23.2.–2.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][4]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Aki Kuivaniemi haluaa luoda klubihenkeä myös kuntosalin puolelle

Helsingin Pitäjänmäkeen avautui lokakuun alussa kuntosali golfareille. Hankkeen puuhamies Aki Kuivaniemi uskoo, että yhteisöllisyyttä ja pientä luksusta kaivataan myös saliharjoitteluun.

Aki Kuivaniemi on idearikas ihminen. Golfalalla elämäntyönsä tehnyt Kuivaniemi myös vie ideansa eteenpäin ennakkoluulottomasti. Kuivaniemin yrityksen, Golf Coat oy:n, tukijalka on biogolftii, joita painetaan ja postitetaan Pitäjänmäellä sijaitsevissa tuotanto- ja toimistotiloissa pari miljoonaa kappaletta vuodessa.

Myös golfpalloja painetaan valtavasti, jopa 500 tusinaa päivässä. Golf Coat on perheyritys ja sellaisena Kuivaniemi sen haluaa pitää.

”Tämä tehdään perheessä. Mukana ovat itseni lisäksi tällä hetkellä emäntä, pojat ja toisen pojan vaimo. Töitä kyllä riittää, vaimon kanssa me nukumme täällä ainakin yhden yön viikossa”, Kuivaniemi paljastaa.

”Tavoite on, että pojat saa tästä joskus bisneksen. Eka askel, että pojat ottavat tuon kuntosalin kontolleen”, hän kertoo.

Sali yksin golfareille

Uusin idea, jonka Kuivaniemi on vienyt käytäntöön, on Golfkuntosali. Kuntosaleja on itseasiassa kaksi. Toinen, saleista pienimpi toimii, showroomina ja se on varattavissa esimerkiksi yritys- ja yksityistapahtumiin. Suurempi sali on jäsenperiaatteella toimiva golfareille rakennettu kuntosali.

Kuivaniemen toimistossa on helppo viihtyä.

Jäseniä klubiin otetaan 200. Jäsen sitoutuu kuukausimaksuun vähintään puoleksi vuodeksi kerrallaan. Edellytyksenä on green card ja suomalaisen golfseuran jäsenyys.

Voimailutilan lisäksi Golfkuntosalilta löytyy kaksi viimeisintä teknologiaa hyödyntävää huippulaadukasta golfsimulaattoria, puttiviheriö, hierovat tuolit, darts-taulu ja urheilun ystävän olohuone, jossa vaikkapa golfia voi seurata videotykin välityksellä sohvalta käsin. Lähialueen ravintoloista sohvalle saa tilattua sapuskat ja jääkaappiin saa tuoda omat juomat.

Treenitilan puolelta löytyy viisi 55-tuumaista televisiota, joissa hikoilua voi ryydittää vaikkapa Valioliigaa tai NHL:ää seuraamalla.

Salia ei ole suunniteltu puhtaaksi treenihuoneeksi, vaan keskiössä on viihtyminen. Personal trainer ja hierontapalveluita on saatavilla yksityisiltä palveluntarjoajilta, jotka toimivat Golfkuntosalin tiloissa. Kuivaniemen mukaan tavoitteena on tarjota jäsenille lisäarvoa kaikin mahdollisin tavoin.

Luvassa on myös erilaisia tarjouksia jäsenille. Esimerkiksi pallot ja tiit ym. lahjatuotteet voi tilata suoraan Golfkuntosalilta. Valmiit tuotteet odottavat asiakasta salin noutolokerossa.

”Ajatus on se, että siellä oikeasti jengi viihtyy. Jännä nähdä, millaista porukkaa sinne tulee ja millainen yhteisö sinne muodostuu”, Kuivaniemi sanoo.

Jäsenet saavat kulkukortit ja pysäköintiluvat parkkipaikalle. Treenikamat voi jättää salille omaan lokerikkoon.

Puskaradio laulaa

Golfkuntosalia ei ole juurikaan markkinoitu, mutta kiinnostusta ja kyselyjä on kuulemma tullut jo yllättävän paljon. Myös muutamat lähialueen golfseurat ovat olleet yhteydessä. Ainakaan ensimmäisessä vaiheessa yhteistyötä ei golfseurojen kanssa ole tarkoitus tehdä. Jos konsepti osoittautuu toimivaksi, saleja tullaan rakentamaan pääkaupunkiseudulle lisää jo lähitulevaisuudessa. Turkuun avataan Golfkuntosali jo ensi vuoden alussa.

Biogolftii on Golf Coatin toiminnan selkäranka.

”Parhaat myyntimiehet ovat jatkossa ne jäsenet, jotka ovat treenanneet. Puskaradio on paras markkinoija”, Kuivaniemi sanoo.

Kuntosalin jäsenyys maksaa 89 euroa kuussa. Se pitää sisällään myös simulaattorin käytön. Simulaattoria voi varata neljä tuntia kerrallaan. Kun varaus on käytetty, voi varata seuraavan kerran.

”Jos käyttää aktiivisesti simulaattoria, tulee jäsenyys nopeasti edulliseksi tavaksi harrastaa. Tuntimaksu pääkaupunkiseudulla on simulaattoriin noin 30 euroa. Kuukausimaksu kuittaantuu jo kolmen tunnin simulaattorin käytöllä”, Kuivaniemi laskee.

Palataan vielä hetkeksi Kuivaniemen ideointiin. Idea kuntosalista poiki eräästä toisesta aluevaltauksesta.

”Aloitimme Body Strong Fitness -kuntosalilaitteiden maahantuonnin vuosi sitten. Tuomme maahan myös hierovia tuoleja. Golfkuntosalin laitteet ovat kaikki omaa mallistoamme. Veljeni Mika, joka on tehnyt pitkän uran kuntosalialalla hoitaa laitteiden myyntiä ja markkinointia, me keskitymme golfiin.”

Omin voimin

Salin rakennustöistä ovat vastanneet Akin pojat Atte ja Joosu Kuivaniemi, jotka myös vastaavat Golfkuntosalin toiminnasta jatkossa.

”Pojat ovat rakentaneet kaiken kahdestaan paljain käsin. Siellä on menty tiiliseinästä läpi, maalattu, laitettu matot ja laminaatit ja koottu laitteet. Olen ylpeä siitä tavasta, miten pojat siellä homman ovat hoitaneet”, isä sanoo aitoa ylpeyttä äänessään.

Atte ja Joosu Kuivaniemi ovat vastanneet remontista. Jatkossa kaksikko keskittyy toimistohommiin.

Akin oma kesäloma jäi lyhyeksi. Se vietettiin kiertämällä Päijänne sähköpyörillä vaimon kanssa. Perässä kulki kärry, jossa oli teltta ja muut varusteet.

”Me olemme tavanneet kymmenenvuotiaina ja 45 vuotta on oltu yhdessä, vuodesta 2009 lähtien 24 tuntia vuorokaudessa. Ei me olla oltu kahta viikkoa erossa 10 vuoden aikana. Yritykseen ei olla tarvittu lisäkäsiä siksikään”, Aki Kuivaniemi sanoo.

Loppusyksystä, kun Golfkuntosalin toiminta on saatu pyöräytettyä käyntiin ja golfmarkkinakin hetkeksi hiljenee, pariskunta pakenee töitä Espanjan lämpöön.

”Kahdeksan viikkoa ajetaan asuntoauton kanssa ympäri Espanjaa. Pelataan golfia ja lomaillaan. Mutta mennään me sinne vähän myymäänkin. Pojat hoitavat tällä asioita sen aikaa. Espanjassa teen sen verran töitä, että saadaan omat pois”, Kuivaniemi paljastaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje