24 tunnin, 75 kilometrin ja 2600 euron golfurakka - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

24 tunnin, 75 kilometrin ja 2600 euron golfurakka

Hannu Haimakainen (vas.), Semmi Seljavaara ja Vellu Hakala luovuttivat 2600 euron sekin kotiseuransa junioreille.

24h Junnugolfille -tapahtumaan osallistui valtakunnallisesti yhteensä 34 eri golfseuraa

”Ehkä olisimme voineet saada seitsemän kierrosta täyteen, mutta sitten olisi jo mennyt speedgolfin puolelle”, sanoo Golfpisteen tapahtumakoordinaattori Vellu Hakala.

Hän muodosti Semmi Seljavaaran ja Hannu Haimakaisen kanssa kolmikon, joka pelasi viime viikolla vuorokauden aikana 6,5 kierrosta Kytäjä Golfin kahdella kentällä keräten varoja seuran junioritoimintaan.

Tempaus oli osa valtakunnallista 24h Junnugolfille -tapahtumaa, jossa muutaman henkilön muodostamat peliryhmät koittavat tehdä vuorokauden aikana mahdollisimman monta paria tai parempaa reikätulosta, joista tempausta tukemaan lupautuneet sponsorit, yritykset tai yksityishenkilöt, maksavat aina sovitun summan hyväntekeväisyyteen. Kertyneet tuotot ohjataan aina lyhentämättöminä seurojen junioritoiminnan hyväksi.

24h Junnugolfille -tapahtuma joka sai alkunsa vuonna 2013 Vammalasta. Tempauksen konseptin ideoivat Nokia River Golfin nykyinen toimitusjohtaja Kimmo Sirainen ja Tero Kokkonen, jotka keräsivät varoja Vammalan Lakeside Golfin junnutoiminnan hyväksi. Seuraavana vuonna tapahtuma laajeni Golfliiton vetovastuulla valtakunnalliseksi.

”Kuljettiin pallolta pallolle, yksi löi, toinen näytti pallolle valoa ja kolmas katsoi takaa, että mihin pallo lähtee.”

Tapahtumalla on kerätty vuodesta 2013 lähtien jo pitkälti yli 600 000 euroa Suomen golfseurojen junioritoimintaan. Kytäjä Golfin lisäksi tänä vuonna tempaukseen osallistui 33 muuta seuraa.

Kytäjän trio ehti pelata 24 tunnin aikana yhteensä peräti 351 reikää. Pelitaidoiltaan kova kolmikko jahtasi pareja ja birdiejä silmät ja otsalamput kiiluen, ja saldo oli lopulta hurja: 48 birdieä ja 183 paria. Keskimäärin siis lähes jokaisella pelatulla reiällä kaksi pelaajaa kolmesta teki parin tai birdien.

Eikä tahti hyytynyt urakan edetessä ja kilometrien kertyessä. Tasoituksella 0,8 pelaava Hakala hurjasteli vielä viimeisellä täydellä kierroksellaan peräti seitsemän birdieä.

”Täytyy näköjään hetken aikaa pelata, että lämpeää”, Hakala nauroi Golfpisteen Kisaviikko-podcastissa.

Käveltyjä kilometrejä kolmikolle kertyi noin 75 eli lähes kahden maratonin verran. Hakala kaiken lisäksi myös kantoi omaa bägiään läpi koko urakan.

Vaikein hetki torstaina klo 18 alkaneessa urakassa osui Hakalan mukaan perjantaiaamuun, kun yöstä oli selvitty ja aamupalat oli juuri syöty.

”Ei meinannut ainakaan meikäläisellä pallo löytää tietään reikään. Onneksi meillä oli yksi kaveri, jota sekään ei haitannut. Kuudes kierros oli sitten taas ihan niin kuin olisi pelannut ensimmäistä kierrosta – mutta sitten alkoi ehkä jo askel vähän painamaan”, Hakala sanoo.

Kytäjän tempaus oli kuin Jukolan viestistä: seitsemän osuutta, joista yksi otsalamput päässä.

Hitain kierros osui yön hämärimpiin tunteihin, mutta otsalampuin varustautuneen trion pelit jatkuivat pimeydestä huolimatta.

”Kuljettiin pallolta pallolle, yksi löi, toinen näytti pallolle valoa ja kolmas katsoi takaa, että mihin pallo lähtee. Sitten toivottiin, ettei palloon tullut hirveän isoa kierrettä lähtölinjaan nähden. Yksi pallo taisi hukkua”, Hakala kertoo.

Tiistaina Hakala, Haimakainen ja Seljavaara lahjoittivat kotiseuransa junioreille lopulta komean 2600 euron sekin.

Urakka otti kolmikosta hetkeksi veronsa, mutta yhden välipäivän jälkeen Hakala ja Haimakainen olivat sunnuntaina jo pelituulella ja kiersivät Kytäjällä taas 27 reikää. Viimeiset 18 reikää kaksikko huristeli kuitenkin ansaitusti golfautolla.

Kuuntele koko Kisaviikko-podcast alta.

Lue seuraavaksi: Viestigolfin suomenennätysyritys ja muita erikoiskisoja Tampereen Messukylässä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje