Adidas Group ostaa Adamsin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Adidas Group ostaa Adamsin

British Openin voittaja Darren Clarke on yksi TaylorMaden suosituimmista tallipelaajista © Getty Images

Viimeisten vuosien suurin menestyjä golfvälinerintamalla on ollut TaylorMade, joka on noussut liikevaihdoltaan yksittäisistä brändeistä suurimmaksi ohi Titleistin. Varsinkin TaylorMaden uudet valkolapaiset puumailat ovat antaneet toimintaan hurjasti puhtia ja pitäneet tuloksen vaikeinakin aikoina hyvänä.

Kassassa on sen verran rahaa, että viikon aluksi emoyhtiö Adidas Group pääsi ilmoittamaan merkittävästä hankinnasta. Sen omistukseen siirtyy Adams Golf, jonka liikevaihto päättyneen tilikauden aikana oli euroissa noin 97 miljoonaa. TaylorMaden vastaava luku on yli kymmenkertainen, Adidas Groupin liikevaihdosta golf on kaupan jälkeenkin vain noin 7-8 prosentin suuruinen. Yrityksen liikevaihdosta suuri osa tulee Adidaksen kengistä ja vapaa-ajanvarusteista sekä Reebokista ja Reebok-CCM Hockeyn jääkiekkovarusteista.

”Tämä hankinta on selkeä osoitus siitä, että haluamme entisestään kasvaa golfvälinepuolella. Syntyvä kombinaatio brändien kesken tuo Adamsin osalta mukaan vahvan osaajan harrastelijoiden, seniorien ja naisten mailojen puolella, TaylorMade-adidas Golf’s puolestaan fokusoi entiseen tapaan enemmän nuorten sekä parempien pelaajien tarpeiden tyydyttämiseen, ” , viestitti Adidas Groupin johtaja Herbert Hainer.

Kauppasumma tulee olemaan noin 71 miljoonaa dollaria. Alalla on tapahtunut, ja tullee tapahtumaan järjestelyjä tämän jälkeenkin. Fila Korea hankki viimevuonna omistukseensa alan toisen jättiläisen Titleistin 1,2 miljardin dollarin hinnalla. Kaikilla suurillakaan merkeillä ei kulje odotusten mukaisesti. Callaway Golf Company teki vuonna 2011 tappiota noin 172 miljoonaa dollaria 887 miljoonan liikevaihdollaan.

TaylorMadella on vahva asema molemmin puolin valtamerta. Adams puolestaan saa varmasti lisää kantavuutta siipiensä ison toimijan kanssa liittoutuessaan hakiessaan markkinaosuuksia Euroopasta ja Aasiasta, jonne sen lento ei vielä ole USA:sta juurikaan kantanut.

Tom

Tom Watson nojailee jatkossakin Adamsin mailanvarsiin. Kuva Golf Digestin opetusvinkistä.

Suomessa TaylorMadella on maahantuonti emoyhtiön puolesta. Adamsin edustus puolestaan siirtyi vuoden 2012 alusta Nalle ja Kim Wiikin pyörittämälle Golf-Expertille.Yhdysvalloissa pääkonttorit pysyvät ainakin alkuvaiheessa omina yksikköinään. TaylorMaden isot päätökset tehdään Carlsbadissa, Kaliforniassa. Adamsin pääkonttori sijaitsee Teksasissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)