistiin 42 rangaistuslyöntiä yhdellä kierroksella - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ammattilaiselle lätkäistiin 42 rangaistuslyöntiä yhdellä kierroksella

Lee Ann Walkerin rangaistuslyöntien värittämä tuloskortti on karua katseltavaa. Kuvakaappaus LPGA:n sivustolta

Omituinen tapaus hakee uusien sääntöjen viidakossa vertaistaan.

Lee Ann Walker taisi tehdä French Lickissä Indianassa käydyssä Senior LPGA Championship -kilpailussa – ainakin kansainvälisen ammattilaisgolfin puolella – ennätyksen vastaanotettujen rangaistuslyöntien määrässä yhdellä ja samalla kierroksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Hän käytti turnauksen ensimmäiseen kierrokseen 85 lyöntiä, mutta lopulliseksi tulokseksi Walkerille kirjattiin 127.

Tämä siksi, että Walkerin caddie oli seissyt lyöntilinjan suuntaisesti hänen pallonsa takana lähes jokaisen putin aikana. Asiaan puuttui samassa ryhmässä pelanneen toisen kilpailijan caddie, joka kertoi Walkerille säännön rikkomisesta – tosin kuitenkin vasta toisen kierroksen etuysin puolivälissä, jolloin rike oli ehtinyt toistua jo 29 kertaa.

Sääntö 10.2b(4) sanoo, että caddie ei saa seistä minkään syyn takia lyöntilinjan ja pallon takana siitä hetkestä lähtien, kun pelaaja on ottanut lyöntiasennon palloa lyödäkseen. Tämän seurauksena Walker sai kahden lyönnin rangaistuksen jokaisesta kerrasta, jolloin mainittua sääntöä oli rikottu.

Walker jäi kisassa odotetusti viimeiseksi. Keskiviikkona päättyneen Senior LPGA Championshipin voiton vei Ruotsin Helen Alfredsson (-2) kolmen lyönnin erolla USA:n Solheim Cup -joukkueen kapteeniin Juli Inksteriin.

Kommentti:

On ymmärrettävää, että varttuneemmille, jo vähemmän kilpaileville senioriammattilaisille saattaa käydä uusien sääntöjen kohdalla vahinko, niitä kun sattuu nuoremmillekin. Tosin ei tiettävästi tässä mittakaavassa kenellekään missään aiemmin.

Siitä huolimatta on varsin omituista, ettei Laura Shanahan Rowen tai Laura Baughin caddie – kumpi tahansa olikaan kyseessä – puuttunut asiaan aiemmin − ettei caddie tästä säännöstä tietoisena olisi huomannut alusta alkaen reiältä toiselle jatkunutta rikettä kuin vasta toisen kierroksen etuysillä.

Toki lopun kaiken pelaaja on kentällä vastuussa omista tekemisistään ja caddiestaan. Keskeisimmät säännöt − tässä tapauksessa etenkin uudet − olisikin hyvä tuntea ennen kilpasille lähtöä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)