[11][17]

[11][17]

Suomalaiset väsähtivät Etelä-Afrikan ET-kilpailussa

Vaisu peli finaalikierroksen takaysillä söi Kim Koivun ja Kalle Samoojan toiveet hyvistä sijoituksista Leopard Creek Country Clubilla.

Vuoden 2018 viimeisen Euroopan kiertueen turnauksen neljäs kierros aiheutti karvaan pettymyksen Kim Koivulle ja Kalle Samoojalle. Molemmilla oli 54 reiän jälkeisten asetelmien jälkeen mahdollisuudet vahvaan sijoitukseen, mutta sisääntulossa sivuraiteelle ajautunut peli esti nämä haaveet.

Tilanne näytti Koivun kannalta valoisalta hänen iskettyä edellispäivän tapaan eaglen kentän kuudennella reiällä. Helsinkiläinen kapusi tässä vaiheessa kymmenen joukkoon, mutta sai kylmän suihkun niskaansa heti seuraavalla tulleen tuplabogin muodossa.

Koivu (par) ei saanut kelkkaansa kääntymään enää jatkossa. Hän aloitti takaysin bogilla ja sortui jatkossa vielä kahteen tuplaan. Tulos 77 pudotti St. Laurence Golfin pelaajan Alfred Dunhill Championshipissä tylysti 42. sijalle.

Samooja pesi Koivun

Nopean nousun eurooppalaiseen golfeliittiin tehnyt Koivu ei ollut halukas kommentoimaan sunnuntaina finaalikierrosta tai ylipäänsä koko kilpailua. Hän kuitenkin tiivisti paljon puhuvasti päättymässä olevan vuoden sanoin: ”loistava vuosi”.

Pienenä lohtuna, Koivu sai kunnian pelata tällä viikolla kilpailun kovimman kierrostuloksen. Se syntyi perjantaina, jolloin hän käytti kierrokseensa 65 lyöntiä.

Ensimmäisen kerran vasta alkaneella ET-urallaan jatkoon päässyt Kalle Samooja (-1) kiilasi päätöspäivänä Koivun edelle, vaikka kierroksen loppu ei hänenkään mieltään liiemmin lämmittänyt.

Samooja oli kierrostaan kolmen birdien ja yhden bogin myötä kaksi alle etuysin jälkeen. Hän kuittasi takaysin toisella tulleen bogin 13. reiän birdiellä, mutta sisääntulon jälkipuolella lipsahtaneet peräkkäiset bogi ja tripla nakersivat sijoitusta parillakymmenellä pykälällä.

Kim Koivulle kirjattiin sunnuntain kierroksella peräti kolme tuplabogia. Kuva: Getty Images

Tuloksen 74 lyönyt turkulainen sijoittui kilpailussa sijalle 34, joka sinänsä on kiertuedebytantilta varsin kohtalainen suoritus.

”Pikkaisen otti koville tuo loppu, mutta sellaista se välillä on. Pitkään siellä oli ihan hyvä tulos kehitteillä, mutta loppuun uitin pari palloa, mikä kävi sitten kalliiksi”, Samooja kertoi.

Tiiltä pelaaminen oli hänen mukaansa erittäin hyvää, lyhyemmät mailat eivät toimineet yhtä hyvin.

”Raudat olivat aika laiskoja tänään.”

Kilpailun voittoon nousi USA:n David Lipsky (-14). Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Skotlannin David Drysdaleen kertyi kaksi lyöntiä. Ykköstila oli 30-vuotiaalle kalifornialaiselle toinen Euroopan kiertueella. Ensimmäinen tuli Sveitsissä yli neljä vuotta sitten. 13 vuotta vanhemmalla Drysdalella voittotili on edelleen avaamatta ET:llä, jolla hän on saavuttanut nyt kaikkiaan kolme kakkostilaa.

Ruotsin Niklas Lemke (-7) oli parhaana pohjoismaalaisena seitsemäs.

Euroopan kiertue jää Malelanen turnauksen myötä reilun neljän viikon mittaiselle tauolle. ET:n uusi vuosi käynnistyy näyttävästi 16.−19. tammikuuta pelattavalla Rolex-sarjaan kuuluvalla Abu Dhabin kilpailulla.