15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
mainos Ajankohtaista

Ålands Golfklubb – parasta A-luokkaa!

Slottsbanan, 17. Suomen kaunein par-3?

Ahvenanmaa on aurinkoa, aaltoja ja ahvenia, ja asiakastyytyväisyydessäkin se loistaa. Jos et vielä ole tutustunut Suomen viihtyisimpiin kenttiin, nyt on oikea aika.

Ahvenanmaalla on kyky lumota Manner-Suomen puolelta tulevat kävijät. Eikä vain Suomen, sillä ruotsinkielisenä maakuntana Åland on myös ruotsalaisten vieraiden suosiossa.

Meren lumovoima on yksi selitys, leudon ilmaston muokkaama rikas luonto toinen. Taivaalta paistava aurinkokin on yksi Ahvenanmaan valteista. Maakunta tunnetaan Suomen ja samalla koko Pohjoismaiden aurinkoisimpana paikkana toukokuusta elokuuhun, parhaana lomakautena.

Ranking-menestystä

Golfin harrastajat Ahvenanmaa on jo pitkään vakuuttanut vetovoimallaan. Se näkyy myös Golflehden vuosien 2015 ja 2017 kenttärankingeissa, joissa Ålands Golfklubb on saanut mairittelevia arvioita.

Vuonna 2015 Ålands Glofklubb valittiin Suomen parhaaksi 36-reikäiseksi golfkeskukseksi. Sen lisäksi kenttäkokonaisuus sai parhaat pisteet asiakastyytyväisyydessä.

Viime vuoden rankingissä juhlat jatkuivat. Meren ja Kastelholman linnan tuntumassa sijaitseva Slottsbanan nousi Suomen toiseksi parhaaksi kentäksi ja Ålands Golfklubb Suomen ykköseksi viihtyisyyttä ja ilmapiiriä mitattaessa. Kentistä toinen, uudempi Kungsbanan, sijoittui listalla komeasti kuudenneksi.

Suomen viihtyisimmältä kentältä löytyy golfin harrastajien mielestä myös maan paras golfravintola. Mitä muuta golfkohteelta enää voisi toivoa?

Puheenjohtaja Torbjörn Eliasson löytää luontevan selityksen sille, että vieraat tuntevat itsensä tervetulleiksi.

”Omat jäsenemme ovat tottuneet ajattelemaan, että vieraspelaajat auttavat pitämään kenttäyhteisön hyvinvoivana. Se heijastuu ihmisten väliseen kohtaamiseen. Eikä tietenkään pidä unohtaa sitäkään, että kentät sijoittuvat kauniiseen ympäristöön, ovat hyvin hoidettuja ja tarjoavat onnistumisen elämyksiä kaiken tasoisille pelaajille.”

Suomen viihtyisimmältä kentältä löytyy golfin harrastajien mielestä myös maan paras golfravintola.

Vielä paranee?

Ålands Golfklubbilla uskotaan, että meno vain paranee, kun Slotttsbanan saadaan uudistettua kaudelle 2020. Ensi kausi eletään vielä normaalisti, mutta sen jälkeen muutostyöt käynnistyvät tanskalaisen Philip Spogardin suunnitelmien pohjalta.

Toiminnanjohtaja Åsa Nordström kertoo, että muutostyöt tuovat merellisyyden entistäkin keskeisemmäksi osaksi kokemusta. Kuusi viheriötä sijaitsee rannan läheisyydessä, minkä lisäksi griinien muotoihin päästään luomaan uudenlaista moniulotteisuutta. Pelikausikin pitenee modernein viheriörakentein.

Paketteja moneen lähtöön

Ahvenanmaan tavoittaa vajaassa tunnissa Helsingistä lentäen. Turusta laivamatka sujuu hieman runsaassa viidessä tunnissa. Pikavisiitille mielivä voi käydä pelaamassa kierroksen ja palata vielä illaksi takaisin.

Mutta miksi kiirehtiä, kun tarjolla on niin paljon nähtävää? Nautiskelija yhdistää golfin elämykselliseen merimatkaan, viettää perillä rennon hotelliyön ja ehtii kokea vaikkapa Ålands Golfklubbin molemmat kentät.

Kun matkaa jatkaa vielä yöllä tai kahdella, aikaa jää myös paikalliseen kulttuuriin tutustumiseen. Tapahtumatarjontakin on etenkin kesäaikaan runsasta.

Ålands Turist & Konferens on yksi golfin harrastajien toiveet tuntevista matkanjärjestäjistä. Valmiiksi räätälöidyt All in one -paketit helpottavat matkan suunnittelua, ja kokonaisuutta voidaan luonnollisesti täydentää yksilöllisten toiveiden mukaan.

Miten olisi vaikka aamulähtö Turusta maisemista nauttien ja paluu Helsinkiin yövuorolla? Tai ensiaskeleet golfiin ja green card -suoritus viiden arkipäivän aikana?

Toimitusjohtaja ja ÅGK-golfaaja Henrik Nordström lupaa palvelun pelaavan.

”Me tunnemme Ahvenanmaan ja avaamme vieraillemme kaikki ovet! Tarjontamme kattaa kaikki ahvenanmaalaiset hotellit, vieraskodit, huvilat, ravintolat ja aktiviteetit. Teemme yhteistyötä kaikkien Ahvenanmaalle liikennöivien laivavarustamojen ja lentoyhtiöiden kanssa. Olemme jo yli 40 toimintavuotemme aikana luoneet ainutlaatuiset yhteydet saarimaakuntamme yrityksiin, urheiluseuroihin, kulttuurielämän edustajiin ja viranomaisiin – kaikesta tästä on paljon hyötyä asiakkaillemme.”

Muutakin kuin golfia

Mitä paremmin Ahvenanmaahan tutustut, sitä kiehtovammalta se alkaa tuntua. Kalastushenkiset voivat käydä koittamassa onneaan, majakoiden ystävät suunnata kokemaan Märketin tai Sälskärin loistot. Millainen on Sinun Ahvenanmaasi?

Strömsö-sarjasta tuttu huippukokki Michael ”Micke” Björklund pyörittää Smakby-ravintolaansa Kastelholmassa, aivan golfkenttien läheisyydessä.

Kulinaristeille Ahvenanmaasta on viime aikoina tullut yksi Suomen kiinnostavimmista kohteista. Meren herkkujen lisäksi kannattaa maistaa paikallisia lammasruokia lisukkeineen ja tutustua alueen juustoihin.

Omena-aika on oma lukunsa. Kysy vaikka Michael Björklundilta, huippukokilta, jolla on oma ravintola Kastelholmassa. Kysymään pääsee kätevästi ruoanlaittokurssilla.

Jos haluat varata matkan tai kysyä lisää Ahvenanmaan golfista, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen henrik@turist-konferens.ax tai soittaa Henrikille numeroon 018-15987. Kotisivuilla www.turist-konferens.ax pääset tutustuamaan kaikkiin All in One -paketteihimme.

Lue lisää!

Golf-Åland All in One  www.turist-konferens.ax

Soita !

018-15987,  Henrik Nordström

Osallistu arvontaan!

Kerro meille mistä A-luokan golfloma on tehty. Vastaa kyselyyn ja voita illallinen kahdelle huippukokki Michael Björklundin Smakby-ravintolassa! Arvomme illallisen kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken. Kampanja on voimassa 10.3.–20.4.2018. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje