24.11.–1.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

300 kierroksen vuositavoite meni uusiksi, kun Marko Clever rikkoi sen jo lokakuun alussa

Marko Clever sai kaveriltaan lahjaksi Supermies-paidan, kun hän teki ensimmäisen kerran kolme birdieä yhden kierroksen aikana.

Marko Clever päätti hyödyntää lomautuksen ja pelata niin paljon golfia kuin suinkin. Intoa piisaa yhä, ja hurjan tavoitteen täyttymisen esteenä on enää vain mahdollisesti saapuva talvi.

Kun Rönnäsin kenttä Loviisassa aukaisi ovensa jo tammikuussa noin 15 päivän ajaksi, virisi Marko Cleverin mielessä pähkähullu idea: jospa pelaisikin 300 kierrosta golfia vuodessa!

Hyvät alkutahdit tavoitteelle saisi helmikuussa Floridan lomalla, jossa tulikin mittariin 21 kierrosta parin viikon aikana. Kotikenttä Rönnäs ei lopulta mennyt kiinni edes helmikuuksi, joten kierroksia kertyi niin tiuhaan tahtiin, että tavoite piti laittaa uusiksi: nyt Cleverillä on kasassa 300 kierrosta pelkästään kotimaassa, ja kaikkiaan jo yli 320.

”Vuodessa on 365 päivää. Se on nyt tavoite, vähän nostin sitä. Nyt vain toivotaan, ettei lumi tule maahan liian aikaisin”, hän sanoo.

Clever luonnehtii itseään rock & roll -golfariksi, koska ei halua ottaa lajia liian vakavasti. Kentällä pitää muistaa nauttia ja pitää hauskaa. Tavoitteensa suhteen hän on kuitenkin vähintäänkin puolivakavissaan.

”Maaliskuun jälkeen olen pitänyt viisi välipäivää golfista. Golfkenkiä on menossa kolmas pari. Monena päivänä olen pelannut kaksi, kaksi ja puoli tai kolmekin kierrosta. Mitään särkylääkkeitä tai mitään en ole joutunut ottamaan. Joskus aikaisemmin vähän polvi kipuili, mutta sekään ei enää vaivaa.

Kaikkein eniten Clever on kiertänyt Rönnäsin Meri-kenttää, arviolta reilut 240 kierrosta. Haastattelupäivänä ohjelmassa on kaksi kierrosta, toinen Meri-kentällä, toinen Puisto-kentällä.

Mutta eikö homma missään vaiheessa ole alkanut kyrsiä?

”Nyt, kun pystyy tekemään tällaisen ennätyksen, niin intoa on. Joskus sadepäivinä olen välillä hetken miettinyt, että onko tuonne nyt järkeä lähteä, mutta kun kentälle menee ja saa pallon ilmaan, niin se vie mukanaan. Tämä on mukava ulkoilulaji”, ennätysmies linjaa.

Hurjan pelitahdin mahdollistanut valitettava asia, lomautus. Clever on töissä Viking Linella, mutta on ollut koronaviruksen takia lomautettuna maaliskuusta alkaen.

Peliporukka, jolla on koossa pitkälti yli 800 kierrosta tällä kaudella Rönnäsissä. Vasemmalta: Päivi Clever, Marko Clever, Marko Luoto ja Tommi Lindholm.

Kesän aikana tasoitus on tippunut pari pykälää lukemiin 12,8. Ennätysmies ei ole oman luonnehdintansa mukaan kovin pitkälyöntinen, joten tulos tehdään lähipelin kautta.

Golfin Clever, 48, aloitti kahdeksan vuotta sitten.

”Järjestimme poikaporukan kanssa silloin säännöllisesti pokeri-iltoja. Yksi niistä kavereista oli saanut kutsun pokerigolfiin ja olimme kaikki tervetulleita, kunhan käymme ensin rangella. Silloin meistä seitsemän kaveria aloitti golfin samana päivänä, ja kaikki pelaavat yhä innoissaan”, hän kertoo.

Clever pelaa paljon tuttujen pelikavereiden ja vaimonsa kanssa, mutta jos vakiseuraa ei saa, usein pelikaveriksi löytyy klubin aktiivisia eläkeläisiä.

”He ovat hyvää peliseuraa. Ja silloin saattaa välillä tuntea itsensä jopa pitkälyöntiseksi”, hän nauraa. Mutta nyt on aika lopettaa haastattelu, Cleverilla alkaa jo olla kiire ykköstiille.

Toimituksen tiedossa ei ole, mikä on Suomen ennätys yhden kauden aikana pelattujen kierrosten määrässä. Tiedätkö sinä jonkun pelanneen 350 kierrosta tai enemmän? Postaa tietosi kommenttikenttään tai lähetä mailia osoitteeseen toimitus@golfpiste.com

Lue seuraavaksi: Sea Golf Rönnäs – Vaihtelevia väyliä ja loistavia viheriöitä maaseutumaisemassa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje