3,7 miljoonan golfkierroksen kausi – golfareiden keski-ikä laskee edelleen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

3,7 miljoonan golfkierroksen kausi – golfareiden keski-ikä laskee edelleen

Golftoimialan tärkeimmät tunnusluvut kehittyvät hyvään suuntaan.

Golfliitto on julkistanut golfin toimialaraportin, johon on jälleen kerätty vuoden tärkeimmät tunnusluvut. Mennyt golfkausi 2021 oli jatkumoa lajin viime vuoden räjähdysmäiselle kasvulle.

Golfareiden määrä nousi uuteen ennätykseen jo toista vuotta peräkkäin. Syyskuun alussa golfin harrastajia oli virallisen laskennan mukaan 157 175. Jäsenmäärät kasvoivat koko Suomea.

Jäsenmäärien julkistamisen jälkeen golftoimialalla alettiin spekuloida sitä, rikkoutuuko myös viime vuonna syntynyt kierrosmääräennätys, 4,1 miljoonaa pelattua golfkierrosta. Vastaus löytyy nyt toimialaraportista.

Viime vuoden ennätyslukuihin ei tällä kaudella päästy, mutta pelattujen kierrosten kokonaismäärä, 3,75 miljoonaa pelikierrosta, on mittaushistorian toiseksi korkein lukema ja edelleen merkittävästi enemmän kuin pandemiaa edeltäneenä aikana.

Tavallisia harjoituskierroksia pelattiin tänä vuonna 3,4 miljoonaa ja kilpailukierroksia noin 350 000.

”Syyskuun säät jättivät tämän vuoden kierrosmäärät viime vuoden taakse ja vuosi 2020 oli myös alkukaudesta pidempi. Muutoin pelaaminen jatkui erittäin aktiivisena ja kilpailutoiminta palautui pandemiaa edeltävälle tasolle”, kertoo Golfliiton asiantuntija Aarni Nordqvist.

Aarni Nordqvist ja Suomen Golfkentät ry:n toiminnanjohtaja Antti Hiltunen käyvät alla olevalla videolla läpi toimialaraportin keskeisiä kohtia.

Green Cardien suoritusmäärä nousi tänä vuonna peräti 13,5 prosenttia, ja green card -kursseilla nähtiin varsinainen nuorennusleikkaus. Green cardin suorittaneiden uusien golfareiden keski-ikä oli 31 vuotta. Lähes puolet tänä vuonna golfin aloittaneista 23 500 pelaajasta oli alle 30-vuotiaita.

Golfarien keski-ikä on laskenut kahdessa vuodessa 1,4 vuodella ja on nyt 47,6 vuotta.

”On ilo huomata, että golf vetoaa tällä hetkellä erityisesti alle 40-vuotiaisiin. Golfin imago on nuorentunut ja lajin näkyvyys parantunut, mikä näkyy alkeiskursseilla”, iloitsee Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen.

Korhonen korostaa, että golfalalla on nyt yhteinen haaste pitää uudet harrastajat lajin parissa.

”Kaksi ensimmäistä harrastusvuotta ovat kriittisimpiä harrastuksen jatkamisen kannalta. Kahden viime vuoden aikana uusia ja lajin pariin palanneita golfareita on tullut ennennäkemättömästi yli 45 000, joten tällä hetkellä heitä on yli neljännes kaikista pelaajista. On tärkeää antaa heille kaikki mahdollinen tuki ja apu harrastuksen alkutaipaleella.”

Asiakaskokemus nousi Pohjois-Euroopan ykköseksi

Toimialaraportti kertoo erinomaisista tuloksista myös asiakaspalvelun saralla. Vaikka kenttien omien jäsenten nettosuositteluindeksi NPS laski kolme yksikköä 46:een, vieraspelaajien suositteluindeksi nousi uuteen ennätykseen, 50 pisteeseen. Myös uusien pelaajien suositteluindeksin lukema, 45, on sekin uusi ennätys.

”Suomessa on ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopan paras golfarin asiakaskokemus sekä vieraspelaajilla että jäsenillä. Suomi on myös ainoa maa, joka on onnistunut nostamaan uusien pelaajien asiakaskokemusta pandemian aikana. Tästä kuuluu suuri hatunnosto golfyhteisöjen suuntaan ja tämä trendi on tärkeää säilyttää”, Juha Korhonen sanoo.

Toimialaraportissa tarkastellaan myös golfyhtiöiden vuoden 2020 talouslukuja. Pandemian ensimmäisenä vuonna golfyhtiöiden liikevaihto oli 90 osakeyhtiön tietojen perusteella keskimäärin noin 900 000 euroa. Kenttien reikämäärään suhteutettuna liikevaihto nousi keskimäärin 20 %. Myös golfyhtiöiden omavaraisuus on toimialalla yleisesti parantunut.

”Liikevaihdon muutos oli odotettu ottaen huomioon, että vuonna 2020 jäsenmäärät nousivat 6 prosenttia ja kierrosmäärät 40 prosenttia”, Nordqvist sanoo.

Toimialaraportin voit ladata tästä

(Lähde: Golfliiton tiedote)

Lue seuraavaksi: Golfin huima kasvu jatkuu – jo yli 157 000 harrastajaa!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje