23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Voiko onnekkaammin enää voittaa? Uusinnassa kaksi lyöntiä puuhun ja palkintona birdie

Ernie Els saavutti sunnuntaina uran 300:nnen top 10 -sijoituksensa.

Scott Hend ja Nacho Elvira esittivät mielenkiintoisen loppuhuipennuksen Kuala Lumpurissa viikonvaihteessa käydyssä Euroopan kiertueen turnauksessa. Kaksikon välinen paremmuus ei selvinnyt ”varsinaisella peliajalla”, kunnes ensin mainittu päätti haastajansa pyristelyt nopealla birdiellä playoffissa.

Hend lähti finaalikierrokselle kolmen lyönnin päässä paalulla olleesta Elvirasta, mutta kiilasi kisan kärkeen ulosmenossa tekemiensä viiden birdien ansiosta. Australialaisen lyönnin johto säilyi aina viimeiselle reiälle saakka, jolloin luonnonvoimat astuivat kuvaan.

Elvira oli juuri lyömässä pitchiä Saujana Golf & Country Clubin kentän 18. reiän viheriölle, kun äänekäs ukkonen häiritsi hänen taaksevientiään. Lyönti epäonnistui ja matkaa reiälle jäi yhdeksän metriä. Samalla hetkellä kilpailu keskeytettiin ja pelaajat pääsivät takaisin kentälle vasta tunnin ja 40 minuutin odottelun jälkeen.

Espanjalainen oli kuitenkin päättänyt, ettei myy nahkaansa halvalla upottaen pitkän birdie-putin. Uusintaan lähdettiin molempien päädyttyä tasatulokseen 273 (-15).

Playoffissa Hend kajautti pallonsa puuhun, mistä se kimposi onnekkaasti takaisin väylälle. Hänen toinenkin lyöntinsä osui puuhun, kunnes ”aussi” taisteli tarkan bunkkerilyönnin jälkeen voiton tuoneen birdien.

Voitto oli 45-vuotiaalle Hendille kolmas Euroopan kiertueella. Kaikki ovat tulleet Aasiassa (Hongkong 2014 ja Thaimaa 2016) pelatuissa turnauksissa.

Ikä ei haittaa kumpaakaan, sillä olemme kovia tekemään töitä.

Kovin kaukana ei tosin ole ollut Euroopan puolella käydyn ET-kisan voittokaan. Rion olympialaisissa mukana ollut Hend venyi Sveitsissä peräkkäisinä vuosina (2016 ja 2017) Omega European Mastersin uusintaan, mutta molemmilla kerroilla vastustaja (Alexander Norén ja Matthew Fitzpatrick) oli etevämpi.

Hän antoi kilpailun jälkeen tunnustusta 32-vuotiaalle Elviralle ja nosti oman taisteluhenkensä jalustalle.

”Mikä putti Nacholta ja millaisessa tilanteessa. Sanoisin, että sellaisia pystyisi upottamaan ehkä yhden kymmenestä. Itse olen kova taistelija, niin kuin on caddieni Tonykin. Ikä ei haittaa kumpaakaan, sillä olemme kovia tekemään töitä. Joskus vain täytyy olla vähän onnekaskin saadakseen voiton.”

Elvira ei ollut suuremmin pahoillaan, vaikka tyrkyllä ollut uran ensimmäinen voitto jäikin ottamatta.

”Pelasin hyvin koko viikon ja olen siitä iloinen. Yritin antaa kaikkeni uusintareiällä, mutta hiukan missasin avaukseni (väyläbunkkeriin). Sain lopulta vielä pienen birdie-mahdollisuudenkin. Sen takia tätä tehdään joka viikko, että pääsemme nostelemaan pokaalia. Toivottavasti se osuu pian kohdalleni.”

Seitsemännen sijan jakanut Ernie Els (-10) saavutti Maybank Championship -kilpailussa merkittävän rajapyykin yltäen 300. kerran pääkiertueella kymmenen joukkoon. Lokakuussa 50 vuotta täyttävän eteläafrikkalaisen ura on ollut upea: koossa on neljän major-tittelin ohella peräti 41 muuta voittoa Euroopan ja Yhdysvaltain kiertueilta.

Kilpailu oli iso pettymys jatkokierroksilta karsiutuneille Mikko Korhoselle ja Tapio Pulkkaselle. Isompia ilonaiheita ei ollut muillakaan pohjoismaalaisilla. Ruotsin Robert Karlsson (-6) oli parhaana 25:s.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)